Ταγιάνι για πρωθυπουργό προτείνει ο Μπερλουσκόνι

[EPA/CLAUDIO PERI]

Παρόλο που δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα από τις δημοσκοπήσεις όσον αφορά τον τελικό νικητή των εκλογών στην Ιταλία, ένα από τα πιθανά αποτελέσματα θα μπορούσε να είναι η δημιουργία συνασπισμού του κόμματος Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά.

Σε περίπτωση που το Forza Italia λάβει περισσότερες ψήφους, τότε θα είναι έτοιμο να αποφασίσει το νέο πρωθυπουργό. Ο κ. Μπερλουσκόνι επανέλαβε ότι ο παλιός φίλος του και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, παραμένει μια από τις κορυφαίες επιλογές του.

Ιταλία: Στις 4 Μαρτίου οι βουλευτικές εκλογές

Η 4η Μαρτίου 2018 «κλείδωσε» ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία, όπως αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης το υπουργικό συμβούλιο της χώρας.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, προχώρησε στη …

«Ο Antonio Tajani εξακολουθεί να είναι papabile» (όρος της Καθολικής εκκλησίας για κάποιον που θεωρείται επιλέξιμος ως επόμενος Πάπας), δήλωσε ο κ. Μπερλουσκόνι στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα CorriereLive.

Λαϊκιστές και ακροδεξιοί προ των πυλών της Ρώμης

Δημόσιο χρέος-βουνό, πίεση από μεταναστευτικές ροές, αυξανόμενος ευρωσκεπτικισμός και πολιτική αβεβαιότητα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Eυρωζώνης. Να γιατί η Ιταλία, που οδεύει προς εκλογές στις 4 Μαρτίου, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος -και της ανησυχίας- στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το «Βήμα» ο …

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «αν ο Ταγιάνι ήταν πρωθυπουργός, θα υπήρχαν οι πιθανότητες άμεσης επιρροής στην Ευρώπη, προωθώντας περαιτέρω τα συμφέροντα της Ιταλίας στην ΕΕ».

Ωστόσο, αρνήθηκε να αναφερθεί σε άλλα ονόματα, λέγοντας: «Νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να πούμε πριν από τις εκλογές ποιος θα είναι ο υποψήφιος μας».