Euro2day

Εμπόριο 18-07-2018

Βρετανία: Η Μέι απείλησε με πρόωρες εκλογές τους αντάρτες των Τόρις

Σύμφωνα με τους Times, τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας που είναι αρμόδια για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας απηύθυναν αυτή την προειδοποίηση σε φιλοευρωπαίους πολιτικούς, μερικά λεπτά πριν από μια κρίσιμη ψηφοφορία για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ.
Ενέργεια 18-07-2018

Στην 34η θέση η Ελλάδα στον Δείκτη ελκυστικότητας των ΑΠΕ

Η Ελλάδα έχασε μια θέση στον Δείκτη ελκυστικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Ινδία, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, παρά την επιβολή δασμών.
Μεταφορές 18-07-2018

ΕΕ: Αύξηση 5,2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούνιο

Γαλλία και Ισπανία δημοσίευσαν την πιο ισχυρή άνοδο, με 9,2% και 8% αντίστοιχα περισσότερα αυτοκίνητα να έχουν εγγραφεί τον προηγούμενο μήνα. Στη Γερμανία, η ζήτηση αυξήθηκε 4,2%.

Μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης τον Μάιο

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε πορεία για ακόμη μία χρονιά αυξημένων πλεονασμάτων με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το γεγονός πυροδοτεί εντάσεις με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι δεν είναι δίκαιο.

Μάας: Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να στηρίζεται στον Λευκό Οίκο

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να αφεθεί στις διαιρέσεις όσο οξείες και αν είναι οι επιθέσεις και όσο παράλογα και αν είναι τα tweet», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Τραμπ: Φταίει η αμερικανική ανοησία για τις κακές σχέσεις με τη Ρωσία

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Φινλανδίας, εμφανίστηκε αισιόδοξος. Ερωτηθείς τι θα πει στον Ρώσο Πρόεδρο, είπε: «Θα είμαστε μια χαρά, ευχαριστώ». Το μήνυμα του στο twitter.

«Καμπανάκι» από ΔΝΤ για τις εμπορικές εντάσεις

Οι εμπορικές εντάσεις μπορεί να εκτροχιάσουν την οικονομική ανάκαμψη και να πιέσουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ανάπτυξης, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Ζητά να αποφευχθούν τα μέτρα προστατευτισμού και να βρεθεί μια συνεργατική λύση.
Εμπόριο 17-07-2018

Κομισιόν: Η Airbnb παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ

Ορισμένοι από τους όρους που θέτει η Airbnb και ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάζει τις τιμές της, παραβιάζει την ευρωπαϊκή οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Αρνείται να επικυρώσει τη CETA ο Ντι Μάιο

«Σύντομα η CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement) θα έρθει στο κοινοβούλιο και αυτή η πλειοψηφία θα την απορρίψει και δεν θα την επικυρώσει», δήλωσε ο Ντι Μάιο σε συνέλευση της συνδικαλιστικής ένωσης αγροτών Coldiretti στη Ρώμη.

Γερμανία: Να μην γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω ESM

Ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, ζήτησε επίσης τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στους ισολογισμούς των τραπεζών να περιοριστούν στο 5% του συνόλου των δανείων. Ελπίζει σε ταχύτερη πρόοδο στον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Οικονομία 12-07-2018

Κομισιόν: Ανθεκτική ανάπτυξη στην ΕΕ εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας

Η οικονομική δυναμική μετριάστηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 και τώρα αναμένεται να είναι κατά 0,2 εκατοστιαίες μονάδες χαμηλότερη απ' ό,τι είχε προβλεφθεί την άνοιξη, τόσο στην ΕΕ όσο και στη ζώνη του ευρώ.
Οικονομία 12-07-2018

Ντι Μάιο: Δεν σκεφτόμαστε Plan B για έξοδο από το ευρώ

«Δεν εξετάζουμε κανένα Plan B και η κυβέρνηση δεν επεξεργάζεται κάτι τέτοιο», τόνισε ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, σημειώνοντας πως το κόμμα του «δεν θέλει να φύγει από το ευρώ ή να αναγκαστεί να φύγει».
Διεθνή 12-07-2018

Τσαβούσογλου: Δεν θα υπάρχει πλέον διάκριση μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής

Ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε πως υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από το υπουργείο Εξωτερικών υπό το νέο σύστημα, τονίζοντας πως "θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου".
Διεθνή 11-07-2018

Τραμπ: Αιχμάλωτη της Ρωσίας η Γερμανία

Είναι "πολύ ανάρμοστο" η Γερμανία να κλείνει συμφωνίες με τη Ρωσία για το αέριο και το πετρέλαιο, τόνισε ο Τραμπ, σημειώνοντας πως η Γερμανία "είναι μια πλούσια χώρα, θα μπορούσαν να αυξήσουν αμέσως τις αμυντικές τους δαπάνες".
Οικονομία 11-07-2018

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Έμφαση στην προστιθέμενη αξία

Χαιρετίζεται την ενισχυμένη ευελιξία στον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ. Εξακολουθεί όμως να χρειάζεται μεγαλύτερη έμφαση στην προστιθέμενη αξία που αποφέρει, τονίζουν οι ελεγκτές.
Μεταφορές 10-07-2018

Χωρίς διαγωνισμό προχωρούν οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Με παράταση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης προωθείται η μελέτη αλλά και η κατασκευή των επεκτάσεων. Τα διδάγματα από τις αντίστοιχες διαδικασίες σε Ιταλία και Γαλλία και ο ρόλος της Κομισιόν.

Ανέκαμψε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο

Εάν ο Αμερικανός Πρόεδρος βάλει στόχο την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, η εμπορική διαμάχη θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβράδυνση του οικονομικού κλίματος, τονίζει η εταιρεία, προειδοποιώντας για το φάντασμα του εμπορικού πολέμου.
Εμπόριο 09-07-2018

Η ΕΕ ράβει νέο «κοστούμι» δασμών κατά των ΗΠΑ

Σε καταναλωτικά προϊόντα, όπως το κέτσαπ και τα ψάρια, στρέφεται η Ευρώπη για να απαντήσει στην αμερικανική κυβέρνηση αν αυτή επιβάλλει δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Κουρτς: Εισάγεται νέος αντισημιτισμός στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον Κουρτς, κατά μέσο όρο οι ομάδες των μεταναστών που προκαλούν λιγότερα προβλήματα είναι αυτοί που κατάγονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Γερμανία και την ανατολική Ευρώπη.

Λεμέρ: Η Γαλλία θέλει εναρμόνιση εταιρικού φόρου στην ΕΕ εντός του 2019

Ο στόχος της γαλλικής κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί εναρμόνιση της εταιρικής φορολογικής βάσης μεταξύ των 27 εντός του 2019, υπσοτήριξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Μέρκελ: Καθοριστική για την Ευρώπη η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

«Πρέπει να οριστεί ένα σύστημα για κάθε είδους μετανάστευση, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την εντύπωση ότι διατηρείται ο νόμος και η τάξη», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Ενέργεια 05-07-2018

Κρέτσου: Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη διασύνδεση των Κυκλάδων

Τα εγκαίνια της νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης στο ελληνικό νησί της Μυκόνου σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της ενεργειακής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα.

Πρόστιμα σε ιταλικές εταιρείες που «μετανάστευσαν»

Επιχειρήσεις που έχουν μεταφέρει την έδρα τους εκτός Ιταλίας παρότι είχαν λάβει προηγουμένως κρατικές ενισχύσεις, βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξημένα πρόστιμα που επιβάλλει η νέα ιταλική κυβέρνηση.
Πολιτικά 04-07-2018

Τραμπ: Αν δεν ήμουν εγώ θα ήμασταν σε πόλεμο με την Κορέα

«Ολη η Ασία είναι ενθουσιασμένη. Μόνο η αντιπολίτευση, που περιλαμβάνει τα fake news, παραπονιέται», γράφει στο Twitter.
X