EurActiv.gr

Αβραμόπουλος: «Η κοινωνική ενσωμάτωση δεν είναι τσιρότο σε πληγή»

Στόχος της Επιτροπής είναι να εξισορροπηθεί το σύστημα αίτησης ασύλου και ο ίσος διαμοιρασμός του βάρους της μετανάστευσης μεταξύ των κρατών-μελών. Στα πλαίσια του καινούριου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, η Επιτροπή σκοπεύει να βελτιώσει τη δυνατότητα πρόσβασης στις χρηματοδοτήσεις, η οποία ακόμη φαίνεται πως είναι προβληματική για την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΕΚ: Υπέρ της φορολόγησης ψηφιακών επιχειρήσεων

Την ικανοποίηση τους για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει νέα μέτρα που αφορούν στη δίκαιη φορολόγηση των τεχνολογικών κολοσσών, εξέφρασαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη (21 Μαρτίου).
Διεθνή 23-03-2018

Κατρούγκαλος στη EURACTIV: To ισχυρότερο λεκτικό που έχει υιοθετηθεί ποτέ απέναντι στην Τουρκία

«Δεν μπορώ να μη πω ότι το λεκτικό των δηλώσεων στο προσχέδιο, που φαντάζομαι θα επιβεβαιωθούν, είναι το ισχυρότερο που έχει υιοθετηθεί ποτέ από την ΕΕ απέναντι στην Τουρκία,» είπε στην EURACTIV.com ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο...
Οικονομία 22-03-2018

Η Ισπανία ζητά περισσότερη Συνοχή χωρίς προϋποθέσεις

Περισσότερη επικουρικότητα, ευελιξία και απλούστευση αλλά χωρίς τη μείωση των διαρθρωτικών ταμείων ζήτησαν οι ισπανικές περιφέρειες για τη Συνοχή μετά το 2020, κατά τη παρουσίαση της θέσης τους στις 21 Μαρτίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων...

«Λευκός καπνός» στο ΕΚ για την απόσπαση εργαζομένων στην ΕΕ

Ισότιμη αμοιβή για ίση εργασία στον ίδιο τόπο προβλέπεται ότι θα λαμβάνουν εργαζόμενοι που αποστέλλονται προσωρινά σε άλλη χώρα της ΕΕ. Οι νέοι κανόνες για την καλύτερη προστασία των εργαζομένων που αποστέλλονται σε άλλο κράτος μέλος συμφωνήθηκαν ανεπίσημα από τους διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.
Ενέργεια 21-03-2018

ΕΚ: Οι ευρωπαϊκοί κανόνες για τους αγωγούς ισχύουν και για τις τρίτες χώρες

«Πράσινο φως» στην υιοθέτηση νέου κανονισμού που αφορά στην επιβολή κοινών κανόνων για την εσωτερική αγορά φυσικού αερίου, έδωσε σήμερα (21 Μαρτίου) η Επιτροπή Ενέργειας και Βιομηχανίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

200 εκατομμύρια από την Επιτροπή στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς

200 εκατομμύρια ευρώ για έργα καινοτομίας θα επενδύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των προγραμμάτων Ορίζοντας 2020 και Δημιουργική Ευρώπη στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς για την επόμενη τριετία. Κεντρικός στόχος του προϋπολογισμού μετά το 2020 είναι να αξιοποιηθούν πιο αποτελεσματικές συνεργασίες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Περισσότερη συνεργασία για την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος ζητά το ΕΚ

Την ανάγκη καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος ενόψει των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών του 2019 τόνισαν μέλη των πολιτικών ομάδων στη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Μεταφορές 20-03-2018

Έκθεση «κόλαφος» του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους

Κόστος ανά χιλιόμετρο που αυξήθηκε έως και κατά 69% σε σχέση με το αρχικά προϋπολογισθέν, μείωση του αντικειμένου έργων κατά 55%, ελλιπής προετοιμασία των έργων από τους εταίρους του δημόσιου τομέα και, πρωτίστως, η υπογραφή συμβάσεων με ιδιώτες παραχωρησιούχους πριν από την επίλυση σημαντικών προβλημάτων.
Οικονομία 20-03-2018

8 δισεκατομμύρια ευρώ από την ΕΤΕπ σε εκπαίδευση, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες και τοπικές επιχειρήσεις

Οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για νέες επενδύσεις στην εκπαίδευση, τις τηλεπικοινωνίες ενέργειας, τις μεταφορές, την αστική ανάπτυξη και τα επιχειρηματικά δάνεια θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Έως τώρα έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση επενδύσεων στην εκπαίδευση στη Γαλλία, στη στήριξη μικρών...

25,5 εκατομμύρια ευρώ για τη σύνδεση Λεμεσού-Πάφου

25,5 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Συνοχής θα χορηγηθούν για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει το λιμάνι της Λεμεσού με την πόλη της Πάφου, με σκοπό την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

5 ελληνικές υποψηφιότητες για το Βραβείο Natura 2000

Πέντε ελληνικές υποψηφιότητες βρίσκονται μεταξύ 25 τελικών φιναλίστ για το Ευρωπαϊκό Βραβείο 2000 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις περιοχές Natura 2000. Στόχος του βραβείου είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με το δίκτυο Natura 2000 και τον ρόλο που διαδραματίζει ως προς...
X