exit.al

Διεθνή 09-05-2022

Η Σερβία απειλεί το Κοσσυφοπέδιο για την αίτηση ένταξης στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απείλησε ότι θα δώσει «ισχυρή και σοβαρή» απάντηση εάν το Κοσσυφοπέδιο προχωρήσει με την αίτησή του για ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αλβανίας;

Με τη θητεία του σημερινού προέδρου Ilir Meta’s να λήγει το καλοκαίρι, οι φήμες ήδη οργιάζουν για το ποιος θα τον αντικαταστήσει.
Διεθνή 25-03-2022

Κρεμλίνο: Ψάχνει τρόπο να μην πληρώνει η Σερβία το φυσικό αέριο σε ρούβλια

Και ενώ η Ευρώπη κουνάει το δάχτυλο στην Σερβία για την στάση της στο ουκρανικό, τηρεί «σιγή ιχθύος» για την παρόμοια στάση της Τουρκίας.
Διεθνή 21-03-2022

Ο Βούτσιτς ισχυρίζεται ότι το Κοσσυφοπέδιο προβαίνει σε εθνοκάθαρση των Σέρβων

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε έναν τελωνειακό υπάλληλο και έναν πρώην αστυνομικό, ως ύποπτους ότι βοήθησαν τον πρώην δήμαρχο να δεχτεί δωροδοκίες για την έκδοση παράνομων οικοδομικών αδειών στο βουνό Sharr στο νότιο δήμο με σερβική πλειοψηφία.
Διεθνή 08-03-2022

Ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν το αλβανικό προξενείο στο Χάρκοβο

Ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν το τιμητικό προξενείο της Αλβανίας στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο το απόγευμα της Κυριακής.
Διεθνή 07-03-2022

Τα Σκόπια στηρίζουν την ένταξη του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ

«Ως χώρες, η εξωτερική μας πολιτική έχουν κοινούς στόχους. Υποστηρίζουμε τις ευρωατλαντικές φιλοδοξίες της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», δήλωσε ο Xhaferi.
Διεθνή 02-03-2022

Το τελευταίο ρωσικό φορτίο σιταριού στην Αλβανία εν μέσω κυρώσεων

Εν μέσω των εκτεταμένων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την ΕΕ αλλά και την Αλβανία, το τελευταίο φορτίο ρωσικού σιταριού έφτασε στη χώρα την Τρίτη.
Διεθνή 01-03-2022

Η ΕΕ καλεί εκ νέου τη Σερβία να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε την έκκληση της προς τη Σερβία να συμμετάσχει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Διεθνή 23-02-2022

Σερβία σε Ουκρανία: Καταδικάστε τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου το 1999 να καταδικάσουμε τη Ρωσία σήμερα

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι θα καταδικάσει την κίνηση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία, εάν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδικάσει δημόσια και συγκεκριμένα στην τηλεόραση, τους βομβαρδισμούς του...
Ενέργεια 19-01-2022

Κόσοβο: Οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να διπλασιαστούν

Τα νοικοκυριά στο Κόσοβο υπάρχει πιθανότητα να δουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος να διπλασιάζονται εάν εγκριθεί πρόταση της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ERO).

Κόσοβο: Ενισχύει τους κανόνες COVID- Είσοδος στη χώρα μόνο για εμβολιασμένους

Από τη Δευτέρα (3 Ιανουαρίου) όποιος επιθυμεί να εισέλθει στο Κόσοβο θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία πλήρους εμβολιασμού που να περιλαμβάνει δύο δόσεις του εμβολίου κατά του COVID-19.

Βόρεια Μακεδονία: Υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα των υδροηλεκτρικών σταθμών

Σοβαρές παραβάσεις στην έκδοση αδειών για μικρά υδροηλεκτρικά εργοστάσια, κάτι που θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα των εργοστασίων, διαπιστώθηκαν σε έκθεση της Κρατικής Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Βόρειας Μακεδονίας που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Αλβανία: Νέα διαρροή προσωπικών δεδομένων και των μισθών 600.000 πολιτών

Τα προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και του μισθού περίπου 637.138 Αλβανών πολιτών, διέρρευσαν σε αυτό που αποτελεί δεύτερη σημαντική παραβίαση δεδομένων του έτους. 

Αλβανία: Κάλεσμα της Επιτροπής της Σύμβασης της Βέρνης για προστασία του ποταμού Vjosa

Η Μόνιμη Επιτροπή της Σύμβασης της Βέρνης κάλεσε την αλβανική κυβέρνηση να κηρύξει τον ποταμό Vjosa (Αώος) και τα περίχωρά του εθνικό πάρκο και να επανεκτιμήσει την κατάσταση του Διεθνούς Αεροδρομίου του Αυλώνα (Vlora). Η επιτροπή συνεδρίασε στο Στρασβούργο για...

Ανακήρυξη του Vjosa ως Εθνικού Πάρκου: Η κυβέρνηση της Αλβανίας βρίσκεται σε αδιέξοδο

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Αλβανίας Μιρέλα Κουμπάρο ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση και τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις συμφώνησαν σε ένα «μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης» για τον Vjosa πριν αυτός χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο.

Η Αλβανία θα καταπολεμήσει τη καλλιέργεια ναρκωτικών με δορυφόρους και drones

Δορυφόροι και drones πρόκειται να παρακολουθούν τι συμβαίνει στην Αλβανία, και θα βοηθούν στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

«Η Αλβανία δεν ήταν προετοιμασμένη για τις πυρκαγιές», παραδέχεται ο υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Νίκο Πελέσι, παραδέχτηκε ότι το κράτος δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένο για τις πυρκαγιές.
Πολιτικά 21-10-2021

Έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία προτείνει έκθεση της Κομισιόν για την διεύρυνση

Η Αλβανία έχει επιτύχει «απτά και βιώσιμα αποτελέσματα» μέσω μεταρρυθμίσεων για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιστρέφουν στα αμφιθέατρα οι φοιτητές στην Αλβανία

Στις πανεπιστημιακές αίθουσες επέστρεψαν οι φοιτητές στην Αλβανία, τη Δευτέρα, σε μια καθυστερημένη έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Αλβανική εισαγγελία να διερευνήσει την υπόθεση μαζικής παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Αλβανία Γιούρι Κιμ, κάλεσε την εισαγγελία να διερευνήσει τυχόν παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των πολιτών της χώρας.
Ενέργεια 12-10-2021

Οι αυξημένες τιμές ενέργειας οδηγούν στο κλείσιμο των εργοστασίων στο Κοσσυφοπέδιο

Η NewCo Ferronikeli, η μόνη εταιρεία παραγωγής σιδηρο-νικελίου του Κοσσυφοπεδίου, φέρεται να σταμάτησε την παραγωγή της λόγω των υψηλότερων τιμών ενέργειας.
Διεθνή 06-10-2021

Η Σουηδία υποστηρίζει την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Η Ann Linde, προεδρεύουσα του Συμβουλίου του ΟΑΣΕ και Σουηδική υπουργός Εξωτερικών, εξέφρασε την υποστήριξή της για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. κατά την επίσκεψή της στα Τίρανα την Τρίτη.
Μεταφορές 01-10-2021

Αλβανία: Διοργανώτρια Ναυτιλιακού Συνεδρίου, για πρώτη φορά

Το πρώτο Ναυτιλιακό συνέδριο της Αλβανίας ξεκίνησε τις εργασίες του στα Τίρανα την Πέμπτη (29 Σεπτεμβρίου), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας.