sta.si

Στις 13 Μαΐου η σύγκληση του νέου σλοβενικού κοινοβουλίου

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μπόρούτ Πάχορ συγκάλεσε επίσημα την παρθενική συνεδρίαση της νέας Εθνοσυνέλευσης για τις 13 Μαΐου, αφού έλαβε έκθεση σχετικά με τα επίσημα αποτελέσματα των γενικών εκλογών της 24ης Απριλίου.

Σλοβενία: Έκκληση για την αντιμετώπιση της επιδείνωσης της ελευθεροτυπίας

Ο Διαμεσολαβητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σλοβενίας και οι εμπειρογνώμονες των μέσων ενημέρωσης έκαναν έκκληση να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδείνωσης της ελευθερίας του Τύπου.
Ενέργεια 05-01-2022

Σλοβενία: Διαμάχη για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος από την Πρωτοχρονιά

Η Υπηρεσία Ενέργειας της Σλοβενίας αποφάσισε να αυξήσει από την Πρωτοχρονιά τις χρεώσεις δικτύου που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο του λογαριασμού ρεύματος, μια κίνηση που επικρίθηκε έντονα.

Σλοβένοι επιδημιολόγοι: Εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του Covid, προς το παρόν

Σλοβένοι επιδημιολόγοι που εργάζονται στο Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας απέρριψαν ομόφωνα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Covid-19, επικαλούμενοι την απουσία νομικής βάσης και τις ανησυχίες για την εφαρμογή του. 

«Επιτυχής» η προεδρία της Σλοβενίας στην ΕΕ, πέρα από τα εσωτερικά ζητήματα

Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης προεδρίας της στην ΕΕ, η Σλοβενία ηγήθηκε με επιτυχία της διαδικασίας υιοθέτησης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αλλά αυτό επισκιάστηκε σε ένα βαθμό από τις ανησυχίες των Βρυξελλών σχετικά με το κράτος δικαίου στη Σλοβενία.

Σλοβενία: «Μέτρια» αυστηροποίηση των περιορισμών πριν από τα Χριστούγεννα

Τα κρούσματα στην χώρα μειώνονται με σταθερό ρυθμό, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αύξηση της παραλλαγής Omicron σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Διεθνή 17-12-2021

Σλοβενία: Στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά ο Πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα

Το εποπτικό όργανο κατά της διαφθοράς ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα με την υποψία της σύγκρουσης συμφερόντων, όταν δικηγόρος που εκπροσωπεί τον ίδιο και το κόμμα του διορίστηκε στο συμβούλιο της «κακής τράπεζας» της χώρας.
Διεθνή 10-12-2021

Για νέα μεταναστευτική κρίση στην Κύπρο προειδοποιεί ο Σλοβένος υπουργός Εσωτερικών

Όσο η κατάσταση στα σύνορα με τη Λευκορωσία σταθεροποιείται, το επίκεντρο θα πρέπει να στραφεί σε άλλα καυτά σημεία όπως η Κύπρος, προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας Aleš Hojs.
Ενέργεια 10-12-2021

Σλοβενία: Κουπόνια ενέργειας για τους πιο φτωχούς

Τα φτωχότερα νοικοκυριά στη Σλοβενία αναμένεται να λάβουν σύντομα κουπόνια ενέργειας που θα τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την άνοδο των τιμών. Το σχέδιο αυτό έρχεται μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση ότι δεν έλαβε μέτρα, εκτός από το να...
Οικονομία 06-12-2021

Περιαγωγή: Συμφωνία τις επόμενες μέρες βλέπει η Σλοβενία

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα προσχέδιο του κανονισμού για την περιαγωγή  εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στις επόμενες μέρες».

Οι υπουργοί της ΕΕ εγκρίνουν συστάσεις για μικτή μάθηση ως απάντηση στην πανδημία

Συστάσεις σχετικά με μικτές προσεγγίσεις μάθησης ενέκριναν οι υπουργοί Παιδείας της ΕΕ τη Δευτέρα (29 Νοεμβρίου) ως απάντηση στην πανδημία.
08-10-2021

Πυρά Σλοβένου Πρωθυπουργού κατά Κομισιόν για «κατάχρηση» του κράτους δικαίου

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα, η χώρα του οποίου κατέχει επί του παρόντος την εξάμηνη προεδρία της ΕΕ, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πολιτική κατάχρηση των κανόνων του κράτους δικαίου.

Σλοβενία, Γερμανία και Πορτογαλία υιοθετούν στρατηγικές για την ένταξη ασθενών σε κλινική έρευνα για τον καρκίνο

Η Σλοβενία, ως μέλος της τρέχουσας τριάδας των Προεδριών - μαζί με Γερμανία και Πορτογαλία, υιοθέτησε πρόσφατα έγγραφο σχετικά με στρατηγικές για την ενεργό συμμετοχή ασθενών σε κλινική έρευνα για τον καρκίνο.

Η Σλοβενία «ποντάρει» στις διαπεριφερειακές συνεργασίες για την καταπολέμηση της διακίνησης πυροβόλων όπλων

Ο υπουργός Εσωτερικών Aleš Hojs δήλωσε ότι οι συνεργασίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πυροβόλων όπλων στη ΝΑ Ευρώπη, στα πλαίσια σχετικής διάσκεψης εκ μέρους της Σλοβενικής Προεδρίας.
Διεθνή 02-09-2021

Σλοβενία: Πρόστιμα για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά δημοσίων αξιωματούχων

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβενίας πρότεινε πρόστιμα για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά δημοσίων αξιωματούχων, προκαλώντας ανησυχίες για την προστασία της ελευθερίας του λόγου στη χώρα εν μέσω διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης.