ypaithros.gr

Αυστραλία: Εκατοντάδες χιλιάδες βοοειδή νεκρά από τις πλημμύρες

Οι αρχές σχεδιάζουν να ρίξουν σήμερα από τον αέρα ζωοτροφή σε εγκαταλειμμένα βοοειδή στην πλημμυρισμένη βόρεια Αυστραλία, όπου μεγάλα τμήματα γης βρίσκονται κάτω από το νερό και οι απώλειες ζώων κτηνοτροφίας υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Φιλ Χόγκαν: «Μένω έκπληκτος από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους ΓΤΟ»

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καλούνται να αποφασίσουν αν εφαρμόζεται η επιστήμη ή η πολιτική, όταν πρόκειται για θέματα, όπως οι νέες τεχνικές αναπαραγωγής φυτών (NPBT), δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν.
Πολιτικά 10-02-2019

Ανάλυση: το παρασκήνιο του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας, οι διαφωνίες και τα κοινά μέτωπα

Δύσκολος προβλέπεται ο δρόμος των διαπραγματεύσεων για την ΚΑΠ μετά το 2020, με τους υπουργούς Γεωργίας των κρατών-μελών αφενός να μη συμφωνούν μεταξύ τους σε πολλά σημεία, αφετέρου να συνεχίζουν τις πιέσεις προς την Κομισιόν προκειμένου να εξασφαλιστούν όσο δυνατόν...
Πολιτικά 09-02-2019

To βροχοποιήσιμο νερό στην ατμόσφαιρα προβλέπει τα καιρικά φαινόμενα

Τη δυνατότητα να προφυλαχτεί από ακραία καιρικά φαινόμενα και κλιματικές μεταβολές έχει πλέον η Ελλάδα, μέσω της χαρτογράφησης του βροχοποιήσιμου νερού που πραγματοποιείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε πραγματικό χρόνο. Όπως αναφέρει στην «Υπαιθρο Χώρα» ο Χρήστος Πικριδάς, καθηγητής...
Πολιτικά 08-02-2019

Αύξηση των παγκόσμιων τιμών των τροφίμων τον Ιανουάριο

Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν τον Ιανουάριο, ενισχυμένες από την ανάκαμψη των τιμών των γαλακτοκομικών προϊόντων και των ισχυρότερων επιδόσεων των φυτικών ελαίων και της ζάχαρης, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε τη Πέμπτη 7/2 ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.
Πολιτικά 07-02-2019

Ιταλία: «Στοπ» στην Xylella με κυβερνητικό διάταγμα

Διάταγμα με το οποίο προβλέπεται η καταστροφή όλων των ελαιoδέντρων που έχουν πληγεί από το καταστρεπτικό βακτήριο της Xylella Fastidiosa εξέδωσε η ιταλική κυβέρνηση, θέλοντας έτσι να βάλει οριστικό τέλος στην εξάπλωση της ασθένειας.
Πολιτικά 07-02-2019

Οι Νοτιοευρωπαίοι στρέφονται κατά των αμερικανικών σταφυλιών

Μια πρόταση από τις Βρυξέλλες προκειμένου τα ανθεκτικά στα παράσιτα αμερικανικά σταφύλια να επιτραπεί να παράγουν κρασί, διαιρεί την Ευρώπη κατά μήκος μιας γραμμής βορρά-νότου – με τις νότιες οινοποιητικές μονάδες της ηπείρου να κτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου.

Έρευνα Guardian: Εκατομμύρια ευρώ από τις επιδοτήσεις της ΚΑΠ έχουν αποδέκτες Βρετανούς βουλευτές

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις που θέλουν δεκάδες βουλευτές του Βρετανικού Κοινοβουλίου να κατέχουν ή να διαχειρίζονται αγροτικές εκμεταλλεύσεις που έχουν λάβει πολλά εκατομμύρια ευρώ από γεωργικές επιδοτήσεις της ΕΕ.

Γαλλία: Η Βουργουνδία συντηρεί την αμπελουργική της κληρονομιά

Τοίχοι, πόρτες, σκάλες, παλιές καλύβες και αποθήκες των αμπελουργών: τα πέτρινα κτίσματα που είναι διάσπαρτα στους αμπελώνες της Βουργουνδίας υποβάλλονται σε εργασίες αποκατάστασης χάρη σε δωρεές ιδιωτών, σύμφωνα με την ένωση των “climats” της Βουργουνδίας,

Ισπανία: Σπάσιμο συμβολαίων και αθέτηση πληρωμών καταγγέλλουν οι αγρότες

Προς τις αίθουσες των δικαστηρίων οδεύει η κρίση των εσπεριδοειδών στην Ισπανία, καθώς οι συλλογικοί φορείς των παραγωγών προτρέπουν στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους απέναντι σε αθέμιτες πρακτικές μέσω της δικαστικής οδού.

Αναγκαία η μείωση κατανάλωσης κρέατος τουλάχιστον κατά 50%

Αντιδρούν οι αγροτικές οργανώσεις και οι εκπρόσωποι του τομέα του κρέατος

Aβέβαιο και με υψηλούς κινδύνους το αγροτικό εμπόριο της ΕΕ το 2019

Το Πεκίνο κρίνει την έκβαση των συνοµιλιών ΗΠΑ - ΕΕ

Brexit: Αγωνιούν οι αγρότες σε Βρετανία και Ιρλανδία

Χαρακτηρίζουν το σενάριο εξόδου «χωρίς συμφωνία» ως καταστροφικό για όλη την Ευρώπη

Διχασμένα τα ευρωπαϊκά κράτη στις ψηφοφορίες για τα Γενετικά Τροποποιημένα

Τη συνήθη «μη απόφαση» είχε ως αποτέλεσμα η ψηφοφορία των κρατών μελών στην Επιτροπή Προσφυγών για Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα και Ζωοτροφές της ΕΕ (14/1) για την ανανέωση ή την έγκριση για διάθεση στην αγορά ζωοτροφών που περιέχουν ή αποτελούνται από γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές.

Μερική προσέγγιση για τη νέα ΚΑΠ επιδιώκει το Βουκουρέστι

Οι κύριοι άξονες της ατζέντας των προσεχών συζητήσεων

ΚΑΠ: Αναγκαία η εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών λένε οι ειδικοί

Ο Βορειοϊρλανδός ακαδημαϊκός, Paul Caskie, ζητά ριζική αναθεώρηση προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής με κέντρο τη γνώση

Έντονο το ενδιαφέρον της Κίνας για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Σε ευκαιρία ενδυνάμωσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, αλλά και χάραξης νέων οδών συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των εξαγωγών και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας στον πρωτογενή τομέα, μετατράπηκε η τριήμερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Σαγκάη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Farm Europe για ΚΑΠ: Άδικα και ανεπαρκή τα µέτρα που εφαρµόζονται

Αναγκαία η δηµιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταµείου Διαχείρισης Κρίσεων στη γεωργία

Κίνα: Συνεχίζεται η αύξηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων

Οι τιμές των κινεζικών αγροτικών προϊόντων συνέχισαν να αυξάνονται την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. 
Διεθνή 07-01-2019

Την άμεση απόσυρση των ΗΠΑ από τη NAFTA εξετάζει ο Τραμπ

Κλιμακώνονται σε όλα τα μέτωπα οι εκβιασμοί του Ντόναλντ Τραμπ προς τους Δημοκρατικούς για να περάσει η αμφιλεγόμενη ρεπουμπλικανική ατζέντα.

Η Ρουμανία θέτει τις προτεραιότητές της για την ΕΕ

Με την προεδρία της να ξεκινά και τυπικά την 1η Ιανουαρίου, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2019, η Ρουμανία θέλει να συνεχίσει σε αμείωτους ρυθμούς τη συζήτηση για την αναθεώρηση της αγροτικής πολιτικής από το σημείο που την αφήνει η απελθούσα Αυστρία.

Eurostat: Διπλασιάστηκε μέσα σε μία 15ετία το ευρωπαϊκό εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων

Τον διπλασιασμό της αξίας των εισαγωγών και των εξαγωγών της σε αγροδιατροφικά προϊόντα έχει επιτύχει μέσα στην τελευταία 15ετία η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει από νέα έκθεση της Eurostat.

Μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας για τη Μεσογειακή Ευρώπη λόγω κλιματικής αλλαγής

Για αύξηση των πλημμυρών και της λειψυδρίας σε διαφορετικά τμήματα της Ευρώπης κάνουν λόγο οι τελευταίες προβλέψεις του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC).
X