Πρόεδρος ENTSO-E: «Η σύζευξη των αγορών ενέργειας θα ωφελήσει την κοινωνία»

Ο πρόεδρος του ENTSO-E Peder Andreasen. [Panos Misailidis]

«Η ανάπτυξη και η σύζευξη των αγορών ενέργειας θα ωφελήσουν την κοινωνία», τόνισε ο Peder Andreasen, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Διαχειριστών Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENTSO-E).

Ο κ. Andreasen αναφέρθηκε στις προκλήσεις αλλά και στις ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης στον τομέα της ενέργειας. Ωστόσο, σημείωσε ότι η περιφερειακή συνεργασία αποτελεί «εργαλειοθήκη» η οποία αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στους εμπόρους όσο και στους καταναλωτές.

Εκτενή αναφορά έκανε και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία αποτελεί το κλειδί για την εισαγωγή ανανεώσιμης ενέργειας «με οικονομικά αποδοτικούς τρόπους, χωρίς να θυσιάζεται την ασφάλεια των αποθεμάτων».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ENTSO-E χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Επιτροπής να θέσει τον καταναλωτή στο επίκεντρο, δίνοντάς του έναν πιο ενεργό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας, και προέτρεψε τον αρμόδιο Επίτροπο για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς, να συνεχίσει την ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς.

Ο Peder Andreasen μίλησε στη δημοσιογράφο της EurActiv.gr, Άρια Κούτρα, στο πλαίσιο της ημερίδας του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Διαχειριστών Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENTSO-E) «Προσθέτοντας το τελευταίο κομμάτι του παζλ: Ενσωματώνοντας τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στην ενιαία αγορά ενέργειας» στη Θεσσαλονίκη για την ενιαία αγορά ενέργειας στην ΝΑ Ευρώπη.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

 

 

X