sentranews.gr

Δυτ. Μακεδονία : 6 εκ. ευρώ για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των φωτισμών των δημόσιων χώρων, μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Καθοριστική συμβολή για την βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των φωτισμών των δημόσιων διαδραμάτισε η Πολιτική Συνοχή της Ε.Ε., μέσω των πόρων και των δυνατοτήτων που παρέχει.

Δυτική Μακεδονία: 11,2 εκ. ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτων αναγκών, με πόρους της Πολιτικής Συνοχής

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη ο Οριστικός Πίνακας των Αξιολογημένων Προτάσεων της που αφορά: «Δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων-Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών»

O Δήμος Νεστορίου υλοποιεί ενεργειακά προγράμματα με αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Πάνω από 900.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων του Δήμου Νεστορίου

Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στην Πανεπιστημιούπολη Δυτικής Μακεδονίας

Ένα εμβληματικό έργο Εκπαίδευσης με την στήριξη της Ε.Ε. και της Πολιτικής Συνοχής, προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ

Δήμος Καστοριάς : Ενεργειακές αναβαθμίσεις στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό με τη στήριξη της Ε.Ε. και της Πολιτικής Συνοχής

Την ένταξη δύο σημαντικών έργων Ενεργειακής Αναβάθμισης το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

Μέσω πολιτικής συνοχής η αξιοποίηση του Ιερού Ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου

Τον δρόμο της αξιοποίησης και της ανάδειξης του μνημείου παίρνει ο ιστορικός Ναός του Αγίου Ζαχαρία στην περιοχή του Γράμμου Καστοριάς.

Θωρακίζονται ενεργειακά τα κτίρια της Περιφέρειας Καστοριάς και του Επιμελητηρίου

Για το κτίριο του Επιμελητηρίου Καστοριάς ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 280.000,00 ευρώ με τίτλο της πρότασης  «Δράσεις Βελτίωσης της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημοσίων Κτιρίων» και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Με θετικό απολογισμό έκλεισε το ΕΣΠΑ 2014-2020 για την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Στον απολογισμό δράσεων ΕΣΠΑ  2014-2020 Περιφέρειας  Δυτ. Μακεδονίας αναφέρθηκε αποκλειστικά στην εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας Πασχάλης Οικονομίδης, παραχωρώντας ενδιαφέροντα στοιχεία.

Καστοριά: 2,2 εκατ. ευρώ για αρδευτικό έργο με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Εγκρίθηκε από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η πρόταση χρηματοδότησης πράξης με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός και επέκταση συλλογικών αρδευτικών δικτύων Κορησού – Λιθιάς»

570.000 ευρώ με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Καστοριάς

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, υπήρξε «τρομακτική αύξηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19»

Μέσω ΕΣΠΑ η κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στους δήμους Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Γρεβενών

Ταυτόχρονα, όμως, το έργο έχει έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία και την απασχόληση, με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας”.

Άργος Ορεστικό: Oλοκληρώνεται η αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης με πόρους της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε.

Με πόρους της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο, χάρη στο οποίο θα επιτευχθεί η επέκταση και η αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης της πόλης. 

Δήμος Νεστορίου: Έργο πνοής η κατασκευή αποχέτευσης ακάθαρτων υδάτων – Ρεκόρ προετοιμασίας και υποβολής προτάσεων στο ΕΣΠΑ

Η χρηματοδότησή του γίνεται με ευρωπαϊκά κονδύλια από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο προϋπολογισμός είναι περίπου 800,000 ευρώ.

Θωρακίζεται ενεργειακά ο Δήμος Βοΐου με 5+2 έργα από πόρους της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών μονάδων και τριών Κοινοτικών-Δημοτικών Καταστημάτων με έργα συνολικού ύψους 3,1 εκατ. ευρώ, που «θωρακίζουν» ενεργειακά τα κτίρια και τα κάνουν φιλικά προς το περιβάλλον, προχωράει ο δήμος Βοΐου.

Ποσό 2 εκ. ευρώ μέσω πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Το ποσό των 2.054.725,70 €.  μέσω πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. εγκρίθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για το έργο "Ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς".

Σε ανοδική πορεία το ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας

Σε ανοδική πορεία κινούνται οι επιμέρους δείκτες που σηματοδοτούν την πορεία του Π.Ε.Π. Δυτ. Μακεδονίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διαχειριστικής Αρχής.

«Πράσινο» φως για την ένταξη της σήραγγας της Κλεισούρας στο ΕΣΠΑ

Υπήρξε το όνειρο και το πάγιο αίτημα των πολιτών της Καστοριάς και της Εορδαίας αλλά και προεκλογική εξαγγελία «σημαία» πολλών αυτοδιοικητικών εδώ και τρεις δεκαετίες - πήρε τελικά «σάρκα και οστά» μέσω πολιτικής συνοχής και χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

ΕΣΠΑ: Σε εξέλιξη τρία έργα αποκατάστασης Ιερών Ναών στην Καστοριά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για τη στερέωση,  αποκατάσταση, διαμόρφωση και συντήρηση τοιχογραφιών, τριών Ιερών Ναών και σημαντικών μνημείων στο νομό Καστοριάς.

Άργος Ορεστικό: ενεργειακή αναβάθμιση σε 11+1 σχολικά κτίρια

Σε πλήρη σχεδόν εξέλιξη είναι ο οργανωμένος και λεπτομερής σχεδιασμός του Δήμου Άργους Ορεστικού για την ενεργειακή αναβάθμιση 11 σχολικών κτιρίων που θα συμβάλλει δραστικά στην εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΕΣΠΑ: Εξασφάλισε 2,2 εκατ. ευρώ στη μάχη κατά της covid-19 το Νοσοκομείο Καστοριάς

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 του έργου "Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της επιδημίας λόγω Covid-19 - Γ.Ν. Καστοριάς", προϋπολογισμού 2.218.790 ευρώ.

Άργος Ορεστικό: στο 20% η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στην περιοχή, τί λέει ο Δήμαρχος

Έναν σύντομο απολογισμό για την απορροφητικότητα των κονδυλίων ΕΣΠΑ στον Δήμο Άργους Ορεστικού την περίοδο 2014-2020, έκανε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου.

Στα 11,1 εκατ. ευρώ τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που απορρόφησε η Π.Ε. Καστοριάς – Η τοποθέτηση της Γ. Ζεμπιλιάδου

Η Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου, για τη Λήξη του ΕΣΠΑ 2014 - 2020

Χαράλαμπος Καραταγλίδης: «Θετικά τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ 2014-2020»

Λόγω της λήξης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να ξεκινήσει μία εκστρατεία ενημέρωσης όλων των τοπικών κοινωνιών στην Ευρώπη που έχουν επωφεληθεί από τους κοινοτικούς πόρους κατά την εξαετία 2014 - 2020.