Το «click in shop»… ο διάδοχος του «click away»

agora_athina_ermou [ΑΠΕ - ΜΠΕ]

Το «click in shop» δηλαδή η παράδοση του προϊόντος εντός του καταστήματος θα είναι το επόμενο βήμα προς τη σταδιακή επανεκκίνηση της λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, μετά την πρωτόγνωρη, πλην, όμως, επιτυχημένη διαδικασία πωλήσεων με παράδοση εκτός του καταστήματος (click away) το στάδιο που θα ακολουθήσει, δεν θα είναι ένα οριζόντιο άνοιγμα των καταστημάτων, αλλά η παροχή της δυνατότητας παράδοσης εντός του καταστήματος.

Το πότε θα γίνει αυτό, την παρούσα στιγμή δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί, καθώς όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και τη γνώμη της επιτροπής των λοιμοξιολόγων.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες, παράλληλα με το «click in shop» θα συνεχίσει να λειτουργεί και το «click away» για όσους δεν επιθυμούν να εισέρχονται εντός των καταστημάτων.

Πώς θα λειτουργεί

Με τη μέθοδο του «click in shop» ο καταναλωτής θα κλείνει ραντεβού στο κατάστημα, όπου θα μπορεί να δοκιμάσει τα προϊόντα της επιλογής του, να επιλέξει νούμερο ή χρώμα αλλά και να αλλάξει προϊόντα που έχει ήδη προμηθευτεί.

Επισημαίνεται ότι ο χρόνος παραμονής εντός του καταστήματος θα είναι συγκεκριμένος (σ.σ. εξετάζεται να μην υπερβαίνει τη μισή ώρα), όπως και ο αριθμός των πελατών που θα καθορίζεται με βάση το εμβαδόν του καταστήματος, ενώ η μετακίνηση θα γίνεται με την επιλογή του κωδικού 2 και με απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη αποδεικτικού sms του εμπόρου για τον τόπο και το χρόνο του ραντεβού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μέθοδος πωλήσεων, έχει αποτελέσει αίτημα της εμπορικής κοινότητας προς την κυβέρνηση εδώ και αρκετό καιρό ενώ κάποια καταστήματα το είχαν υιοθετήσει πριν ακόμη επιβληθούν τα περιοριστικά μέτρα, ως ένα επιπλέον μέτρο προστασίας.

Πάντως, το νέο μοντέλο εισάγει ευκολίες και σε σχέση με την διαδικασία των συναλλαγών αφού ο καταναλωτής εφόσον μπαίνει στο κατάστημα θα μπορεί να πληρώνει με την παραδοσιακή μέθοδο στο ταμείο ενώ σήμερα, με το «click away», εάν δεν έχει πληρώσει ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας e-shop της επιχείρησης θα πρέπει να πληρώσει αποκλειστικά εκτός του καταστήματος μέσω ασύρματου POS.

X