Πηγές ΝΔ: ενισχυμένος ο Μητσοτάκης στο ΕΛΚ

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις κατά την προσέλευσή του στη σύνοδο των ηεγτών του ΕΛΚ, 28/05/2019 [Γραφείο Τύπου ΝΔ]

Ως μια διαφορετική υποδοχή σε σχέση με όλες τις προηγούμενες περιγράφουν στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτήν που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Δύο 24ωρα μετά τη μεγάλη νίκη του κόμματός του στις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης ήταν το πρόσωπο της ημέρας στη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Οι υπόλοιποι ηγέτες του ΕΛΚ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, τον δέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και ως τον βέβαιο επόμενο Έλληνα πρωθυπουργό, με δεδομένα τις 9 και πλέον μονάδες διαφορά της περασμένης Κυριακής, αλλά και τις πρόωρες εθνικές κάλπες στη χώρα μας στις 7 Ιουλίου. Η μάχη των ευρωεκλογών ανέδειξε τη ΝΔ ως το πιο ενισχυμένο από τα ευρωπαϊκά δεξιά κόμματα και, με βάση αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ότι αυτό δίνει στην παράταξή του άλλη δυναμική, ενόψει και της συζήτησης για την επόμενη ημέρα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχε στην κλειστή συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ, όπου έγινε η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στον Μάνφρεντ Βέμπερ και τη βούλησή του ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν να προέρχεται από το ΕΛΚ. Παράλληλα, η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες προκάλεσε έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και ήδη φέρεται να έχει κλείσει σειρά συνεντεύξεων με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Ευρεία νίκη

Στη ΝΔ δεν θεωρούν τυχαία την αντίδραση των αγορών μετά την ευρεία νίκη του κόμματος, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη χθεσινή Σύνοδο:

«Νομίζω ότι οι αγορές αναζητούν πολιτική σταθερότητα και οι πολίτες εντός και εκτός Ελλάδος γνωρίζουν ότι η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να αναπτυχθεί η οικονομία. Έχουμε παρουσιάσει το σχέδιό μας για την προσέλκυση επενδύσεων, για το πώς θα κάνουμε την Ελλάδα μια χώρα φιλική για τις επενδύσεις. Έχουμε θέσει ως στόχο να επιτύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% και γνωρίζουμε πώς θα τον κάνουμε πράξη», δήλωσε και δεσμεύτηκε για «πολύ σκληρή δουλειά», προκειμένου να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι αξίζει τη στήριξή τους.

Μητσοτάκης σε ΕΛΚ: η Ελλάδα έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Για τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εθνικές εκλογές 

«Την Κυριακή η Ελλάδα έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεγάλη …