neoiorizontes.gr

Ένας από τους μεγαλύτερους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χανίων χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ

Το έργο αφορά την κατασκευή ενός νέου βρεφονηπιακού σταθμού και αποτελείται από δύο υποέργα.

Χανιά: Μια «Πράσινη Διαδρομή» από πόρους του ΕΣΠΑ

Από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης εγκρίθηκε ομόφωνα πριν λίγες μέρες η υλοποίηση του Υποέργου 1 με τίτλο: «Διαμόρφωση Πράσινης Διαδρομής και Ποδηλατόδρομου στον άξονα των οδών Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς του Δήμου Χανίων.

Γ.Ν. Χανίων: Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Με την ενίσχυση της κινητής μονάδας για την παροχή Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών γίνεται δυνατή η παροχή υπηρεσιών πρόληψης και ειδικής φροντίδας και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και αγωγής κοινότητας σε δυσπρόσιτες περιοχές

Κέντρο Αστικού Τύπου Χανίων: Ένα ακόμη σημαντικό έργο από το ΕΣΠΑ

Δύο νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στεγάζονται τα τελευταία τρία χρόνια στο Παλιό Νοσοκομείο Χανίων.

Συνεχίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων στον Δήμο Πλατανιά

Συνεχίζοντας τις ενεργειακές αναβαθμίσεις από τον Δήμο Πλατανιά που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόποτο Πρόγραμμα  (ΕΤΠΑ) «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 του ΕΣΠΑ.

Ο πιο σύγχρονος ψηφιακός αγγειογράφος της Ελλάδας λειτουργεί πλέον στην Κρήτη

Ο πιο σύγχρονος ψηφιακός αγγειογράφος της Ελλάδας και ένας από τους πέντε καλύτερους στην Ευρώπη λειτουργεί από την προηγούμενη εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλέιου.

ΕΣΠΑ: Πλούσια δράση από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αποκορώνου

Το Κέντρο Κοινότητας στοχεύει ακόμη στην υποστήριξη του Δήμου Αποκορώνου, και κατ’ επέκταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου.

Κ.Η.Φ.Η. Χανίων: Ένας σημαντικός θεσμός για όσους τους ηλικιωμένους

Τον Σεπτέμβριο του 2010 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Δομής: Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου που λίγους μήνες αργότερα εντάχθηκε στον Καλλικρατικό Δήμο Χανίων.

Xανιά: 2,8 εκατ. ευρώ για ηλεκτρονικές υπηρεσίες Πολιτισμού – Τουρισμού στο Δημόσιο

Έντεκα έργα προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ – Ε.Π Κρήτη 2014-2020 για την προώθηση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών στους τομείς Πολιτισμού – Τουρισμού σε φορείς του Δημόσιου τομέα.

Κρήτη: Πέντε έργα βιοαποβλήτων ύψους 2,5 εκ. ευρώ στο Ταμείο Συνοχής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ και ειδικότερα στο Ταμείο Συνοχής του ΕΣΠΑ 2014-2020, πέντε έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων

Δήμος Χανίων: Χρηματοδοτούνται δύο σημαντικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης

Σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα αξιολογημένων προτάσεων για την συμμετοχή των Δήμων της Κρήτης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτη 2014-2020” του ΕΣΠΑ, εγκρίθηκε η σημαντική χρηματοδότηση για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στον Δήμο Χανίων, συνολικού ύψους 1.660.000 ευρώ.

ΕΣΠΑ: e-Τουρισμός στο Νομό Χανίων με διαδημοτική συνεργασία

Με αιχμή του δόρατος την Τεχνολογία, την Πληροφορική και την Επικοινωνία και με στόχο την καλύτερη δυνατή τουριστική προβολή του Νομού Χανίων, οι επτά δήμοι του ένωσαν τις δυνάμεις τους, αξιοποιώντας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014- 2020» του ΕΣΠΑ.

Κάμπος Ιναχωρίου: Μια ακόμη ανάπλαση σε χωριό του Δήμου Κισάμου χάρη στο ΕΣΠΑ

Με… εργαλείο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης του ΕΣΠΑ (2007-2013), άλλαξαν όψη πολλά χωριά του Δήμου Κισάμου που τα τελευταία χρόνια βίωναν τον μαρασμό και την εγκατάλειψη.

ΕΣΠΑ: Οργανώνονται καταφύγια για ενδεχόμενο σεισμού από τον δήμο Χανίων

Την θωράκιση ενός μεγάλου μέρους της πόλης των Χανίων έχει στόχο το έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα: Κρήτη του ΕΣΠΑ, με θεματικούς στόχους την Κλιματική αλλαγή και την Πρόληψη και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Μία κοινωνική «αγκαλιά» από το Κέντρο Κοινότητας Κισάμου

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κισάμου ιδρύθηκε στο πλαίσιο των δομών που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Κίσαμος: Από εδώ ξεκίνησε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ξεκίνησε πιλοτικά από την Κίσαμο και συγκεκριμένα από το Ανουσάκειο Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου το 1995. Η απόλυτα επιτυχημένη εφαρμογή του αποτέλεσε το εφαλτήριο για την εφαρμογή του στην υπόλοιπη χώρα.

Κοινωνικό Παντοπωλείο και παροχή συσσιτίου Δήμου Χανίων – Μια δομή παροχής βασικών αγαθών

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων, που ιδρύθηκε το 2011 λειτουργεί και υπάγεται ως Δομή του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμΕΑ και Ισότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου.

Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών και σχολικών κτιρίων του Δήμου Πλατανιά

Το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση στα κτίρια του Γυμνασίου Πλατανιά και Γυμνασίου – Λυκείου Αλικιανού του Δήμου Πλατανιά, προϋπολογισμού 447.000 ευρώ με ΦΠΑ, προκηρύχθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Χανιά: Προχωρούν οι εργασίες προστασίας και ανάδειξης της Αρχαίας Λισσού που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες προστασίας και ανάδειξης της Αρχαίας Λισσού στα Χανιά που εκτελούνται από την Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων  και  χρηματοδότηση  μέσω ΕΣΠΑ  από την Περιφέρεια Κρήτης με το ποσό των 300.000 ευρώ.

Αναδεικνύεται η ιστορία και ο πολιτισμός της Παλιάς Πόλης των Χανίων

Στα σκαριά βρίσκεται ένα έργο που στόχο έχει την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Παλιάς Πόλης των Χανίων που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

Χανιά: Αλλάζει ριζικά ο «πνεύμονας» της πόλης – Το καλοκαίρι του 2021 ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου

Το έργο, που δύναται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021, προβλέπει συνολική αναβάθμιση του Δημοτικού Κήπου Χανίων και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1.486.000 ευρώ.

Χανιά: Ξαναγυρίζουν οι δείκτες στο ρολόι του Δημοτικού Κήπου

Το ρολόι του δημοτικού κήπου Χανίων αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά νεώτερα μνημεία της πόλης, ωστόσο στην πάροδο του χρόνου είχε υποστεί εκτεταμένες φθορές και η ανάγκη για την αποκατάσταση του ήταν επιτακτική.

Αποκατάσταση της οικίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων

Η «κιβωτός» της Κρητικής Ιστορίας μεταμορφώθηκε μέσω του ΕΣΠΑ.

Στα Χανιά οι γυναίκες θύματα βίας και κακοποίησης έχουν τη «φωλιά» τους

Υπηρεσίες ασφαλούς φιλοξενίας και διαμονής για γυναίκες θύματα βίας και των παιδιών τους (κυρίως ενδοοικογενειακής βίας και trafficking) παρέχονται στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χανίων που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2014.
X