Pressonline.gr

Πράσινα σημεία σε όλη την Ήπειρο χάρη στην Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Οι μπλε κάδοι έχουν καταφέρει να καταστήσουν γνωστή και ευχερή την ανακύκλωση για τα οικιακά απορρίμματα, αφού υπάρχει ένας μπλε κάδος σχεδόν δίπλα σε κάθε κάδο απορριμμάτων.

Εξοπλισμός του πυροσβεστικού σώματος της περιφέρειας Ηπείρου με πόρους της πολιτικής συνοχής

Οι μεγάλες πυρκαγιές στην χώρα μας και αυτό το καλοκαίρι, αλλά και σε όλη την περιοχή της Μεσογείου επιβεβαιώνουν δύο πραγματικότητες.

Δακτύλιος Ιωάννινων: προσπάθεια για την ολοκλήρωση του με πόρους της πολιτικής Συνοχής

Η διαφοροποίηση όμως του συγκεκριμένου έργου με τα αντίστοιχα μεγάλα οδικά έργα είναι ότι αυτό περιλαμβάνει και ποδηλατική και περιπατητική διαδρομή μήκους περίπου 2.000 μέτρων

Τζουμέρκα: σύνδεση με την Ιονία οδό με πόρους της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το έργο με τίτλο «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού με τη 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων – Γέφυρα Πλάκας» στοχεύει στην διασύνδεση μέρους του συμπλέγματος των χωριών των Τζουμέρκων με την Ιονία οδό

Τα έργα για επεξεργασία και διαχείριση λυμάτων στην Ήπειρο με πόρους της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε.

Κομβικό τμήμα της βιώσιμης διαχείρισης του αστικού περιβάλλοντος, της προστασίας του περιβάλλοντος εν γένει αλλά και της διαβίωσης στα αστικά κέντρα, είναι η ορθή διαχείριση και κατά το μέτρο του δυνατού η επεξεργασία των παραγόμενων λυμάτων των πόλεων.

Κυκλικές Πόλεις: Το Στοίχημα του Ευ Ζην

Η Kυκλική Oικονομία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Βγαίνει πολλαπλά ενισχυμένη – και αναμφίβολλα δικαιωμένη – από την πανδημία, με τις «κυκλικές» επενδύσεις στα χρηματιστήρια να εξαπλασιάζονται μέσα σε 8 μήνες (Ellen MacArthur Foundation, 2020).

Πάργα: Επανάχρηση του κτιρίου Βασιλά στην Πάργα με πόρους της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε.

Οι πόροι της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. έχουν αναδειχθεί σε χρήσιμο εργαλείο στο χρόνιο πρόβλημα της αξιοποίησης ιστορικών, παλαιών και διατηρητέων κτιρίων, που συχνά αποτελούν κληροδοτήματα επιφανών προσώπων προς το Δημόσιο.

ΕΣΠΑ: Πως εκτοξεύτηκε η απορροφητικότητα μέσα σε μία χρόνια στην Περιφέρεια Ηπείρου

Σίγουρα η αντιμετώπιση της πανδημίας της κορονοϊού προσέφερε αρκετές δυνατότητες απορρόφησης πόρων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Κτίριο Βούλγαρη: ανάδειξη του μέσω των πόρων της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε.

Το κτίριο Βούλγαρη χτίστηκε το 1937 με σκοπό να λειτουργήσει ως δημοτικό σχολείο για τα παιδιά της Παραμυθιάς και των γύρω περιοχών.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποκτά υπερυπολογιστή με πόρους της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε.

Και το όνομα αυτού … «Διώνη». Έτσι ονομάστηκε ο νέος υπερυπολογιστής που θα αποκτήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με σκοπό να ενισχύσει το οπλοστάσιο των εργαλείων του που χρησιμοποιούνται στα ερευνητικά προγράμματα των τμημάτων του.

«Ξενία» Άρτας: Μια προσπάθεια ανάπλασης

Μια τέτοια προσπάθεια είναι και η ανάπλαση του παλιού ξενοδοχείου Ξενία στην Άρτα, η οποία παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, φαίνεται να παίρνει τον δρόμο της.

Διευθέτηση ρέματος Γκούρας: ένα αντιπλυμμηρικό έργο μέσα από την πολιτική συνοχής

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ και τις έχουμε βιώσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς με πολύ αρνητικά αποτέλεσματα.

Covid-19 και ΕΣΠΑ: οι πόροι της πολιτικής συνοχής στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Eν αναμονή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, οι περιφέρειες της χώρας μας αλλά και η κεντρική κυβέρνηση έχουν εκμεταλλευτεί, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο επίπεδο, τους διαθέσιμους πόρους από το πρόγραμμα της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Αρχαία Δωδώνη: ένα έργο αποκατάστασης με συνεχή παρουσία στα προγράμματα της πολιτικής συνοχής

Ένα από τα σημαντικότερα «προϊόντα» της χώρας μας αποτελεί ο πολιτισμός, για την παραγωγή του οποίου η Ελλάδα μπορεί να ισχυρίζεται ότι κατέχει τις σχετικές μεθόδους ήδη από την αρχαιότητα.

Πως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ενίσχυσε την ανάπτυξη συστήματος μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δράση της ανάπτυξης συστήματος μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στα Ιωάννινα.

Πως βοήθησε η πολιτική συνοχής της Ε.Ε. στην ολοκλήρωση του Μουσείου Αργυροτεχνίας

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας βρίσκεται στο κάστρο των Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα στο δυτικό προμαχώνα της νοτιανατολικής ακρόπολης (Ιτς Καλέ).

Η αποκατάσταση του Οθωμανικού λουτρού στο κάστρο Ιωαννίνων ώστε να καταστεί επισκέψιμο

Η πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν σχετίζεται μόνο με την οικονομία. Ή τουλάχιστον δεν είναι αποκλειστικά ο μόνος άμεσος στόχος της η οικονομική ανάπτυξη.

Αρχαία Νικόπολη: προσπάθεια για ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου μέσω των πόρων της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε.

Η αρχαία Νικόπολη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ήπειρο, ίσως τον σημαντικότερο μετά την Δωδώνη.

Αλλάζει η διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο μέσω της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε.

Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, αλλά και σε ολόκληρη την χώρα, είναι σίγουρα μια υπόθεση με πολλά επεισόδια.

Τα τρία μεγάλα έργα για την Περιφέρεια Ηπείρου του ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Ο χαρακτηρισμός «μεγάλο έργο» που έχουμε προσδώσει στις παρακάτω τρεις δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΣΠΑ 2014 – 2020, έγινε επί τη βάσει του προϋπολογισμού τους.

Ανοικτό κέντρο εμπορίου στα Ιωάννινα: μία πολυαναμενόμενη παρέμβαση

Η πανδημία και η απόφαση της κυβέρνησης για μακροχρόνιο κλείσιμο του κλάδου αυτού, έχει δημιουργήσει αγωνία στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Η προσπάθεια για την αξιοποίηση των παλαιών στρατιωτικών φυλακών στα Ιωάννινα

Το κτηριακό συγκρότημα αυτό βρίσκεται σε ένα σημαντικό σημείο της πόλης, στο παραλίμνιο μέτωπο ανάμεσα από το ΚΕΑΠΒΙ και το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Ολοκληρώνεται η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) από την Περιφέρεια Ηπείρου

H κατασκευή της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Κέντρο για το παιδί στα Ιωάννινα με πόρους της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε.

Με πόρους της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Δήμος Ιωαννιτών, μέσω της δράσης της Περιφέρειας Ηπείρου, θα δημιουργήσει ένα «Κέντρο για το παιδί».