Επίθεση Λαφαζάνη σε ΗΠΑ για τον αγωγό Turkish Stream

panagiotis_lafazanis

Επίθεση κατά του Συντονιστή Διεθνών Ενεργειακών Θεμάτων των ΗΠΑ Άμος Χοχστάιν εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ κατηγόρησε τον αμερικανό αξιωματούχο ότι οι δηλώσεις του για τη στάση της χώρας μας απέναντι στον σχεδιαζόμενο αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου (Turkish Stream) είναι προκλητικές και σχεδόν απειλητικές.

Η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» και δεν εκβιάζεται, ούτε θεωρεί ότι με τις ενεργειακές επιλογές της γίνεται μέρος κανενός προβλήματος, συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Χοχστάιν κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει τη συνεργασία με την Ρωσία για την πιθανή επέκταση του Turkish Stream από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο ελληνικό έδαφος.

«Αντιμετωπίζουμε μια ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη. Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να προωθεί τον αγωγό για την παροχή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη, θα είναι μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης», δήλωσε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χοχστάιν επισκέφτηκε τον Μάιο τη χώρα μας και παρακίνησε την ελληνική κυβέρνηση να παραμείνει προσηλωμένη στον αγωγό TAP, που θα μεταφέρει αζέρικο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, παρά να στραφεί στον Turkish Stream.

*φωτογραφία [Wikimedia]