ΤΟ ΒΗΜΑ της Δωδεκανήσου

#CohesionGR Vlogs – Μπάρδος: Ψηφιοποίηση αρχείων χάρη στη χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Στα οφέλη των προγραμμάτων διαχείρισης της Ενεργειακής Εταιρείας Α.Ε. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τους κατοίκους της Ρόδου αναφέρθηκε ο πρόεδρός της, Χρήστος Μπάρδος, σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Δωδεκανήσου» και τον δημοσιογράφο Σταύρο Μάτση.

Προστασία Ακτής Πλατύ Γιαλού Σίφνου από τη Διάβρωση χάρη στο ΕΣΠΑ

Το έργο συγχρηματοδοτείθηκε κατά 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 50% από Εθνικούς Πόρους. Η Συνδρομή Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης ήταν 400.000,00 ΕΥΡΩ.

Αυξάνεται κατά 950.500 ευρώ η χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της Πράξης «Προμήθεια απεικονιστικών μηχανημάτων και λοιπού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το νοσοκομείο Ρόδου έχει εξοπλιστεί με μηχανήματα

Ανάδειξη Σπηλαίου Δρυοπίδας Κύθνου με πόρους της Ε.Ε.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ανάδειξης του Σπηλαίου «Καταφύκι» του οικισμού Δρυοπίδας νήσου Κύθνου

Νέο Λιμάνι στη Σχοινούσα με τη συνδρομή ευρωπαϊκών πόρων

Ολοκληρώθηκαν τα έργα νέου επιβατικού λιμένα Σχοινούσας στη θέση «Λιβάδι» προϋπολογισμού (2.760.000.00).

Αλιευτικό καταφύγιο στους Λειψούς: Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» η επέκταση της αποβάθρας του λιμανιού

Oι Λειψοί είναι ένα πανέμορφο μικρό νησάκι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Γνωστοί για την ήρεμη ατμόσφαιρα και τις υπέροχες παραλίες, είναι ιδανικός προορισμός για ξεκούραση.

Κάλυμνος: Σωτήρια λύση για την καθημερινότητα των ατόμων με νοητική υστέρηση

Σωτήρια λύση για την καθημερινότητα των ατόμων με νοητική υστέρηση δόθηκε με το έργο της στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ στην Κάλυμνο.

Ρόδος: Έργα διαμόρφωσης και αναβάθμισης μέσω ΕΣΠΑ στην Κοιλάδα των πεταλούδων

Το Απρίλιο του 2020 ολοκληρώθηκαν τα έργα που διαμόρφωσαν και αναβάθμισαν την Κοιλάδα των Πεταλούδων, στη Ρόδο ενός σπάνιου βιότοπου, από τα πλέον φημισμένα αξιοθέατα του νησιού και γενικότερα της Ελλάδας

Λέρος: Ασφαλής διέλευση για τους κατοίκους και επισκέπτες με το νέο οδικό δίκτυο

Πάνω από 8000 μόνιμοι κάτοικοι της Λέρου καθώς και χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται για διάφορους λόγους κάθε χρόνο, ωφελήθηκαν από το έργο του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου νήσου Λέρου που ολοκληρώθηκε το 2019.

Με πόρους από το ΕΣΠΑ η αγορά εξοπλισμού στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο

Η διάρκεια της εκπαίδευσης στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών περιλαμβάνει έξι (06) διδακτικά εξάμηνα και δύο εξάμηνα πρακτικής άσκησης επί πλοίου, τα οποία περιλαμβάνουν κατευθυνόμενη πρακτική εκπαίδευση σε πλοία, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Σπουδών των Α.Ε.Ν.

Προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας

Η Δημοτική Αρχή Ρόδου, πιστή και σταθερή στις υποσχέσεις της αλλά και στην προσπάθεια βελτίωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων που φιλοξενούν βρέφη και νήπια, προχώρησε τις εργασίες για την κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας.

ΕΤΠΑ: Χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 1,18 εκατ. ευρώ ο βρεφονηπιακός σταθμός στη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Σορωνής θεμελιώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και ολοκληρώθηκε το Αύγουστο 2016 και δόθηκε σε χρήση τον Οκτώβριο του ίδιου έτους

Νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Ιαλυσό χάρη στην Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Η Ιαλυσός (Τριάντα) αποτελούσε τόπο διακοπών των εύπορων κατοίκων της Ρόδου και γι’αυτό το λόγο η περιοχή χαρακτηρίζεται από τα νεοκλασικά σπίτια της και τα μεγάλα αρχοντικά με τους φοίνικες στην αυλή τους.

Αυξάνεται χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων στην Σύρο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται η χρηματοδότηση του έργου της Ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίων Σύρου, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας.

Βελτιώνεται η ασφάλεια του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Καλύμνου

Άλλο ένα έργο πνοής για την βελτίωση του επαρχιακού δικτύου σε ένα από τα μεγάλα νησιά της Δωδκεανήσου, αποτελεί η ‘Βελτίωση Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου νήσου Καλύμνου.

Αναβαθμίστηκε πλήρως η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με τον νέο ιατρικό εξοπλισμό

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ενισχύθηκε με εξοπλισμό βιοϊατρικής τεχνολογίας σε σημείο που να επιτρέπει την καλύτερη λειτουργία του και την βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς.

Χάλκη: Οριστική λύση για τον βιολογικό με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Οριστική λύση προωθείται για τον βιολογικό του νησιού της Χάλκης, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Τουρισμό το WINTERMED

Με βασικό στόχο τη μετάβαση από τον τουρισμό των 3S (Sea-Sun-Sand) των νησιωτικών τουριστικών προορισμών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε μια εναλλακτική και βιώσιμη χρήση αυτών των περιοχών κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημοπρατεί το έργο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Σύμης

Ένα  πλήρες σύστημα διαχείρισης λυμάτων θα αποκτήσει μετά από χρόνια προσπάθειας, το νησί της Σύμης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προωθεί λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του νησιού.

DESTIMEDPLUS: Οικοτουρισμός στους Μεσογειακούς Προορισμούς – Από τον προγραμματισμό έως την υποστήριξη πολιτικής

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ δραστηριοποιείται και σε θέματα οικοτουρισμού αυτή την προγραμματική περίοδο, συμμετέχοντας στο έργο DESTIMEDPLUS

Αναδεικνύεται η Ρεματιά της Ψίνθου μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης

Η ανάδειξη της ρεματιάς της Ψίνθου στο νησί της Ρόδου είναι ένα ακόμη έργο που βρήκε χρηματοδότηση μέσα από τους ευρωπαϊκούς πόρους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής Ανάπτυξης

Γρηγόρης Ρουμάνης: Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Aναβαθμίζεται ενεργειακά το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση των Δωδεκανησιακών Εφημερίδων μέσω του προγράμματος «Ψηφιακός Ηρόδοτος ΙΙ»

Όλη η Ιστορία του τόπου μας σε ένα ψηφιοποιημένο αρχείο, δωρεάν και προσβάσιμο από όλους - Πρόσβαση στην ιστορία του τόπου μας με ένα κλικ από την Ενεργειακή Α.Ε.

Μονάδες αφαλάτωσης στην Αντίπαρο – Έλυσαν το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης του νησιού

Σοβαρό πρόβλημα με το νερό αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της Αντίπαρου και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες που στο νησί πληθυσμός διπλασιαζόταν από τους επισκέπτες και οι ανάγκες λόγο του κόσμου είναι αυξημένες.