Οργανισμός Συνεργασίας Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας: Τα οφέλη στους καταναλωτές

Ο διευθυντής του Οργανισμού Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER) Alberto Pototschnig. [Panos Misailidis]

Την ανάγκη να εξασφαλίσουμε ότι τα οφέλη από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα περνάνε πραγματικά στους καταναλωτές, τόνισε ο Alberto Pototschnig.

Ο διευθυντής του Οργανισμού Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER)- μέλος του οποίου είναι ο ΑΔΜΗΕ-υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προς όφελος των καταναλωτών, και όχι των επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε και στην απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς ενέργειας, χαρακτηρίζοντας την «καλό βήμα».

Ο κ. Pototschnig χαρακτήρισε την περιφερειακή προσέγγιση στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας ως «σκαλοπάτι» προς μια ευρωπαϊκή προσέγγιση, τονίζοντας την ανάγκη σύνταξης ενός οδικού χάρτη για τη μετάβαση αυτή.

Ο Alberto Pototschnig μίλησε στη δημοσιογράφο της EurActiv.gr, Άρια Κούτρα, στο πλαίσιο της ημερίδας του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Διαχειριστών Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENTSO-E) «Προσθέτοντας το τελευταίο κομμάτι του παζλ: Ενσωματώνοντας τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στην ενιαία αγορά ενέργειας» στη Θεσσαλονίκη για την ενιαία αγορά ενέργειας στην ΝΑ Ευρώπη.

Δείτε τη συνέντευξη: