Οι αντιθέσεις της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς αποκαλύπτονται στη Μπρατισλάβα

Το σλοβακικό λαϊκιστικό κόμμα Sme rodina (Είμαστε οικογένεια) φιλοξένησε τα μέλη του ακροδεξιού κινήματος της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας στην Μπρατισλάβα.

Η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού Γαλλίας, Marine Le Pen αντιτάχθηκε στην ιδέα ενός «Frexit» και υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη να αλλάξει η Ευρώπη από μέσα. Το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ) και η Ελληνική Νέα Δεξιά συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση, ενώ ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini έστειλε ένα μήνυμα σε βίντεο.

Όλοι συμφώνησαν σε έναν κοινό αγώνα κατά της μετανάστευσης, των ολιγαρχών, των φιλελευθέρων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος προκειμένου να εμφανιστούν οι ρωγμές.

The Capitals – Τα ευρωπαϊκά νέα της ημέρας από το δίκτυο της EURACTIV

Το “The Capitals” σας μεταφέρει τα τελευταία νέα από όλη την Ευρώπη μέσα από τη σκοπιά των δημοσιογράφων του δικτύου της ΕURACTIV.com.

Στο πρόγραμμά του για τις ευρωεκλογές, το κόμμα της Le Pen επικρίνει τις παλαιότερες διευρύνσεις της ΕΕ, καθώς και την ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων, αγαθών και προσώπων. Κατακρίνει επίσης την απουσία ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα, το «πολύ χαμηλό κόστος των μισθών» των εργαζομένων στην Ανατολική Ευρώπη και τις κοινωνικές παροχές στους μετανάστες στη Γαλλία.

Μιλώντας στο πλάι της Le Pen, ο υποψήφιος του Sme Rodina στις ευρωεκλογές, ο Ľudovít Goga υπερασπίστηκε «το δικαίωμα κοινωνικών παροχών για Σλοβάκους πολίτες σε άλλα κράτη μέλη» και «τη διατήρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων, υπηρεσιών, κεφαλαίου και εργατικού δυναμικού, βασική προϋπόθεση για οικονομική ανάπτυξη και της δημιουργίας θέσεων εργασίας στη Σλοβακία».

X