EurActiv.sk

Διεθνή 16-03-2022

Μπαράζ διπλωματικών επισκέψεων στη Σλοβακία εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν πρόκειται να επισκεφθεί τη Σλοβακία, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη επίσκεψη αξιωματούχου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Διεθνή 08-03-2022

Σιγή ιχθύος ευρωσοσιαλιστών καθώς το σλοβακικό τους μέλος διαδίδει την ρωσική προπαγάνδα

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές αντιμετωπίζουν επανειλημμένες εκκλήσεις να αναλάβουν δράση κατά του σλοβακικού κόμματος-μέλους τους Smer-SD.
Οικονομία 18-02-2022

Στον αέρα η πρώτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης για την Σλοβακία

Μόνο μία από τις τέσσερις προτάσεις που περιλαμβάνουν τη μεταρρύθμιση του συστήματος της δικαιοσύνης της Σλοβακίας προχώρησε σε δεύτερη ανάγνωση στο κοινοβούλιο, θέτοντας σε κίνδυνο την πρόσβαση σε κεφάλαια από το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ.

Η Σλοβακία θεωρεί ότι οι κανονισμοί της Επιτροπής ευθύνονται για την ελλιπή χρηματοδότηση της βιομηχανίας τροφίμων

Η Σλοβακία σχεδιάζει να επενδύσει ένα ιστορικά μικρό ποσό από τα χρήματα της ΚΑΠ 2023-2027 στη βιομηχανία τροφίμων της, η οποία είναι σοβαρά υποανάπτυκτη σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ.
Ενέργεια 14-01-2022

Σλοβακία: Το μέλλον των καθαρών μηδενικών εκπομπών είναι στους μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η Σλοβακία δείχνει ενδιαφέρον για τους μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες και θα υποστηρίξει τη συζήτηση για το θέμα αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Πρωτιά» για την Σλοβακία- Υιοθετεί σύστημα επιστροφής για τα πλαστικά μπουκάλια

Από τη Δευτέρα, οι Σλοβάκοι μπορούν να επιστρέφουν τα άθικτα πλαστικά μπουκάλια και τα κουτιά στα σούπερ μάρκετ. Η Σλοβακία έγινε η πρώτη χώρα στην Κεντρική Ευρώπη και μόλις η όγδοη χώρα στην ΕΕ που εισήγαγε ένα τέτοιο σύστημα επιστροφών.
Ενέργεια 03-01-2022

Σλοβακία: Επικροτεί την ταξινομία της ΕΕ, αναμένει ότι θα κάνει χρήση φυσικού αερίου μετά το 2050

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας είναι ενθουσιασμένη με τη συμπερίληψη των έργων φυσικού αερίου και ιδίως των πυρηνικών έργων στην ταξινομία της ΕΕ για τη βιώσιμη χρηματοδότηση.

Εθνική Τράπεζα Σλοβακίας: Η πράσινη μετάβαση, πιθανή αιτία για υψηλό πληθωρισμό το 2022

Η Εθνική Τράπεζα της Σλοβακίας εκτιμά ότι η άνοδος των τιμών καταναλωτή θα συνεχιστεί το επόμενο έτος και θα φτάσει το 7% κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους.

Σλοβακία: Η Μπρατισλάβα πιέζει για περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια

Η Μπρατισλάβα πιέζει τώρα για περισσότερα χρήματα από τα διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία της ΕΕ.

Σλοβακία: Αντιμέτωποι με αφαίρεση άδειας οι γιατροί που παραπληροφορούν για τον Covid

Η αρχή εποπτείας της υγειονομικής περίθαλψης της Σλοβακίας άρχισε να ερευνά μια ομάδα υψηλού προφίλ γιατρών για τη διάδοση επικίνδυνης παραπληροφόρησης που σχετίζεται με την COVID-19. Η έρευνα μπορεί να τους οδηγήσει να χάσουν τις ιατρικές τους άδειες.

Σλοβακία: «Φιάσκο» το οικονομικό κίνητρο των 300 ευρώ για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων

Ο υπουργός Υγείας της Σλοβακίας Vladimír Lengvarský παραδέχθηκε ότι τα 300 ευρώ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση σε όλους άνω των 60 ετών που θα εμβολιαστούν ή το έχουν ήδη κάνει, δεν έχουν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. 

Σλοβακία: Ψηφίστηκε η πρώτη μεταρρύθμιση του σχεδίου ανάκαμψης

Το κοινοβούλιο ψήφισε νόμο ο οποίος προβλέπει αλλαγές στα νοσοκομεία που αποτελεί και την πρώτη μεταρρύθμιση από το σχέδιο ανάκαμψης. 
Μεταφορές 14-12-2021

Σλοβακία: «Στον αέρα» η ολοκλήρωση τμήματος του ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου

Η Σλοβακία δεν αναμένεται να ολοκληρώσει το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) προς τα ουκρανικά σύνορα μέχρι το 2030, όπως έχει προγραμματιστεί.

Μυστική υπηρεσία Σλοβακίας: «Αριστερός εξτρεμιστής» κόμμα του Renew Europe

Το φιλελεύθερο κόμμα και μέλος του Renew Europe «Προοδευτική Σλοβακία» χαρακτηρίστηκε ως «αριστερός εξτρεμιστής» σε ετήσια έκθεση της μυστικής υπηρεσίας της Σλοβακίας.
Ενέργεια 07-12-2021

Η Σλοβακία διαθέτει μεγάλο ανεκμετάλλευτο δυναμικό γεωθερμικής ενέργειας, λένε οι ειδικοί

Η ηλιακή και η γεωθερμική ενέργεια είναι δύο είδη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με το μεγαλύτερο δυναμικό στη Σλοβακία, σύμφωνα με ειδικούς, αναφέρει η EURACTIV Slovakia.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Σλοβακίας αρνείται τις μεταρυθμίσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση

Ο Μπόρις Κόλλερ, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Σλοβακίας, δήλωσε ότι αρνείται να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό και υγειονομικό σύστημα.
Οικονομία 08-10-2021

Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Βρείτε δουλειά στο διαδίκτυο, να κλείσει ο «ΟΑΕΔ»

Ο υπουργός Οικονομίας Richard Sulík (SaS/ECR) πρότεινε την Τετάρτη το κλείσιμο των γραφείων απασχόλησης. Στόχος είναι η μείωση των κρατικών δαπανών.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας εγκρίνει την ανάπλαση νοσοκομείων στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση της Σλοβακίας η ανάπλαση νοσοκομείων, με στόχο τη διασφάλιση της υψηλότερης εμπειρογνωμοσύνης και εξειδίκευσής τους.

Πρόεδρος της Σλοβακίας: Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία

Η Σλοβακία είναι μια «πληγωμένη χώρα» που έχει μεγάλη ανάγκη από σταθερότητα και ισχυρή ηγεσίας, όπως δήλωσε η πρόεδρος Zuzana Čaputová σε ομιλία της την Τρίτη.

Η σιωπή του υπουργείου Υγείας της Σλοβακίας σχετικά με την τρίτη δόση του Sputnik

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι 20.000 άνθρωποι που έλαβαν το εμβόλιο Sputnik στη Σλοβακία θα λάβουν το Pfizer ως τρίτη δόση.

Σλοβάκοι δημοσιογράφοι κατηγορούνται για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών

Η αστυνομία κατηγόρησε δύο δημοσιογράφους του μέσου ενημέρωσης «Denník N» για αποκάλυψη, όπως είπαν, απόρρητων πληροφοριών σχετικά με την περιβόητη υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Ján Kuciak και της συντρόφου του Martina Kušnírová.

Ρεκόρ υψηλών αμυντικών δαπανών για τη Σλοβακία;

Το υπουργείο Άμυνας της Σλοβακίας σχεδιάζει τις υψηλότερες δαπάνες για την αμυντική τεχνολογία στην ιστορία της χώρας.
Ενέργεια 07-09-2021

Συγκρούσεις μεταξύ ακτιβιστών και επενδυτών για την κατασκευή του τερματικού σταθμού για LNG στη Σλοβακία

Ακτιβιστές της Greenpeace Slovakia και άλλοι οργανισμοί διαμαρτυρήθηκαν για την κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στη Μπρατισλάβα.
Διεθνή 15-10-2019

Σλοβακία: διαρροή ηχογράφησης επιβεβαιώνει πολιτική διαφθορά υψηλού επιπέδου

Η Σλοβακία έχει κλονιστεί από την αποκάλυψη ηχογράφησης από το 2014, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο πρώην γενικός εισαγγελέας Dobroslav Trnka ήταν διεφθαρμένος και εκφοβισμένος από τον επιχειρηματία Marian Kocner.