Ελλάδα: Θρίλερ για δύο έδρες και ένα κόμμα στην Ευρωβουλή

Ψηφοφορία

Συνεχίζεται το θρίλερ με την τελική κατανομή των εδρών της Ευρωβουλής ανάμεσα στα ελληνικά κόμματα, με τη Νέα Δημοκρατία να διεκδικεί δύο έδρες από τη Μέρα25 και τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, από το ποσοστό που τελικά θα λάβει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη και αν θα εξασφαλίσει την είσοδό του στην ευρωβουλή κρίνεται μία έδρα. Στην περίπτωση που παραμείνει πάνω από το 3% (στις 23.30 βρισκόταν στο 3,01 με την ενσωμάτωση στο 89,62%) εκλέγεται η -σήμερα εκλεγμένη ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ- Σοφία Σακοράφα. Αν τελικά μείνει εκτός ευρωβουλής η έδρα πάει στη Νέα Δημοκρατία και τον Γιώργο Αμυρά που βρίσκεται στην όγδοη θέση.

Οι πρώτοι στη Νέα Δημοκρατία είναι κατά σειρά: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αννα Μισελ Ασημακοπούλου και Γιώργος Κύρτσος που εκλέγονται. Ακολουθούν ο Γιώργος Αμυράς,  ο Θοδωρής Ζαγοράκης και η Βίκυ Φλέσσα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπδημούλης και ακολουθούν η πρωην Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, και οι Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης στις εκλόγιμες θέσεις. Έπονται, σε απόσταση, οι Γιάννης Μουζάλας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σπύρος Δανέλλης και Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία φαίνμεται ότι χάνει την έδρα της.

Στο ΚΙΝΑλ προηγούνται οι δύο νυν ευρωβουλευτές του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, στους οποίους οι ψηφοφόροι του κόμματος αναγνωρίζουν την πορεία τους στο ΕΚ. Ακολουθούν ο Νίκος Παπανδρέου και πιο χαμηλά ο Γιώργος Καμίνης.

Από το ΚΚΕ φαίνεται να εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Παπαδάκης (επανεκλογή) και Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος.

Από την εθνικιστική – φιλοναζιστική Χρυσή Αυγή προηγούνται οι Γιάννης Λαγός και Θανάσης Κωνσταντίνου.

Στην Ελληνική Λύση εκλέγεται ο επικεφαλής του συνδυασμού Κυριάκος Βελόπουλος.

X