Αγνοεί τις προειδοποιήσεις για μικρότερο έλλειμμα ο Ρέντσι

Ο Ματέο Ρέντσι [Balkaneu]

O Ιταλός πρωθυπουργός περιφρόνησε την επικείμενη έγγραφη προειδοποίηση που πρόκειται να λάβει στις επόμενες ημέρες η ιταλική κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπέρβαση του διμερώς συμφωνημένου στόχου δημοσιονομικού ελλείμματος στον ιταλικό προϋπολογισμό του 2017.

Ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι βρίσκεται καθ’ οδόν επιστολή της Κομισιόν προς την Ιταλία, στην οποία διατυπώνονται προειδοποιήσεις ενάντια στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να μην τολμήσει να παραβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες που προβλέπει το ευρώ.

Για τον Ρέντσι, η επιστολή δεν θα απευθύνεται αποκλειστικά στην Ιταλία, αλλά «θα καλύπτει έναν αριθμό χωρών».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας υποβάθμισε την αξία και την ισχύ της επιστολής, επισημαίνοντας πως δεν πιστεύει ότι αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα, «καθώς έχουμε πράξει σύμφωνα με τους κανόνες».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Tg5, ο κ. Ρέντσι πρόσθεσε: «Σίγουρα δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κάποιον Ευρωπαίο τεχνοκράτη να μου πει ότι δεν μπορώ να ανακατασκευάσω σχολεία λόγω του τελευταίου μεγάλου σεισμού στη χώρα, επειδή δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την αξία της δομικής σταθερότητας».