symboulos.gr

Άλματα στον τομέα Μεταποίησης στη Δυτ. Ελλάδα μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται έργα προϋπολογισμού που κυμαίνονται (επιχορηγούμενος π/υ) από 20.000 έως 1.000.000 €.

Πάτρα: Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στην Κωνσταντινουπόλεως με χρήματα από το ΕΤΠΑ

Στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής και Προϋπολογισμού 1,8 εκ. Ευρώ

Νέο αποχετευτικό δίκτυο στη βορεινή παραλιακή περιοχή της Πάτρας χάρη στην Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Έργο 6,9 εκατ. Ευρώ στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής που ακολουθείται στην περιοχή

Βοηθητικό προσωπικό στα ειδικά σχολεία μέσω ΕΣΠΑ

Μια κίνηση που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τα ειδικά σχολεία στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος έλαβε πρόσφατα η Περιφέρεια, δίνοντας μια σημαντική οικονομική βοήθεια σε ένα κομμάτι μαθητών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στη μάθησή.

Αιγείρα: Αντικαθίσταται ο αγωγός ύδρευσης, ξεδιψούν οι δημότες

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η μόνη περιοχή που παρουσιάζει πρόβλημα υδροδότησης. Υπάρχουν και άλλες για τις οποίες γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος που έχει δημιουργηθεί.

Αναβαθμίζονται ενεργειακά σχολεία στην Πάτρα – Χάρη στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Συνεχίζει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων ο Δήμος της Πάτρας,  με στόχο την ασφάλεια, την καλύτερη ποιότητα ζωής, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το Ταμείο Συνοχής θωρακίζει το Λιμάνι της Πάτρας

Τη δυνατότητα να αλλάξει σημαντικά και να βελτιώσει τα επίπεδα ασφάλειάς του, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, θα έχει το λιμάνι της Πάτρας.

Διασώζονται από τη διάβρωση οι ακτές της Δυτικής Ελλάδος

Η διάσωση των ακτών της Δυτικής Ελλάδος είναι ο στόχος του έργου ΤRITON με το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος επιδιώκει να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή μας.

Το ΕΣΠΑ αλλάζει τη ζωή των κατοίκων σε τρεις Δήμους

Ένα έργο πνοής γίνεται σε δύο χρόνια πραγματικότητα, καθώς τον περασμένο μήνα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020  η Μονάδα  Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Δυτική Αχαΐα (ΜΕΑ Φλόκα).

Μέσω ΕΣΠΑ δόθηκε λύση στο πρόβλημα του στόλου των αστυνομικών υπηρεσιών της Αχαΐας

Λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε για χρόνια τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, αυτό δηλαδή της έλλειψης εξοπλισμού, δόθηκε μέσω του ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα.

Γυναικεία επιχειρηματικότητα: Ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης

Ένα έργο που στόχο έχει την ουσιαστική ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος , στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδος αποκτούν πρόσβαση στην πληροφορία

Μέσω του «Σύζυξις ΙΙ», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής

Αλλάζει η ποιότητα ζωής σε 14 οικισμούς της Αιγιάλειας

Η χρηµατοδότησή του γίνεται µε ευρωπαϊκά κονδύλια από το Ταµείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο προϋπολογισµός είναι 28 εκατοµµύρια ευρώ, συνολικά.

Πάρκο που διασύνδεει το Πανεπιστήμιο με την Πάτρα μέσω της Πολιτικής Συνοχής

H δημιουργία ενός πάρκου αναψυχής, άθλησης και βιωματικής μάθησης, που θα προβάλει την προσφορά του Πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία και θα αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού

Ο Πατραϊκός καθαρίζει από τα λύματα με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ

Ένα πλέγμα έργων που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας των Πατρινών και αφορούν κατά κύριο λόγο την ένωση διαφόρων περιοχών με το Βιολογικό Καθαρισμό της Πάτρας, είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Αχαΐα: Αλλάζει όψη το Δημοτικό Σχολείο Σκιαδά χάρη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Nα δοθεί μια νέα πνοή σε ένα χώρο που είναι συνυφασμένος με την παλιά αρχιτεκτονική της περιοχής επιδιώκει ο Δήμος Ερυμάνθου με την υλοποίηση του έργου που αφορά την ανάπλαση και διαμόρφωση του Δημοτικού Σχολείου Σκιαδά.

Έξυπνες εφαρμογές για προώθηση θεματικού τουρισμού στην Πάτρα

Ο Δήμος Πατρέων προκήρυξε και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο διαγωνισμό για την υλοποίηση της πράξης «Έξυπνες εφαρμογές ΤΠΕ για την προώθηση του θεματικού τουρισμού ΒΑΑ Δήμου Πατρέων», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Τα βήματα του ΕΣΠΑ στη Δυτική Ελλάδα – Τι έδειξε ο απολογισμός για την πρώτη θητεία του Ν. Φαρμάκη

Ο κ. Φαρμάκης εστίασε στις αλλαγές προτεραιοτήτων που επέβαλλε η πανδημία και τις άμεσες δράσεις της Περιφέρειας για την στήριξη των νοσηλευτικών μονάδων της περιοχής και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ψηφιοποιήθηκε ο πλούτος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών μέσω ΕΣΠΑ

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 και πρόκειται για ένα ένα σημαντικό εγχείρημα, ενταγμένο στο ολοκληρωμένο, στρατηγικό, αναπτυξιακό σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξη (ΒΑΑ) της Πάτρας.

Νέο Κοινοτικό Πλαίσιο 2021-2027 – Εξειδικευμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Από τα μέσα της δεκαετίας του 80 η χώρα κινείται αναπτυξιακά στον αστερισμό των προγραμμάτων συνοχής της τότε ΕΟΚ και αργότερα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενεργειακή αναβάθμιση του 6ου Λυκείου Πάτρας μέσω ΕΣΠΑ – Στόχος η διεύρυνση σε όλα τα σχολεία της Πάτρας

Την ευθύνη του έργου έχει η δημοτική αρχή και πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία της με σκοπό τις αναβαθμίσεις όλων των σχολικών συγκροτημάτων που είναι στα όρια του Δήμου Πατρέων.

Ν. Φαρμάκης: Έχουμε επιταχύνει τις δράσεις ΕΣΠΑ στη Δυτική Ελλάδα

ο κ. Φαρμάκης, παρουσίασε για όλη την Περιφέρεια 174 έργα συνολικού προϋπολογισμού 429.238.747,66 ευρώ, ενώ ειδικότερα για την Αχαΐα, αναφέρθηκε σε 52 έργα προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ περίπου, πέρα από τα έργα του ΕΣΠΑ που αφορούν το σύνολο της Περιφέρειας.