Οι Σλοβένοι μαθητές θα λάβουν ψηφιακά κουπόνια αξίας 150 ευρώ

Τα κουπόνια είναι διαθέσιμα σε μαθητές από την 7η τάξη του δημοτικού σχολείου έως το πανεπιστήμιο που είχαν μόνιμη κατοικία στη Σλοβενία στις 12 Μαρτίου. [Shutterstock/Jacob Lund]

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές στη Σλοβενία θα λάβουν σήμερα κουπόνια αξίας 150 ευρώ για την αγορά υλικού ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη βελτίωση του ψηφιακού αλφαβητισμού.

Τα κουπόνια είναι διαθέσιμα σε μαθητές από την 7η τάξη του δημοτικού σχολείου έως το πανεπιστήμιο που είχαν μόνιμη κατοικία στη Σλοβενία στις 12 Μαρτίου.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά νέου, ανακαινισμένου ή μεταχειρισμένου υλικού υπολογιστών, όπως υπολογιστές, ταμπλέτες και περιφερειακά.

«Με βάση τον αριθμό των ερωτήσεων, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει σημαντικό ενδιαφέρον για τα κουπόνια», δήλωσε το κυβερνητικό γραφείο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν ήδη ανακοινώσει ειδικές προσφορές. Τα κουπόνια μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Παρόμοια κουπόνια για ηλικιωμένους άνω των 55 ετών θα είναι διαθέσιμα αργότερα φέτος. Αλλά για να τα εξαργυρώσουν, τα άτομα θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουν ένα δωρεάν μάθημα ψηφιακού αλφαβητισμού.

Για τα κουπόνια έχουν προϋπολογιστεί περίπου 31 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.