foni-visaltias.gr

Ενεργειακή αναβάθμιση δημαρχιακού μεγάρου Σιντικής: Πως η Πολιτική Συνοχής ενισχύει την ενεργειακή μετάβαση

Είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι το ενεργειακό ζήτημα σε όλες τις εκφάνσεις του αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζήτημα της σύγχρονης εποχής.

«Η συνοχή δίπλα μας» το παράδειγμα του GREENCREW

Η οικονομική και κοινωνική συνοχή –όπως ορίζεται στην Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη του 1986 (Συνθήκη της ΕΕ)– «αποσκοπεί ιδιαίτερα στη μείωση του χάσματος μεταξύ των διαφόρων περιοχών και στη μείωση της καθυστέρησης των πλέον μειονεκτικών περιοχών».

Αποτελεσματικά εργαλεία διαχείρισης άρδευσης για γεωργικές καλλιέργειες και αστικά τοπία (IRMA) με τη στήριξη της Πολιτικής Συνοχής

Η FAO-AQUASTAT δηλώνει ότι στην Ελλάδα και την Ιταλία περίπου το 70% και το 40% του διαθέσιμου νερού  πόροι χρησιμοποιούνται για αρδευτικούς σκοπούς αντίστοιχα.

Ο Δήμος Ηράκλειας θεματοφύλακας της Κοινωνικής Συνοχής

Κοινωνική συνοχή αποκαλείται εκείνη η δυναμική διαδικασία που εκφράζεται στη στάση των μελών μίας κοινωνικής ομάδας να παραμένουν ενωμένα μεταξύ τους με σκοπό να επιτύχουν κοινούς στόχους ή και να ικανοποιήσουν συναισθηματικές ανάγκες τους.

Η συμμετοχική χρηματοδότηση προς όφελος των πολιτών της Ε.Ε. – Το νέο πρόσωπο της Πολιτικής Συνοχής

Στην Ελλάδα λειτουργεί ουσιαστικά μόνο το μοντέλο των δωρεών. Λειτουργεί συνήθως μέσω μίας ιστοσελίδας, στην οποία παρουσιάζονται εταιρείες ή έργα που χρειάζονται χρηματοδότηση και στην οποία έχει πρόσβαση το κοινό.

Πολιτική Συνοχής: Η μυστική συνταγή για μία καινοτόμα επιχείρηση

Δίπλα στη λίμνη Κερκίνη μία πρότυπη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης ρυζιού και οσπρίων, την AROTOPOS, με καινοτομίες που εφαρμόζουν και το ότι είναι οι ίδιοι παραγωγοί, έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να ανοίξουν την αγορά τους ακόμη περισσότερο

ΕΤΠΑ – Πολιτική συνοχής: Το βασικό κοινοτικό μέσο του Ολοήμερου Σχολείου

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Φωνή της Βισαλτίας ο πρώην Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών και νύν Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας κύριος Λυμπούδης Αναστάσιος, παρουσιάζει αναλυτικά ότι θέλουμε να ξέρουμε για το Ολοήμερο Σχολείο

«Πνοή ζωής» η στήριξη της Πολιτικής Συνοχής για το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης

Η τεχνητή λίμνη Κερκίvης βρίσκεται στο ΒΔ τμήμα του voμoύ Σερρών. Είναι ένας από τους 10 Υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας (γνωστοί και ως Υγρότoπoι Ramsar).

Κέντρο Κοινότητας Αμφίπολης: Πώς η Πολιτική Συνοχής ενισχύει την κοινωνική ευημερία

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμφίπολης (ΔΗ.ΚΕ.Δ.Α.) υπεύθυνη για το Κέντρο Κοινότητας κα Σωτηρία Καλακίδα, εξηγεί τα πάντα γύρω από το Κέντρο Κοινότητας.

Ούτε ένα ευρώ χαμένο από τα προγράμματα της Πολιτικής Συνοχής

Ήδη δρομολογούνται μία σειρά από έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών.

«Η Πολιτική Συνοχής συνεισφέρει στις Επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης στο περιβάλλον και στην Εθνική Οικονομία»

Η αναβάθμιση της ζωής του πολίτη, είναι άρρηκτα δεμένη με την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, στο οποίο ζει και δραστηριοποιείται.

Η κοινωνική διάσταση της πολιτικής συνοχής μέσα από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι στο Δήμο Νέας Ζίχνης Σερρών

Tο Βοήθεια Στο Σπίτι παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του Δήμου Νέας Ζίχνης και όλης της Χώρας, όχι μόνο των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ που εξυπηρετεί έτσι κι αλλιώς αλλά και όλων των πολιτών προσφέροντας τις υπηρεσίες του αγόγγυστα.

Η Πολιτική Συνοχής στηρίζει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Σερρών ως κοινωνική παρέμβαση

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Σερρών υπάγεται στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών.

Το ΕΣΠΑ και η Πολιτική Συνοχής δίνουν δεύτερη ευκαιρία στους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Νιγρίτας

Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία και αυτόν ακριβώς τον σκοπό εξυπηρετούν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Όταν μάλιστα αυτό απευθύνεται σε τροφίμους σωφρονιστικών καταστημάτων, τότε η αξία του μεγαλώνει.

Τρία έργα που ολοκληρώθηκαν μέσω ΕΣΠΑ στον Δήμο Νιγρίτας

Με συρρικνωμένους τους  Εθνικούς πόρους  στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων,  τα χρήματα που διατίθενται στη χώρα μας και τις τοπικές κοινωνίες από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύτιμα.

ΕΣΠΑ: «Η συνοχή δίπλα μας» – Το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο δίπλα στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΣΤΗΡΙζω»

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) είναι το κύριο χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω του οποίου η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) επενδύει στον άνθρωπο. Το ΕΚΤ στο ΕΣΠΑ 2014-2020 συγχρηματοδοτεί δράσεις σε 4 Τομεακά και 13 Περιφερειακά προγράμματα.

Το ΕΣΠΑ και οι «ευάλωτες» κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως βασικό πρόσταγμα της την προάσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.