Μεϊμαράκης: Το 2015 αισθάνθηκα πόσο σημαντική είναι η Ευρώπη για μας

Ευάγγελος Μεϊμαράκης [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

«Το 2015, μετά το δημοψήφισμα, κλήθηκα να πρωταγωνιστήσω στην ιστορική σημαντική στιγμή» δήλωσε χθες, στην πρώτη του συνέντευξη, μετά τις εσωκομματικές εκλογές του 2016 της ΝΔ, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για το ρόλο της ΝΔ το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015, σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη» και έκανε ειδική μνεία για το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επίτευξη αυτού του στόχου, κάτι, που όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, «έχουν αναγνωρίσει τόσο ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, όσο και ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί».

Προσομοιάζοντας την Ελλάδα του 2015 με το σημερινό Brexit, ο κ. Μεϊμαράκης είπε χαρακτηριστικά:

«Ας δούμε τι συμβαίνει στην Αγγλία σήμερα. Μια αυτοκρατορία που έχει μικρή ανεργία και υψηλό ΑΕΠ, δύο χρόνια τώρα που συζητάει για το Brexit, κατέληξε σήμερα να έχουν, όπως διάβασα, αδειάσει τα σούπερ- μάρκετ. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν, τότε, στην Ελλάδα με κλειστές τις τράπεζες και η χώρα στα όρια της άτακτης χρεοκοπίας. Εγώ τότε αισθάνθηκα πόσο σημαντική είναι η Ευρώπη για μας».

Αναφερόμενος στην ψήφο των επικείμενων ευρωεκλογών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «η ψήφος αυτή δεν είναι χαλαρή» και τόνισε ότι «σήμερα τα διλλήματα δεν είναι μνημόνιο-αντιμνημόνιο αλλά για το ποια πραγματικά Ευρώπη θέλουμε και ποια Ευρώπη πρέπει να επικρατήσει».

Τέλος, σημείωσε ότι αποδέχτηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος με σταυρό προτίμησης για το Ευρωκοινοβούλιο. Επανέλαβε ότι η κατάρτιση του ψηφοδελτίου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου του κόμματος και τόνισε ότι στις ευρωεκλογές «πρέπει να καταγραφεί η μεγάλη δυναμική της ΝΔ».