Μητσοτάκης: να πει επιτέλους ο Τσίπρας ποιον στηρίζει για πρόεδρο της Κομισιόν – τα ίδια λέει για τις ελίτ με Όρμπαν και Λεπέν

Κυριάκος Μητσοτάκης [Γραφείο Τύπου ΝΔ]

Πέντε (!) φορές προσπάθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να περιορίσει τη συζήτηση στο θέμα για το οποίο συγκλήθηκε η διακαναλική συνέντευξη τύπου την Κυριακή: τις ευρωεκλογές.

Φυσικά, κανείς δεν περιορίζει τους δημοσιογράφους οι οποίοι βασικά ερωτούσαν για θέματα τρέχουσας επικαιρότητας και πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και για τις εθνικές εκλογές και τη διακυβέρνηση από τη ΝΔ.

Οι ερωτήσεις με ευρωπαϊκό περιεχόμενο ήταν λίγες, αλλά ο Πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε αρκετά να δώσει ξεκάθαρο μήνυμα για τις ευρωεκλογές.

Τα βασικά σημεία που τόνισε ήταν τα εξής:

  • Είναι βέβαιος ότι οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση στις  ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και θα επιβραβεύσουν την ΝΔ
  • Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να μεταβεί στο Ζάππειο και να δηλώσει πως παραιτείται ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές εντός 4 εβδομάδων
  • Λαμβάνει μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Θα είναι μια ευρεία νίκη

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά σε δεκάδες θέματα εσωτερικής πολιτικής και επικαιρότητας (13η σύνταξη, ΔΕΗ, μακεδονικό, παροχ΄ς, οικονομία, εργασιακά, επενδύσεις κλπ)

Ωστόσο, ως ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης, αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι οι θέσεις που εξέφρασε όσον αφορά τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τα ευρωπαϊκά ζητήματα:

Ο Τσίπρας λέει τα ίδια με τον Ορμπάν και την Λεπέν

«ο διαχωρισμός μεταξύ των πολλών και των ελίτ είναι ο κατ΄ εξοχήν διαχωρισμός τον οποίο χρησιμοποιεί σήμερα η ευρωπαϊκή ακροδεξιά» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ στη διακαναλική συνέντευξη τύπου. και πρόσθεσε ότι «όταν ακούω τον κ. Τσίπρα να μιλάει για πολλούς και ελίτ είναι σαν να ακούω την κ. Λεπέν, σαν να ακούω τον κ. Όρμπαν». «Ακριβώς τα ίδια πράγματα λένε», σημείωσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας ουσιαστικά τον κ. Τσίπρα.

Να αποκαλύψει ο Τσίπρας ποιον στηρίζει για Πρόεδρο της Κομισιόν

«Ο κ. Τσίπρας είναι απέναντι στον κ. Βέμπερ. Δικαίωμά του. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να απαντήσει ο κ. Τσίπρας. Αφού δεν απαντά σε εμένα στη Βουλή, ας απαντήσει σε κάποιον δημοσιογράφο. Ποιον στηρίζει για επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν;» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. και πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές να μην ξέρουμε.»

Και πρόσθεσε με νόημα ότι «Όχι στον  κ. Βέμπερ λέει και ο κ. Ορμπαν. Ούτε αυτός μας έχει πει ποιον θα στηρίξει».

Για να καταλήξει με δηκτικά: «Επειδή ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικά ανάδελφος στην Ευρώπη, δεν ανήκει σε καμία πολιτική ομάδα, χαϊδεύει και χειροκροτεί τον κ. Σάντσες ξεχνωντας ότι ο κ. Σάντσες τον αποκαλούσε «ψεύτη και λαϊκιστή» και ξεχνώντας ότι στην ισπανία ταυτίζεται με τους Ποντέμος, πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα που ανήκει πολιτικά»

«Χάνει; Φεύγει!»

|Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους Έλληνες στην κάλπη της 26ης Μαΐου. Από τη στιγμή που έθεσε το πλαίσιο για την εκλογική αναμέτρηση, εφόσον ηττηθεί το ίδιο βράδυ δεν έχει κανένα άλλο περιθώριο. Πρέπει να πάει στο Ζάππειο, να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί εντός τεσσάρων εβδομάδων σε εθνικές εκλογές», τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση πρόσθεσε: «Ο ίδιος το είπε ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Χάνει, φεύγει. Μας χωρίζουν 4 μήνες μέχρι το απώτατο όριο για τις εθνικές εκλογές. Γιατί να ταλαιπωρείται η χώρα; Για να περάσει ο κ. Τσίπρας άλλο ένα καλοκαίρι πολυτέλειας; Μπορεί να το κάνει και ως αρχηγός αντιπολίτευσης και να ξεκουραστεί αν αισθάνεται κουρασμένος».

 

X