Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του πέμπτου κύματος στη Γαλλία

The validity of the COVID pass from 12 to nine months.

ΠΑΡΙΣΙ

Καθώς ο αριθμός των μολύνσεων από το COVID-19 συνεχίζει να αυξάνεται στη Γαλλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Αττάλ ανακοίνωσε νέες «κατευθυντήριες γραμμές» για τον περιορισμό της πανδημίας και τη «διάσωση της περιόδου των εορτών».

Τα μέτρα αποκλεισμού και οι κανόνες για το πιστοποιητικό COVID θα ενισχυθούν για άλλη μια φορά, δήλωσε ο Αττάλ στα ΜΜΕ την Τετάρτη.

Η κυβέρνηση επιθυμεί επίσης να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού για να αναχαιτίσει το πέμπτο κύμα, δήλωσε ακόμα ο Αττάλ, όπως ανέφερε ο εταίρος της EURACTIV, Ouest-France.

Η επιστροφή σε αυστηρότερα μέτρα θα μπορούσε να «σώσει την περίοδο των εορτών και να περάσουμε τον χειμώνα όσο το δυνατόν καλύτερα», πρόσθεσε ο Αττάλ, ο οποίος σημείωσε την απότομη αύξηση των νέων κρουσμάτων που αυξάνονται με ρυθμό 80% ανά εβδομάδα.

Ενώ η κατάσταση στα γαλλικά νοσοκομεία φαίνεται να παραμένει σχετικά σταθερή προς το παρόν, πιθανώς θα ανακοινωθούν πρόσθετα μέτρα από τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν την Πέμπτη, προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο.

Όμως ο κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να «επιβάλει και να ρίξει το βάρος σε όσους δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους», πρόσθεσε ο Αττάλ, αναφερόμενος στα 6 εκατομμύρια πολίτες που έχουν επιλέξει μέχρι στιγμής να μην εμβολιαστούν.

Ο Αττάλ σημείωσε επίσης ότι «υπάρχει μια πολύ έντονη κόπωση των Γάλλων όσον αφορά την επιδημία».

Ωστόσο, κάθε κύμα αντιμετωπίζεται «καλύτερα από το προηγούμενο», πρόσθεσε. 

(Magdalena Pistorius | EURACTIV.fr)