Χρηματοδοτική στήριξη ΕΕ σε Γεωργία για τις καταστροφικές πλημμύρες

P028384000302-687786

Σε απάντηση στις σοβαρές και θανατηφόρες πλημμύρες στην Τιφλίδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαθέσει επιπλέον κονδύλια για να βοηθήσει τις γεωργιανές αρχές να αντιμετωπίσουν τις πιο άμεσες συνέπειες.

Η Κομισιόν αποφάσισε ότι μέχρι και € 3εκ θα διατεθούν για την παροχή βιώσιμων λύσεων στέγασης μετά την καταστροφή.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ αγνοείται η τύχη πολλών άλλων, μετά τις πλημμύρες που έπληξαν το σαββατοκύριακο την Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, και εξαιτίας των οποίων τίγρεις, λιοντάρια, ιαγουάροι, αρκούδες και λύκοι δραπέτευσαν από τον ζωολογικό κήπο της πόλης.

ΟΓιοχάνες Χαν, Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, δήλωσε: «Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτών των καταστροφικών πλημμυρών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο πλευρό του λαού της Γεωργίας και είναι έτοιμη να βοηθήσει τις οικογένειες στην Τιφλίδα ξαναχτίσουν τα σπίτια τους και να αρχίσουν μια νέα ζωή».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει επίσης € 400 000 για ανθρωπιστική χρηματοδότηση για να βοηθήσει τις οικογένειες που έχουν πληγεί περισσότερο. Η χρηματοδότηση αυτή θα υποστηρίξει τον Ερυθρό Σταυρό και ΜΚΟ στη Γεωργία όσον αφορά στην παροχή βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, ειδών οικιακής χρήσης, όπως κουβέρτες, νερό, αποχέτευση και υγιεινή ιατρική υποστήριξη.

«Οι πλημμύρες κατέστρεψαν πολλές οικογένειες στην Τιφλίδα. Αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια θα αντιμετωπίσει τις άμεσες ανάγκες τους και θα τις βοηθήσει να περάσουν από αυτή την αρχική φάση της έκτακτης ανάγκης», τόνισε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Χρήστος Στυλιανίδης.

 

X