rethemnosnews.gr

Εύκολη πρόσβαση για όλους στις παραλίες του Ρεθύμνου

Ο Δήμος Ρεθύμνης, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 144.363,28€, προκειμένου να ενισχύσει τις υφιστάμενες υποδομές για τη διευκόλυνση κι εξυπηρέτηση συνανθρώπων μας

Το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου συντηρεί και συμπληρώνει τα μέσα αντιρρύπανσης

Για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης θαλάσσιας ρύπανσης σε λιμάνια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, το διαδημοτικό ταμείο έχει ήδη προμηθευτεί τον ανάλογο εξοπλισμό προϋπολογισμού ανέρχεται 41.658,87 ευρώ.

Βιοκλιματική ανάπλαση στην Καλλιθέα Ρεθύμνου – Πώς βοήθησε η Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Το έργο με προϋπολογισμό 1.455.000 ευρώ που εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014 – 2020 και χρηματοδοτείται από  το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

Βιοκλιματική ανάπλαση στην Καλλιθέα Ρεθύμνου με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Το έργο με προϋπολογισμό 1.455.000 ευρώ που εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014 – 2020 και χρηματοδοτείται από  το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ,

Ενισχύεται η εκπαίδευση και η κοινωνική συνοχή στην Κρήτη – Χρηματοδοτούται μελέτες για νέα σχολικά κτίρια

Ενα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των δήμων αποτελεί η πρόσφατη πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης για την χρηματοδότηση μελετών που αφορούν σε κτιριακά έργα για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ρέθυμνο: Εξασφαλίστηκε η στατική επάρκεια των κρηπιδωμάτων του ενετικού λιμένα

Ως βαρύνουσας σημασίας, χαρακτήρισε η Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη, το έργο της αποκατάσταση των υφάλων λιμενικών έργων στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου

Οκτώ έργα ανάδειξης των αρχαιολογικών θησαυρών του Ρεθύμνου

Συνολικά οκτώ μεγάλα έργα ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου χρηματοδοτούνται μέσω των κονδυλίων ΕΣΠΑ που αξιοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης από πόρους της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ξεκινάει η δεύτερη φάση των έργων ανάδειξης του υστερομινωϊκού νεκροταφείου Αρμένων

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του έργου Ανάδειξη Υστερομινωικού ΙΙΙ Νεκροταφείου Αρμένων Ρεθύμνου ενώ σύντομα ξεκινάει και η δεύτερη που με την ολοκλήρωσή της το 2023 ο αρχαιολογικός χώρος να είναι πλήρως λειτουργικός, ασφαλής και επισκέψιμος.

Μια δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση με τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Λόγω του μεγάλου ποσοστού μαθητικής εγκατάλειψης που καταγράφεται στο Ρέθυμνο στις εκθέσεις αποτύπωσης μαθητικής διαρροής, η ύπαρξη των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στο νομό μας είναι ιδιαίτερα σημαντική ως ένα μέτρο αντισταθμικής αγωγής.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των εμπόρων στο Ρέθυμνο για το «e-λιανικό»

Ξεκινά την ερχόμενη Δεύτερα 22/02  η υποβολή αιτήσεων για τη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» που αφορά επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

133 «κραυγές σιωπής» το 2020 στο Ρέθυμνο

Η βία δεν έχει πάντα το ίδιο «πρόσωπο» και η σιωπή είναι «συνεργός» των θυτών. Η βία κατά των γυναικών αφορά στην άσκηση σωματικής, ψυχικής, οικονομικής ή και σεξουαλικής βίας με στόχο την επιβολή ελέγχου.

Ξεκινούν τα έργα κατασκευής της μονάδας αφαλάτωσης Πανόρμου – Με χρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής

Με τα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής πρόκειται να κατασκευαστεί η μονάδα αφαλάτωσης του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μυλοποτάμου.

ΚΔΑΠ ΑμεΑ: Οι δομές που ευεργετούν τα παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειες τους

Τα  Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ είναι κέντρα που εξυπηρετούν  δωρεάν ωφελούμενα παιδιά, εφήβους και νέους σε όλη την Ελλάδα μέσω προγραμμάτων ΈΣΠΑ με την εποπτεία της Ελληνικής Εταιρίας Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Τα κέντρα Κοινότητας στην υπηρεσία των αδύναμων πολιτών

H οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα μετά το 2009, δημιούργησε νέα κοινωνικά δεδομένα, τα οποία θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με κατάλληλες δομές στήριξης των αδύναμων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Κ.Η.Φ.Η: Οι δομές σεβασμού της Ευρώπης στους βετεράνους της ζωής

Συνέντευξη με την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΗΦΗ κ. Εμμανουέλα Μαθιουδάκη

Πως απέκτησε το Ρέθυμνο το Φράγμα Ποταμών Αμαρίου

Το Φράγμα Ποταμών Αμαρίου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που κατασκευάστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Στη «μάχη» για την αντιμετώπιση της φτώχειας το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ρεθύμνου

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το έργο που επιτελεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ρεθύμνου το οποίο παρέχει τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης κλπ, σε 78 οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ένα ζεστό πιάτο φαγητό για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται

Το έργο της υλοποιείται με τη σύμπραξη του Δήμου Ρεθύμνης και της ΑμΚε «Ξένιος Ζευς». Σκοπός της δομής είναι να εξυπηρετήσει κατοίκους του δήμου Ρεθύμνου, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση της εποχής.

Ένα έργο ΕΣΠΑ που πραγματικά χάρηκαν οι Ρεθεμνιώτες

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο: «Διαμόρφωση πεζοδρομίων και ασφαλών διαβάσεων πεζών στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο από το Δελφίνι μέχρι Κουτσολίδι».