«Κόντρα» Μητσοτάκη – Weber για… γραβάτες και γυναίκες! (VIDEO)

_DPC1947

Να… «τσακωθούν» δημοσίως μέσω social media αποφάσισαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Manfred Weber και μάλιστα με πρωτότυπη θεματολογία: για γυναίκες και γραβάτες!

Σε μια προσπάθεια να γίνουν viral, αλλά με έξυπνο τρόπο, προκάλεσαν ο ένας τον άλλο με αφορμή μια γραβάτα! Και θέμα την ισότητα των φύλων…

Όλα ξεκίνησαν την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, όταν ο Γερμανός του ΕΛΚ αποφάσισε να δείξει πόσο μικραίνει μια γραβάτα όταν κόβεται κατά τόσο ποσοστό όσο η μισθολογική διαφορά ανδρών και γυναικών…

Το ότι η γραβάτα έχει ανέκαθεν και ένα σεξιστικό μήνυμα δεν το σκέφθηκαν – ή ίσως το σκέφθηκαν πολύ καλά…

Η συνέχεια ήρθε, έστω και με καθυστέρηση, το βράδυ της Τρίτης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης απουσίασε για αρκετές ημέρες στις ΗΠΑ.

Και ειλικρινά προκαλεί γέλιο, πέρα από τα πολιτικά μηνύματα, για το «παιχνίδι» μεταξύ των δύο ηγετών. Στο πνεύμα κάθε #challenge…

Είχε προηγηθεί λοιπόν ο Μάνφρεντ Βέμπερ πριν λίγες ημέρες, ο οποίος μάλιστα προκάλεσε  στο βίντεο ειδικά, από όλους τους ευρωπαίους ηγέτες του ΕΛΚ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να απαντήσει!

Ο υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Κομισιόν έγραψε αρχικά ότι «το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στην ΕΕ είναι 16,5%. Αυτό δεν είναι αποδεκτό!».

Και στο βίντεο, για να δείξει τη διαφορά, έκοψε αντίστοιχα τη γραβάτα!

Και πρόσθεσε στο πνεύμα των social media: «σήμερα, στην #InternationalWomensDay, κάντε το #GenderGapChallenge για να δείξετε την υποστήριξή σας.

Δείτε το βίντεο Βέμπερ:

#GenderGapChallenge

The gender pay gap in the EU is 16,5%. This is not acceptable! Today, on #InternationalWomensDay, take the #GenderGapChallenge to show your support. I hereby challenge my friend Kyriakos Mitsotakis to join me!

Geplaatst door Manfred Weber op Vrijdag 8 maart 2019

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, αν και με μικρή καθυστέρηση, σήκωσε το γάντι και απάντησε στον υποψήφιο που στήριξε εξαρχής…

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «ο Manfred Weber έκοψε την γραβάτα του για να αναδείξει τις απαράδεκτες μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στην Ε.Ε. μεταξύ ανδρών-γυναικών. Έχει απόλυτο δίκιο. Του ζητάω με τη σειρά μου να ενισχύσει την προσπάθεια της Ν.Δ. η οποία θα στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες».

Το αστείο της ιστορίας δεν είναι το πολιτικό μήνυμα ούτε το ότι επικοινωνούν μέσω βίντεο για όσους τους παρακολουθούν διαδικτυακά.

Αλλά το ότι στην πρόκληση Βέμπερ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να απαντήσει λέγοντας ότι «αγαπητέ Μάνφρεντ, όσο και αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω…».

Και πρόσθεσε με νόημα και… μειδίαμα: «θα τις χρειαστούμε όλες την επόμενη ημέρα»…

Η αναφορά είναι σαφής για τον Αλέξη Τσίπρα και την περίφημη επιμονή του να μη φοράει γραβάτα και τα σχετικά πειράγματα που έχει φάει από τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, άλλους Ευρωπαίους, την κοινή γνώμη μέχρι και τον πρώην κυβερνητικό εταίρο του Πάνο Καμμένο.

Στους οπαδούς της ΝΔ και ενός ευρύτερου αστικού ακροατηρίου η αντισυμβατική αυτή συμπεριφορά του Πρωθυπουργού είναι αποδεικτικό της ακαταλληλότητάς τρου για τη θέση, των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων και της έλλειψης αστικής ευγένειας.

Εκείνη η φορά που όλοι θυμούνται ότι ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε γραβάτα και πανηγύρισε για αυτό ήταν στον εορτασμό που διοργάνωσε πέρυσι το καλοκαίρι για το τέλος των μνημονίων…

Έξυπνα λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέρει στο συλλογικό ασυνείδητο τις σχετικές ατάκες Τσίπρα την ίδια ημέρα που, παρά το τέλος των μνημονίων, η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα της μεταμνημονιακής εποπτείας και δεν λαμβάνει τη δόση του 1 δις ευρώ.

Δείτε το βίντεο της απάντησης Μητσοτάκη με τις ατάκες και όλα τα επιχειρήματα για την ενίσχυση των γυναικών, που ήταν το κύριο θέμα:

Στηρίζουμε με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες

Ο Manfred Weber έκοψε την γραβάτα του για να αναδείξει τις απαράδεκτες μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στην Ε.Ε. μεταξύ ανδρών-γυναικών. Έχει απόλυτο δίκιο. Του ζητάω με τη σειρά μου να ενισχύσει την προσπάθεια της Ν.Δ. η οποία θα στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες.

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Dinsdag 12 maart 2019

Πάντως σε επίπεδο likes και comments, φαίνεται ότι ο έλληνας πολιτικός κερδίζει τον Γερμανό και μάλιστα σε λίγες ώρες. Αλλά τα shares είναι άλλο πράγμα…

Το ότι οι δυο τους έχουν καλή χημεία και καλή συνεργασία είναι εμφανές από καιρό και καλλιεργείται συστηματικά.

Αυτό βέβαια που στη ΝΔ φαντάζει ως πλεονέκτημα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα προσπαθεί, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι στιγμής στην κοινή γνώμη, να το αναδείξει ως προβληματικό σημείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόψει ευρωεκλογών…

X