EurActiv.gr

4 εκατ. ευρώ για τη διεθνή κοινοπραξία για την εξατομικευμένη ιατρική

Δράσεις για την υποστήριξη της διεθνούς κοινοπραξίας για την εξατομικευμένη ιατρική προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Actions in support of the International Consortium for Personalised Medicine.

Χωρίς άρωμα Ελλάδας ο 3ος γύρος των Urban Innovative Actions

Καμία ελληνική συμμετοχή δεν κατόρθωσε να αποσπάσει το «ναι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χρηματοδότηση καινοτόμων έργων στο πλαίσιο των Αστικών Καινοτόμων Δράσεων (Urban Innovative Actions), στον 3o γύρο υποβολής προτάσεων.

50 εκατ. ευρώ για το Ευρωπαϊκό Νέφος Ανοικτής Επιστήμης

Δράσεις για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Νέφους Ανοικτής Επιστήμης προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο IMPLEMENTING THE EUROPEAN OPEN SCIENCE CLOUD/Support to the EOSC Governance. Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», έχει συνολικό προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ (20.000.000...

Gardner: Οι πολίτες της ΕΕ χρειάζονται μια Ευρώπη που να τους προσεγγίζει

Οι πολίτες της ΕΕ θέλουν περισσότερη Ευρώπη, αλλά μια Ευρώπη που να λειτουργεί, δήλωσε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ Anthony Gardner κατά την τελετή λήξης της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων στις Βρυξέλλες την Πέμπτη (11 Οκτωβρίου).

Η Πορτογαλία κυριάρχησε στα βραβεία RegioStars 2018

Η Πορτογαλία ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων RegioStars 2018, του θεσμού που προωθεί την περιφερειακή καινοτομία, τη συνοχή και τον πολιτισμό στην ΕΕ, με δύο βραβεία για την καινοτομία της στις βιώσιμες βιομηχανικές τεχνολογίες και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Editor's Pick 05-10-2018

Editor’s pick: θολωμένα νερά

Το δημοψήφισμα έγινε, ο κόσμος (δεν) ψήφισε, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει τον αγώνα για ένα όσο το δυνατόν πιο «μαλακό» Brexit και αυτή την εβδομάδα.

1 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Δράσεις για τη στήριξη των ΜμΕ στην Ευρώπη προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Peer learning of innovation agencies.

10 εκατ. ευρώ για βιώσιμες μπαταρίες για τα ηλεκτρικά οχήματα

Δράσεις για την ανάπτυξη βιώσιμων μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο EIC Horizon Prize for 'Innovative Batteries for eVehicles'.

Κρέτσου: Οι επενδύσεις στις υποδομές θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα

H Επίτροπος περιφερειακής πολιτικής, Kορίνα Κρέτσου μετέβη στην Ελλάδα για να επισκεφτεί και να εγκαινιάσει τρία μεγάλα έργα στον τομέα των μεταφορών και του περιβάλλοντος που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ από την ΕΕ.

10 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας

Δράσεις για την ανάπτυξη της διαστημικής αγοράς προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο EIC Horizon Prize for 'European Low-Cost Space Launch'.

15 εκατ. ευρώ για την ασφάλεια στις μεταφορές

Δράσεις για την ασφάλεια στον τομέα των μεταφορών προωθεί πρόγραμμα με τίτλο Innovative applications of drones for ensuring safety in transport.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα (13-17 Μαΐου 2019) θα θέσει στο προσκήνιο τη διαδικασία εφαρμογής περιβαλλοντικών πρακτικών.
Editor's Pick 28-09-2018

Editor’s pick: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Ή όλα ή τίποτα. Ή μήπως όλα για το τίποτα; Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει αυτή την εβδομάδα, και κυρίως τη σχέση της Τερέζα Μέι με την ΕΕ τη δεδομένη στιγμή.

8 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια και τις βιώσιμες μεταφορές

Δράσεις για την οδική ασφάλεια και τις βιώσιμες μεταφορές προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο MOBILITY FOR GROWTH / Safety in an evolving road mobility environment.

«One Planet» 2018: Ηγετικός ο ρόλος της Ευρώπης στη δράση για το κλίμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής «One Planet» που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη (στις 26/09), για να εκθέσει στους παγκόσμιους ηγέτες την πρόοδο που έχει συντελεστεί όσον αφορά τις φιλόδοξες πρωτοβουλίες που παρουσίασε πέρυσι στο Παρίσι.

50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της αναγεννητικής ιατρικής

Δράσεις για την ενίσχυση της αναγεννητικής ιατρικής προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Regenerative medicine: from new insights to new applications.

30 εκατ. ευρώ για τη βιώσιμη κινητικότητα

Δράσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Moving freight by Water: Sustainable Infrastructure and Innovative Vessels

15 εκατ. ευρώ για ενίσχυση του τομέα της κυβερνοασφάλειας

Δράσεις για την αντιμετώπιση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και τη ψηφιακή ασφάλεια προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο CYBERSECURITY/ Quantum Key Distribution testbed. Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», έχει συνολικό προϋπολογισμό 15 εκατομμύρια ευρώ και προσφέρει έως...

15 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του συστήματος έξυπνων σπιτιών

Δράσεις για την ενίσχυση των συστημάτων έξυπνων σπιτιών και δικτύων προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Interoperable and smart homes and grids.
Editor's Pick 21-09-2018

Editor’s pick: Ασυμφωνία χαρακτήρων

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το καλοκαίρι τελείωσε και έφτασε χειμώνας. Χειμώνας φαίνεται να είναι και στα εσωτερικά των πολιτικών ομάδων, που ακόμη ψάχνουν την συνταγή της εκλογικής επιτυχίας και της λύσης στο μεταναστευτικό, αλλά το Brexit φαίνεται πως θα πρωταγωνιστήσει αυτή την εβδομάδα.

Βραδιά του Ερευνητή 2018: στη Θεσσαλονίκη για ακόμη μια χρονιά

Mια μοναδική Βραδιά γεμάτη έρευνα, πειράματα και καλλιτεχνικά δρώμενα θα διοργανώσει για μια ακόμη χρονιά το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

15 εκατ. ευρώ για θέρμανση και ψύξη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Δράσεις για θέρμανση και ψύξη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Combining Renewable Technologies for a Renewable District Heating and/or Cooling System.
Οικονομία 20-09-2018

Συμμορφώνεται η Airbnb με τις απαιτήσεις της Κομισιόν

Να τροποποιήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις και να βελτιώσει την παρουσίαση των τιμών της δεσμεύτηκε η Airbnb, ύστερα από απαίτηση της Επιτροπής και των ευρωπαϊκών αρχών για την προστασία των καταναλωτών τον Ιούλιο.

4 εκατ. ευρώ για τη συνεργασία ΕΕ – Ταϊβάν στην τεχνολογία 5G

Δράσεις για τη συνεργασία ΕΕ- Ταϊβάν στον τομέα της τεχνολογίας προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο EU - Taiwan 5G collaboration.
X