Το παιχνίδι απόδοσης ευθυνών και η ουγγρική αντιπολίτευση

Ο Karácsony, ο πράσινος δήμαρχος της Βουδαπέστης που έχει την υποστήριξη του «MSZP», απέσυρε την υποστήριξή του στον Csaba Tóth, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά. [EPA-EFE/Zoltan Balogh]

Η συνεργασία συνασπισμού του Ουρανίου Τόξου της αντιπολίτευσης δοκιμάζεται κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των προκριματικών. Ο Gergely Karácsony – υποψήφιος του πράσινου κόμματος «Párbeszéd», κάλεσε και άλλα κόμματα να μην υποστηρίξουν το Σάββατο τους υποψήφιους που έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση, αφού έκανε το ίδιο και στην πρωτεύουσα.

Ο Karácsony, ο πράσινος δήμαρχος της Βουδαπέστης που έχει την υποστήριξη του «MSZP», απέσυρε την υποστήριξή του στον Csaba Tóth, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά.

Το «Párbeszéd» προχώρησε σε δήλωση καλώντας τα κόμματα «Jobbik» και «DK» να κάνουν το ίδιο και με τους δικούς τους «προβληματικούς» υποψηφίους.

Ο Péter Barnabás Farkas του κόμματος του «Jobbik» και αντιδήμαρχος στην πόλη Ózd, φέρεται να φωτογραφήθηκε ενώ έκανε ναζιστικό χαιρετισμό. Από την άλλη, η υποψήφια βουλευτής του «DK» Judit Földi Ráczné φέρεται να έχει σχέσεις με υπεράκτια εταιρεία στο Delaware – ΗΠΑ. Ενώ ο Farkas ισχυρίζεται ότι δεν ήταν ναζιστικός χαιρετισμός και ότι απλώς χαιρετούσε τους φίλους του, η Földi αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την υπεράκτια εταιρεία.