Πράσινοι και FDP ξεκίνησαν τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις

Οι ηγέτες των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του FDP  Κρίστιαν Λίντνερ και τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Φόλκερ Βίσινγκ. [EPA-EFE/CLEMENS BILAN]

Με τους Πράσινους και το φιλικό προς τις επιχειρήσεις φιλελεύθερο FDP να κρατάνε τώρα τα κλειδιά της καγκελαρίας μετά τα σταθερά εκλογικά τους αποτελέσματα την Κυριακή, οι ηγέτες των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του FDP  Κρίστιαν Λίντνερ και τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Φόλκερ Βίσινγκ, την Τρίτη, για να διερευνήσουν εάν θα μπορούσαν να βρουν μια κοινή θέση πριν μιλήσουν με τα μεγαλύτερα κόμματα για να σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό.

«Στην αναζήτηση μιας νέας κυβέρνησης, διερευνούμε κοινά σημεία και γέφυρες πάνω από διαχωριστικές γραμμές. Και ακόμη και να βρείτε μερικά. Συναρπαστικοί καιροί », ανέφεραν και οι τέσσερις στο Instagram και δημοσίευσαν την ίδια φωτογραφία.

Οι επικεφαλής των δύο κομμάτων συμφώνησαν να επεκτείνουν τις συνομιλίες σε ευρύτερο κύκλο την Παρασκευή.

Το φιλελεύθερο FDP επιβεβαίωσε ότι θα συνομιλήσει με τη συντηρητική Ένωση CDU / CSU το Σάββατο εάν συμφωνήσουν και θα συναντηθεί με τους σοσιαλδημοκράτες την επόμενη ημέρα, την Κυριακή, δήλωσε ο Βίσινγκ την Τετάρτη.

Για τους συντηρητικούς, ο σχηματισμός συνασπισμού με τα δύο μικρότερα κόμματα θα μπορούσε να είναι η τελευταία σταγόνα για να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν στην εξουσία. Ο Λάσετ, τον οποίο πολλοί στο κόμμα κατηγόρησαν για την απώλεια της πρωτοκαθεδρίας τους, θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια τέτοια συμμαχία καθώς είναι γνωστό ότι είναι στενός φίλος με τον φιλελεύθερο ηγέτη Λίντνερ, αναφέρει το EURACTIV.