euro2day.gr

Ναυάγιο στο Eurogroup και νέα συνεδρίαση την Πέμπτη

Δεκαέξι ώρες προσπάθησαν να καταλήξουν σε συμφωνία οι υπουργοί Οικονομικών, αλλά το χάσμα Βορρά-Νότου δεν γεφυρώθηκε. Ο επικεφαλής του οργάνου αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για αύριο Πέμπτη.

Αποδεκτό από την ΕΚΤ το σύνολο του Δημόσιου χρέους

Νέος κύκλος διευκολύνσεων από την κεντρική τράπεζα. Ανακοίνωσε ότι κάνει αποδεκτά ως εγγυήσεις όλα τα εργαλεία χρέους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μέτρα για τόνωση του δανεισμού των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις. Εμπρακτη στήριξη στη χώρα, δηλώνει ο Χρ. Σταϊκούρας.

Με… μυστικά η μοιρασιά ρευστότητας 1 δισ. στις επιχειρήσεις

Τα «κρυφά» κριτήρια και η διαδικασία καταβολής 1 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της «επιστρεπτέας προκαταβολής». Από την Πέμπτη θα γίνονται οι αιτήσεις. Μέσω του Τaxisnet οι πληρωμές, στο Taxisnet και οι οφειλές.

Το υπαρξιακό πρόβλημα της ΕΕ και οι λάθος απαντήσεις

Η αντιπαράθεση Βορρά-Νότου στην ευρωζώνη δεν αφορά τόσο την υπόθεση του κορωνό-ομολόγου, όσο την σε βάθος αναθεώρηση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Επίδομα 800 ευρώ: Οσα πρέπει να ξέρουν μισθωτοί και επαγγελματίες

Οι ημερομηνίες εντός των οποίων θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις εργοδότες και εργαζόμενοι για να καταβληθεί το επίδομα στήριξης. Τον Μάιο και υπό προϋποθέσεις η ένταξη των έξι επιστημονικών κλάδων. Τι ισχύει για το δώρο Πάσχα.
Οικονομία 30-03-2020

Ολο το πακέτο οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης

Αυξάνει σημαντικά η περίμετρος για τη διανομή των €800. Ρευστότητα 1 δισ. ευρώ σε εταιρείες μέσω της «επιστρεπτέας προκαταβολής» το πρώτο 10ημερο του Απριλίου. Πότε θα συνεισφέρει το Δημόσιο για την πληρωμή δώρου Πάσχα.

To τέλος του «Μένουμε Σπίτι» και το μυστήριο με τα τεστ για κορoνοιό

Η έγκαιρη εφαρμογή της απομόνωσης φέρνει αποτελέσματα, αλλά κάποτε πρέπει να τελειώσει, για να μην πεθάνει η…οικονομία. Ο χαμηλός αριθμός των τεστ, η κυβερνητική μυστικοπάθεια και η σύγκριση με άλλες χώρες, δημιουργούν ερωτήματα προς απάντηση.

Προς επανεξέταση στις 30 Απριλίου η εκ περιτροπής εργασία

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ρύθμιση που προβλέπει για ένα εξάμηνο εκ περιτροπής εργασία με το 50% του μισθού οδηγεί σε αλλαγές σχεδιασμού. Περιορίζεται και η περίμετρος των εταιρειών που μπορούν να κάνουν χρήση.

Κυβέρνηση: Το παρασκήνιο για το κοινό μέτωπο στα coronabonds

Πώς οι εννέα Ευρωπαίοι ηγέτες έφτασαν στην επιστολή προς τον Σαρλ Μισέλ. Οι ενστάσεις του Βερολίνου και η αμφισβήτηση της αλληλεγγύης. Οι ανησυχίες για τη διάρκεια της πανδημίας, οι επιπτώσεις και τα νέα μέτρα στήριξης.
Διεθνή 24-03-2020

Η Κίνα απειλεί τώρα να ρίξει στο καναβάτσο τον Τραμπ

Η τραγική και ανεύθυνη αμέλεια των ΗΠΑ υπό την προεδρία Τραμπ, να λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις για επερχόμενη πανδημία, είναι γεωπολιτικό δώρο στην Κίνα.

Γερμανικό «ναι» σε γραμμή πίστωσης του ESM προς Ιταλία

Θετικό το Βερολίνο στη στήριξη της Ρώμης μέσω του Ταμείου Διάσωσης με «συμβολικές» δεσμεύσεις. Να αποφύγει το «στίγμα» επιδιώκει η Ιταλία. Κρίσιμο Eurogroup για τα μέτρα στήριξης. Αντιστάσεις για τα coronobonds.

Δικαίωμα «αναστολής συμβάσεων εργασίας» για εταιρείες που πλήττονται – τα άλλα μέτρα της κυβέρνησης

Συνολικά 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι και επαγγελματίες θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Θα δοθεί δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πληρώσουν αργότερα το Δώρο του Πάσχα. Τι συμφώνησε η κυβέρνηση με τράπεζες-εισπρακτικές.

Επίδομα 800 ευρώ στους εργαζόμενους που πλήττονται

Αναστέλλεται η πληρωμή φόρων και εισφορών επιχειρήσεων που έκλεισαν και των εργαζομένων τους. Στο 60% μειώνεται το ενοίκιο για ένα δίμηνο. Το μέτρο ισχύει και για εργαζόμενους που πλήττονται. Στο 6% ο ΦΠΑ για μάσκες και αντισηπτικά.

Whatever it takes δηλώνει το Eurogroup

Πλήρης δημοσιονομική ευελιξία σε Ελλάδα και κράτη-μέλη. Οι δεσμεύσεις που λάβαμε σήμερα αντανακλούν την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε ότι χρειαστεί, τονίζει το Eurogroup. Σταϊκούρας: Ερχεται σοβαρό πακέτο μέτρων.
Πολιτικά 16-03-2020

Όλες οι απαντήσεις για τα νέα μέτρα στην εργασία

Τι ισχύει για την εργασία από απόσταση, τις ειδικές άδειες, τα ωράρια εργασίας, τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και την ειδική αποζημίωση για τους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις κλείνουν με κρατική εντολή. Ερωτήσεις-απαντήσεις.
Οικονομία 16-03-2020

Eurogroup: Μπρος ιός και πίσω χρέος…

Στοχευμένα, συντονισμένα, αλλά προσωρινά μέτρα θέλουν οι σκληροπυρηνικές χώρες. Ποιες είναι οι τρεις φάσεις του ιού. Γιατί η έλλειψη στοιχείων προκαλεί πονοκεφάλους στους υπουργούς οικονομικών. Ο φόβος για το άγνωστο και η στάση της ΕΚΤ. Τι θα ζητήσει η Ελλάδα.

Μετανάστευση και δημογραφικό ως όπλα του «4ου Παγκοσμίου Πολέμου»

Η Δύση και μαζί με αυτήν και η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη από μια πολύ σοβαρή ασύμμετρη απειλή στο πλαίσιο των πολέμων του 21ου αιώνα. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Γερμανικό πακέτο έως 500 δισ. ευρώ για την οικονομία

Φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένης και της αναβολής φόρου - Η φορολογική βοήθεια θα κοστίσει δισεκατομμύρια, τονίζει ο Σολτς

Σεντένο: Πλήρης δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη-μέλη

Βέβαιος ότι οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup θα συμφωνήσουν ένα «πολύ μεγάλο» πακέτο μέτρων, δηλώνει ο επικεφαλής του. Οι τρεις τομείς δράσης και ο κίνδυνος να «κολλήσει» στην ύφεση η ευρωπαϊκή οικονομία

Ο Ερντογάν πιέζει για αλλαγή της συμφωνίας στο προσφυγικό

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος. Θέλει να βάλει ταφόπλακα στην συμφωνία του 2016. Γιατί ναυάγησαν οι συνομιλίες με την ΕΕ την περασμένη εβδομάδα. Τι κρύβεται πίσω από την μείωση των ροών τις τελευταίες μέρες.
Οικονομία 06-03-2020

Μέτρα τόνωσης της οικονομίας συμφώνησαν Μητσοτάκης-ΕΤΕπ

Τα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα - Τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων A. McDowell συνάντησε ο πρωθυπουργός. Υπογράφηκε από τις δύο πλευρές συμφωνία για σύσταση Ταμείου Εγγυοδοσίας δανείων ΜμΕ
Πολιτικά 03-03-2020

Ερντογάν: Είπα «όχι» σε 1 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές ότι σκότωσαν δύο μετανάστες που επιχείρησαν να παραβιάσουν τα σύνορα με την Τουρκία. «Χυδαία και σκόπιμη παραπληροφόρηση», απαντά ο Στέλιος Πέτσας.
Οικονομία 20-02-2020

Οι ελληνικές θέσεις στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό

Οι τέσσερις «προκλήσεις» στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Προβληματικό στοιχείο η περικοπή των κονδυλίων για τη Frontex. Πέτσας: «Κάθε προσπάθεια ισορροπίας μοιάζει με απόπειρα τετραγωνισμού του κύκλου»
Οικονομία 19-02-2020

Πώς η ιδεολογία καθορίζει την οικονομική δραστηριότητα

Διεθνείς έρευνες και συγκεκριμένες εμπειρίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η οικονομική αποτελεσματικότητα μιας χώρας είναι, μεταξύ άλλων, συνάρτηση και της κυρίαρχης ιδεολογίας στην κοινωνία της
X