Euractiv Greece

Διεθνή 17-05-2022

Ευρωπαίος διπλωμάτης: «Πολύ κοντά στα όριά μας» με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

«Αν υπήρξε τέτοιο χάος με το πετρέλαιο της Ρωσίας, φανταστείτε τι θα συνέβαινε με μια πρόταση απαγόρευσης του φυσικού αερίου», δήλωσε στην EURACTIV διπλωμάτης της ΕΕ μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα.
Πολιτικά 10-05-2022

Σκοτώνοντας την ομοφωνία με ομοφωνία – Τουλάχιστον 10 χώρες κατά της αλλαγής των Συνθηκών

Τουλάχιστον δέκα χώρες της ΕΕ αντιτίθενται στην αλλαγή των Συνθηκών και στην κατάργηση της ομοφωνίας όπως πρόταξε χθες ο γαλλογερμανικός άξονας και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Διεθνή 06-05-2022

Σέρβος Υπουργός: Αυτοί που μας βομβάρδισαν δεν μπορούν να ζητούν να ενταχθούμε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι χώρες που βομβάρδισαν τη Σερβία δεν έχουν το «ηθικό δικαίωμα» να ζητήσουν από το Βελιγράδι να ακολουθήσει τη γραμμή τους και να επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν.

Η Renew Europe καλωσορίζει τον πρώτο Έλληνα ευρωβουλευτή που εγκατέλειψε το ΕΛΚ

Ο Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), αποφάσισε την Τετάρτη να αποχωρήσει από το κόμμα και να ενταχθεί στην κεντρώα ομάδα Renew Europe του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Πολιτικά 04-05-2022

Κομισιόν: Η έκθεση για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα το 2022 θα εστιάσει σε θέματα ελευθερίας Τύπου

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2022, η Ελλάδα έπεσε από την 70η θέση το 2021 στην 108η, τη χειρότερη κατάταξη για ένα μέλος της ΕΕ.
Ενέργεια 04-05-2022

Απαγόρευση σε ευρωπαϊκά πλοία να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε Ευρώπη και στον κόσμο;

Εάν αυτή η πρόταση τελικά περάσει κατά τις συνομιλίες των πρεσβευτών της ΕΕ σήμερα, τότε θα προκαλούσε σοβαρό πλήγμα στην ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία, δεδομένου ότι πολλά δεξαμενόπλοια της ΕΕ μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο στην Κίνα.
Πολιτικά 03-05-2022

Έκθεση: Η Ελλάδα χειρότερη χώρα της ΕΕ στην Ελευθερία Τύπου

Συνεχίζεται η κατρακύλα της Ελλάδας στην κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου που δημοσίευσαν για το 2022 οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα την Τρίτη, καθώς συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ βρίσκεται στη χειρότερη θέση, ξεπερνώντας ακόμη και την Βουλγαρία.
Ενέργεια 03-05-2022

Εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου: Μεταβατική περίοδο ζητά η Αθήνα

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιτίθεται στην επιβολή ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, ωστόσο ζητά μεταβατική περίοδο ώστε να λήξουν τα τρέχοντα συμβόλαια, τόνισε διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες.

Η Νορβηγία δωρίζει σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία

Η νορβηγική κυβέρνηση αποφάσισε να δωρίσει ένα σύστημα αεράμυνας Mistral στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Bjørn Arild Gram.

Γεωργαντάς στη EURACTIV: Έρχονται αλλαγές στο ελληνικό σχέδιο της ΚΑΠ λόγω πολέμου

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. αφού εξέτασαν τα Εθνικά Στρατηγικά Σχέδια της ΚΑΠ, απέστειλαν σε κάθε κράτος μέλος τις παρατηρήσεις τους.

Αυστηρές προειδοποιήσεις Γιούροβα για την προστασία μαρτύρων στην Ελλάδα

Αυστηρή προειδοποίηση για άμεση ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της ευρωπαϊκής οδηγίας για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος απηύθυνε στην Ελλάδα η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα, σύμφωνα με επιστολή που έχει στην κατοχή της η EURACTIV.
Ενέργεια 12-04-2022

Η Ελλάδα πατάει «γκάζι» στις έρευνες για φυσικού αερίου

Την επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες σε 6 περιοχές των εγχώριων υδάτων ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ενέργεια 12-04-2022

Πυρηνική συνεργασία με Βουλγαρία – «Γρίφος» το ζήτημα της ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος

Η Βουλγαρία και η Ελλάδα έχουν σημειώσει πρόοδο στις συνομιλίες τους για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού, αλλά το ζήτημα της ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος παραμένει γρίφος, σύμφωνα με πληροφορίες της EURACTIV Βουλγαρίας και Ελλάδος. Η ιδέα αυτή ανακοινώθηκε για πρώτη...
Διεθνή 08-04-2022

Τούρκος αν. ΥΠΕΞ: Αν ήμασταν μέλος της ΕΕ δεν θα είχαμε πόλεμο στην Ουκρανία

Σε εντυπωσιακές δηλώσεις προέβη ο Faruk Kaymakcı, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και Υπεύθυνος για τις σχέσεις με την ΕΕ μιλώντας στο Euractiv Σλοβακίας.

Ελλάδα: Γενική Απεργία με βασικό αίτημα την ακρίβεια

Η πρώτη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της χρονιάς πραγματοποιείται την Τετάρτη (6 Απριλίου) στην Ελλάδα.
Διεθνή 05-04-2022

Όρμπαν, Βούτσιτς «σπάνε» την Ευρωπαϊκή ομοφωνία για Ουκρανία

Φόβοι για συνέπειες στις γαλλικές εκλογές.
Ενέργεια 05-04-2022

H Κομισιόν επιμένει στην εμπορική βιωσιμότητα του αγωγού EastMed

«Η σκοπιμότητα της συνέχισης του έργου του αγωγού EastMed θα εξαρτηθεί από την εμπορική του βιωσιμότητα και την ικανότητά του να συμβάλει στους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ», δήλωσε πηγή της Επιτροπής στη EURACTIV Ελλάδας.
05-04-2022

Πηγές ΥΠΕΞ: Η Αθήνα δεν θέτει θέμα για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Μέσα ενημέρωσης στο Ελσίνκι έκαναν αναφορά σε «φήμες» ότι η Τουρκία, η Ελλάδα και η Ουγγαρία θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στην αίτηση της Φινλανδίας για ένταξη.
Διεθνή 28-03-2022

Αποστάσεις Βρυξελλών από Μπάιντεν: Δεν επιδιώκουμε αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

«Αυτό που επιδιώκουμε στην περίπτωση της Ρωσίας είναι να αποτρέψουμε την επιθετικότητα [να συνεχιστεί] και αυτός είναι ο σκοπός μας σε αυτήν την περίπτωση - να σταματήσουμε τον πόλεμο του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας», πρόσθεσε.
Διεθνή 25-03-2022

Κρεμλίνο: Ψάχνει τρόπο να μην πληρώνει η Σερβία το φυσικό αέριο σε ρούβλια

Και ενώ η Ευρώπη κουνάει το δάχτυλο στην Σερβία για την στάση της στο ουκρανικό, τηρεί «σιγή ιχθύος» για την παρόμοια στάση της Τουρκίας.
Ενέργεια 25-03-2022

Σύνοδος Κορυφής: Προς «εθελοντική» κοινή προμήθεια ενέργειας η Ευρώπη

Το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής τροποποιήθηκε όσον αφορά στην κοινή προμήθεια ενέργειας από τρίτες χώρες και πλέον γίνεται αναφορά σε «εθελοντικό» καθεστώς.
Διεθνή 24-03-2022

Για «εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας κάνουν λογο οι Βρυξέλλες

Οι ηγέτες της ΕΕ σχεδιάζουν να παραπέμψουν τη Ρωσία για «εγκλήματα πολέμου».
Οικονομία 24-03-2022

Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα μπλοκάρουν την απαγόρευση ρωσικών πλοίων στα ευρωπαϊκά λιμάνια

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας μπλοκάρουν τις προτεινόμενες κυρώσεις που αφορούν στην πρόσβαση των ρωσικών πλοίων στα ευρωπαϊκά λιμάνια, πηγή της Κομισιόν είπε στην EURACTIV Ελλάδος.
Διεθνή 23-03-2022

Δεν θα συμφωνηθεί πέμπτο πακέτο κυρώσεων στη Σύνοδο Κορυφής

Πηγή της Κομισιόν δήλωσε στο EURACTIV ότι στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής δεν θα υπάρξει πέμπτο πακέτο κυρώσεων.