Στην στήριξη της Μέρκελ προσβλέπει ο Λάσετ

Oι συντηρητικοί του Λάσετ συνεχίζουν να βρίσκονται πίσω από το SPD του σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου Olaf Scholz με 22% έναντι 25% αντίστοιχα [EFE/ANDREAS RENTZ / POOL]

Μετά τις δημοσκοπήσεις οι οποίες εμφανίζουν για τους Γερμανούς συντηρητικούς ποσοστά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ο Αρμίν Λάσετ ποντάρει στην υποστήριξη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ,  στην εκλογική της περιφέρεια στην βορειοανατολική Γερμανία.

Ωστόσο, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, οι συντηρητικοί του Λάσετ συνεχίζουν να βρίσκονται πίσω από το SPD του σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου Olaf Scholz με 22% έναντι 25% αντίστοιχα. Ωστόσο,μέχρι τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, υπάρχει ακόμα δρόμος.
Ο Λάσετ πρέπει τώρα να βασιστεί στη ρητή υποστήριξη της καγκελαρίου για να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος ενόψει των εκλογών της Κυριακής.
Στις περιφερειακές εκλογές της πολιτείας Mecklenburg-Vorpommern στις 26 Σεπτεμβρίου, το συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ CDU ψηφίζει πολύ κάτω από το ήμισυ των ψήφων του αντίπαλου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD. Το SPD αναμένεται να λάβει περίπου το 40% των ψήφων, ενώ το CDU κυμαίνεται γύρω στο 15%.
Η εκδήλωση αντιμετωπίστηκε σοβαρά από σκεπτικιστές πανδημίας και μέλη του λαϊκιστικού κόμματος “Die Basis”, δήλωσε η Μιχαέλα Κούφνερ της Deutsche Welle στο EURACTIV.
Αυτοί που διαμαρτύρονταν για τους περιορισμούς της πανδημίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, αναδείχθηκαν στη Γερμανία μετά τη δολοφονία ενός υπαλλήλου βενζινάδικου που αρνήθηκε να εξυπηρετήσει  πελάτη ο οποίος δεν φορούσε μάσκα.