neoiorizontes.gr

Χανιά: Δύο ιστορικά κτήρια μετατρέπονται σε πολυχώρους πολιτισμού μέσω του ΕΣΠΑ

Δύο ιστορικά κτήρια της πόλης των Χανίων θα μετατραπούν σε πολυχώρους πολιτισμού. Ο λόγος για την βίλα Σβαρτς στην περιοχή της Χαλέπας και την βίλα Πωλογιώργη στην περιοχή της Αμπεριάς.

Ι.Μ. Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας: Το ιστορικό Μοναστήρι αναβαθμίζεται μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020

Το έργο έχει στόχο την προστασία, ανάπτυξη και προβολή της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομίας της ιστορικής Μονής αλλά και η κατ’ επέκταση αύξηση του προβλεπόμενου αριθμού των επισκεπτών της.

Μέσω ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων του Δήμου Χανίων

Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χανίων βρίσκονται σε εξέλιξη χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Κρήτης με προϋπολογισμό μελέτης περίπου 8.300.000 ευρώ.

Στερέωση – Ανάκτηση Επιλεγμένων Πύργων των Ελληνιστικών Τειχών της Αρχαίας Πολυρρήνιας – Ένα σημαντικό έργο από το ΕΣΠΑ

Ένα σημαντικό πολιτιστικό έργο για την ανάδειξη της Αρχαίας Πολυρρήνιας που βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Κισάμου υλοποιήθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013, με ημερομηνία ολοκλήρωσης τις 31-7-2013.

Κρήτη: Ξεπέρασε τα 14 εκατ. ευρώ η ενίσχυση των Νοσοκομείων και των Δομών Υγείας με σύγχρονο βιοϊατρικό εξοπλισμό

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι εντάξεις των έργων σε όλες τις δομές δημόσιας υγείας της Κρήτης,με την υπογραφή του έργου προμήθειας βιοιατρικού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ύψους 4,2 εκατ. ευρώ,

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε την κατασκευή του νέου Πολυδύναμου Ιατρείου Πλατανιά

Ένα έργο που θα αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά, που αριθμεί περίπου 20.000 μόνιμους κατοίκους, αλλά και 3 εκατ. καλοκαιρινές διανυκτερεύσεις σε κανονικές συνθήκες, μπήκε πλέον στην τελική ευθεία,

ΕΣΠΑ: 1,2 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης στα νοσοκομεία του Λασιθίου

Νέες υποδομές και εξοπλισμός επιλέγονται μετά από την χαρτογράφηση των υφισταμένων υποδομών και των αναγκών της Περιφέρειας καθώς και την ασκούμενη πολιτική στον τομέα της υγείας για πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Νέα σελίδα ανοίγει για τα ιστορικά Ταμπακαριά – 2,7 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση τους μέσω του ΕΣΠΑ

Αναπτυξιακή ώθησης σε μια ξεχωριστή περιοχή της πόλης των Χανίων που εδώ και χρόνια φάνταζε εγκαταλελειμμένη, δίνει η ένταξη της στο έργο «Ανάπλαση περιοχής Ταμπακαριών» που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Δράσεις Διαλογής στην Πηγή Βιοαποβλήτων στο Δήμο Χανίων

Ένα σημαντικό έργο στα πλαίσια των δράσεων και των εμπεριστατωμένων προμηθειών του Δήμου Χανίων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Χανιά: Διαμόρφωση χώρων καταφυγής πληθυσμού στην πλατεία Κολοκοτρώνη και στο πάρκο Σελίνου & Χάου

Στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στο κέντρο των Χανίων, ο χώρος θα έχει συνολικό εμβαδόν 842,84 τ.μ. και θα εξυπηρετεί 293 άτομα, ενώ στο πάρκο Σελίνου, στη συνοικία της Νέας Χώρας συνολικό εμβαδόν 383 τ.μ. για 192 άτομα.

Προκηρύχθηκε το έργο ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Χανίων

Γενικό «λίφτινγκ», που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία του Δημοτικού Κήπου Χανίων προβλέπει το έργο της ανάπλασης, που προκηρύχθηκε από τον Δήμο Χανίων, με προϋπολογισμό περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Ένας από τους μεγαλύτερους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χανίων χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ

Το έργο αφορά την κατασκευή ενός νέου βρεφονηπιακού σταθμού και αποτελείται από δύο υποέργα.

Χανιά: Μια «Πράσινη Διαδρομή» από πόρους του ΕΣΠΑ

Από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης εγκρίθηκε ομόφωνα πριν λίγες μέρες η υλοποίηση του Υποέργου 1 με τίτλο: «Διαμόρφωση Πράσινης Διαδρομής και Ποδηλατόδρομου στον άξονα των οδών Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς του Δήμου Χανίων.

Γ.Ν. Χανίων: Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Με την ενίσχυση της κινητής μονάδας για την παροχή Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών γίνεται δυνατή η παροχή υπηρεσιών πρόληψης και ειδικής φροντίδας και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και αγωγής κοινότητας σε δυσπρόσιτες περιοχές

Κέντρο Αστικού Τύπου Χανίων: Ένα ακόμη σημαντικό έργο από το ΕΣΠΑ

Δύο νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στεγάζονται τα τελευταία τρία χρόνια στο Παλιό Νοσοκομείο Χανίων.

Συνεχίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων στον Δήμο Πλατανιά

Συνεχίζοντας τις ενεργειακές αναβαθμίσεις από τον Δήμο Πλατανιά που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόποτο Πρόγραμμα  (ΕΤΠΑ) «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 του ΕΣΠΑ.

Ο πιο σύγχρονος ψηφιακός αγγειογράφος της Ελλάδας λειτουργεί πλέον στην Κρήτη

Ο πιο σύγχρονος ψηφιακός αγγειογράφος της Ελλάδας και ένας από τους πέντε καλύτερους στην Ευρώπη λειτουργεί από την προηγούμενη εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλέιου.

ΕΣΠΑ: Πλούσια δράση από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αποκορώνου

Το Κέντρο Κοινότητας στοχεύει ακόμη στην υποστήριξη του Δήμου Αποκορώνου, και κατ’ επέκταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου.

Κ.Η.Φ.Η. Χανίων: Ένας σημαντικός θεσμός για όσους τους ηλικιωμένους

Τον Σεπτέμβριο του 2010 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Δομής: Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου που λίγους μήνες αργότερα εντάχθηκε στον Καλλικρατικό Δήμο Χανίων.

Xανιά: 2,8 εκατ. ευρώ για ηλεκτρονικές υπηρεσίες Πολιτισμού – Τουρισμού στο Δημόσιο

Έντεκα έργα προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ – Ε.Π Κρήτη 2014-2020 για την προώθηση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών στους τομείς Πολιτισμού – Τουρισμού σε φορείς του Δημόσιου τομέα.

Κρήτη: Πέντε έργα βιοαποβλήτων ύψους 2,5 εκ. ευρώ στο Ταμείο Συνοχής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ και ειδικότερα στο Ταμείο Συνοχής του ΕΣΠΑ 2014-2020, πέντε έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων

Δήμος Χανίων: Χρηματοδοτούνται δύο σημαντικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης

Σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα αξιολογημένων προτάσεων για την συμμετοχή των Δήμων της Κρήτης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτη 2014-2020” του ΕΣΠΑ, εγκρίθηκε η σημαντική χρηματοδότηση για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στον Δήμο Χανίων, συνολικού ύψους 1.660.000 ευρώ.

ΕΣΠΑ: e-Τουρισμός στο Νομό Χανίων με διαδημοτική συνεργασία

Με αιχμή του δόρατος την Τεχνολογία, την Πληροφορική και την Επικοινωνία και με στόχο την καλύτερη δυνατή τουριστική προβολή του Νομού Χανίων, οι επτά δήμοι του ένωσαν τις δυνάμεις τους, αξιοποιώντας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014- 2020» του ΕΣΠΑ.

Κάμπος Ιναχωρίου: Μια ακόμη ανάπλαση σε χωριό του Δήμου Κισάμου χάρη στο ΕΣΠΑ

Με… εργαλείο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης του ΕΣΠΑ (2007-2013), άλλαξαν όψη πολλά χωριά του Δήμου Κισάμου που τα τελευταία χρόνια βίωναν τον μαρασμό και την εγκατάλειψη.