European Business Review

Διεθνή 28-12-2021

Παρουσίαση λιθουανικών προϊόντων για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων της Ταϊπέι

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων της Ταϊπέι, μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις του είδους της στην Ασία, άνοιξε τις πύλες της στην Ταϊβάν ανήμερα των Χριστουγέννων.
Διεθνή 15-12-2021

Ποια η σημασία ενός διπλωματικού μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου;

Θα έκανε τη διαφορά ένα διπλωματικό μποϊκοτάζ των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου τον Φεβρουάριο;
Editor's Pick 02-12-2021

Πολιτικές υγείας και η «οικονομία της ζωής»

Στο μέτρο που η πανδημία της νόσου Covid-19 δεν είναι πια παροδική, νέα φαινόμενα και νέες συνθήκες διαμορφώνουν ένα πρωτόγνωρο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.
Διεθνή 11-11-2021

Καταπολεμώντας το ηλεκτρονικό έγκλημα στην – μετά την πανδημία – εποχή: Η Ταϊβάν μπορεί να βοηθήσει

Το 2020, η πανδημία COVID-19 ταλαιπώρησε μεγάλο μέρος του πλανήτη. Στα μέσα Μαΐου 2021, η Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν) σημείωσε ξαφνική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων.
Ενέργεια 19-10-2021

Ενόψει εφιαλτικού χειμώνα η Ευρώπη και η Ελλάδα

Πολλοί αναρωτιούνται καθημερινά τι γίνεται με την ενέργεια, γιατί ακριβαίνουν διεθνώς οι τιμές, αν θα κρυώσουμε, αν θα πεινάσουμε κλπ.
Διεθνή 29-09-2021

Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία;

Η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία είναι ένα πολυσήμαντο γεγονός, με ευρύτερες γεωπολιτικές διαστάσεις... αλλά και πιθανές υποχρεώσεις για την Ελλάδα.
Εκλογές 28-09-2021

Τώρα έρχονται νέες προκλήσεις για τη Γερμανία

Είναι ελάχιστοι αυτοί που επισημαίνουν ότι αν η Άνγκελα Μέρκελ έμεινε 15 και πλέον χρόνια στην εξουσία, αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στις μεταρρυθμίσεις που είχε πραγματοποιήσει ο σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Editor's Pick 28-09-2021

Η Εργασία στο προσκήνιο

Η πρόσφατη νίκη των ντελιβεράδων κατά εταιρείας-πλατφόρμας είναι η νίκη της παραδοσιακής εργασίας απέναντι στην νέα μορφή εργοδοσίας που κερδίζει από την ηλεκτρονική διαμεσολάβηση μεταξύ παραγωγού-καταναλωτή (πχ. εστιατορίου-πελάτη).
Διεθνή 22-09-2021

Ξόρκια και αναθέματα δεν εξυπηρετούν τη Γαλλία

Το πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση της ακύρωσης από την Αυστραλία της αγοράς από τη Γαλλία 12 υποβρυχίων, είναι η σιωπή του προέδρου Εμμ. Μακρόν.
Διεθνή 20-09-2021

Barnier: Από Φίλος της Ευρώπης, Ευρωσκεπτικιστής

Ο Michel Barnier δήλωσε σε εκστρατεία στην Nimes ότι αν εκλεγεί ως Γάλλος Πρόεδρος, θα προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για «συνταγματική προστασία» των μεταναστευτικών θεμάτων.
Διεθνή 20-09-2021

Από την 11η Σεπτεμβρίου στο φιάσκο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι ήδη εδώ, ακόμα και αν πολλοί δεν το έχουν καταλάβει. Από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και στο «Μπατακλάν», στην επάνοδο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
Οικονομία 09-09-2021

Βάση για τη ζωή και τη βιομηχανία ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας

Ηγετική θέση κατέχει ο ελληνικός εξορυκτικός κλάδος στην Ευρώπη και παγκοσμίως, με την παραγωγή και αξιοποίηση υψηλής ποιότητας ορυκτών κοιτασμάτων, παγκόσμιας εμβέλειας, τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αθανάσιος Κεφάλας.
Οικονομία 09-09-2021

Φοβού την Ιστορία

Είχαμε γράψει προ μηνός για τον ύπουλο πληθωρισμό που ερχότανε (αυξήσεις σε αγαθά)

Το όνειρο κάθε Φιλο-ευρωπαίου: ένας κοινός Ευρωπαϊκός στρατός

Ενδέχεται η «ταπεινωτική αποχώρηση» από την Καμπούλ να οδηγήσει στη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού;

Η νέα αστική πρόκληση

Η πόλη που χθες φαινόταν ελκυστική, εκλεπτυσμένη, τόπος όλων των δυνατοτήτων, έχει δώσει τη θέση της στη φαντασία μας στην απλωμένη πόλη, καταπιεστική, μολυσμένη, βρώμικη, ακόμη και επικίνδυνη για την εξάπλωση επιδημιών.

Η εποχή του άνθρακα δεν έχει τελειώσει

Εάν ο κόσμος θέλει να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη, πρέπει να απαλλαγεί από τον γαιάνθρακα το συντομότερο δυνατόν, καθώς έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα.
Οι λιγότερο γνωστές ανισότητες
Οικονομία 02-09-2021

Οι λιγότερο γνωστές ανισότητες

Τα βιβλία, τα άρθρα, οι έρευνες και οι εργασίες που διαθέτω πάνω στο θέμα των ανισοτήτων στον κόσμο της ελεύθερης οικονομίας, άνετα θα γέμιζαν μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη. Επίσης άπλετο είναι το φως που υπάρχει ως προς τις περιουσίες των 1000 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, πλην όμως λιγοστή είναι η πληροφόρησή αναφορικά με την σύνθεση του πλούτου των ανθρώπων αυτών.
Διεθνή 30-08-2021

Η Ευρώπη και το Αφγανικό Ζήτημα σήμερα

Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη Σύνοδο της G7 δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παράταση της παραμονής των στρατευμάτων του αμερικανικού στρατού στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και μετά το πέρας της προθεσμίας της 31ης Αυγούστου
Διεθνή 30-08-2021

Εμπάργκο στους εμπόρους οπίου

Αν ο δυτικός κόσμος και ο πολιτισμός του θέλουν να σώσουν την τιμή τους, πρέπει να κηρύξουν γενικό εμπάργκο κατά της πρώτης κυβέρνησης δολοφόνων και εμπόρων ναρκωτικών στον κόσμο
Εμπόριο 25-08-2021

Προς παγκόσμια κρίση μεταφορών;

Η εκθετική αύξηση του κόστους των θαλάσσιων μεταφορών ίσως γίνει το αντίστοιχο της πετρελαϊκής κρίσης του 1973
Διεθνή 01-07-2021

Το χάιδεμα στον σουλτάνο και η ικανοποίηση της Αθήνας

Απόλυτα ικανοποιημένη δήλωσε, τόσο η Αθήνα, όσο και η Λευκωσία από τα αποτελέσματα της Συνόδου των “27” το διήμερο που προηγήθηκε

Ας επωφεληθούμε από την άνοδο γοήτρου

Τόσο ευνοϊκά σχόλια για τη χώρα από δημοσιογράφους, στελέχη επιχειρήσεων και απλούς πολίτες χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχα να ακούσω από το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων και της κατάκτησης του Euro 2004 στο ποδόσφαιρο

Από το αγρόκτημα στο πιάτo

Η ευρωπαϊκή στρατηγική ενίσχυσης της μετά την πανδημία βιώσιμης διατροφικής αλυσίδας, μπορεί να αποτελέσει ισχυρή πηγή ανάπτυξης της ελληνικής αγροβιομηχανικής οικονομίας και τόνωσης της φήμης της χώρας
Διεθνή 22-06-2021

Αναζητώντας τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες

Η κίνηση Τζο Μπάιντεν να διαθέσει 500 εκατομμύρια δόσεις, σε χώρες που αδυνατούν να τις προμηθευτούν, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη κίνηση των Ευρωπαίων, πέρα από την αλληλεγγύη που εκφράζουν, έχουν και μια σκοπιμότητα.