Euractiv Γαλλίας

Γαλλία: Μονομαχία με τη Λε Πεν ενόψει ευρωεκλογών βλέπει το LREM

Σε αντίθεση με άλλες πολιτικές ομάδες, το LREM αναμένεται να αποκαλύψει στις αρχές Μαρτίου τον επικεφαλής της λίστας για τις ευρωπαϊκές εκλογές, ευελπιστώντας να κινητοποιήσει πολιτικούς συμμάχους. Η EURACTIV Γαλλίας μεταδίδει.

Μακρόν και Μέρκελ υπογράφουν νέα συνθήκη για διμερή συνεργασία

Η Γαλλία και η Γερμανία προτίθενται να δώσουν νέα πνοή στη μεταξύ τους συνεργασία, με σκοπό να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια.

Ιταλία: Στήριξη Ντι Μάιο στα «κίτρινα γιλέκα»

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, παρομοίωσε τα «κίτρινα γιλέκα» με το πολιτικό κίνημα των Πέντε Αστέρων, επικρίνοντας ανοικτά τη γαλλική κυβέρνηση.
Οικονομία 07-01-2019

G7: Η Γαλλία υπέρ της πολυμέρειας για την καταπολέμηση των ανισοτήτων

Η καταπολέμηση της ανισότητας των δύο φύλων και η υπερθέρμανση του πλανήτη θα αποτελέσουν βασικούς στόχους της γαλλικής προεδρίας της G7 για το 2019
Οικονομία 18-12-2018

ΕΕ: Πέρασε το σχέδιο του Μακρόν για τον κοινό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης

Για πρώτη φορά, οι 19 χώρες της Ευρωζώνης συμφώνησαν στη δημιουργία ειδικού προϋπολογισμού για το ενιαίο νόμισμα.
Οικονομία 06-12-2018

Eurogroup: Άκαρπη η συζήτηση για τη θέσπιση ευρωπαϊκού ψηφιακού φόρου

Η έκβαση των συναντήσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απογοήτευσε το Παρίσι, καθώς ανέμενε πρόοδο ως προς τη θέσπιση ευρωπαϊκών φόρων για χρηματοπιστωτικές και ψηφιακές συναλλαγές.

ΚΑΠ: Έμφαση στην αγροοικολογία δίνει η Γαλλία

Έμφαση στα περιβαλλοντικά μέτρα στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής επιθυμεί να δώσει η Γαλλία, προκειμένου να υποστηριχθεί η μετάβαση στην αγροοικολογία. Η EURACTIV Γαλλίας μεταδίδει.
Ενέργεια 28-11-2018

Γαλλία: Σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050 στοχεύει ο Μακρόν

Στην προσπάθεια να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050, η Γαλλία σκοπεύει να επιταχύνει την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χωρίς να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια.

Κατακερματισμένη η γαλλική αριστερά στις Ευρωεκλογές

Από τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ μέχρι τον Μπενουά Χαμόν και τις ομάδες πίεσης, οι φιλοδοξίες της γαλλικής αριστεράς πολλαπλασιάζονται κατά την περίοδο των ευρωπαϊκών εκλογών του 2019.

Αύξηση των κεντρώων Ευρωβουλευτών το 2019 προβλέπει νέα έκθεση

Η αύξηση του αριθμού των κεντρώων Ευρωβουλευτών θα μπορούσε να θέσει τέρμα στον «μεγάλο συνασπισμό» της Δεξιάς και της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα εντός του Κοινοβουλίου εξακολουθούν να έχουν το μονοπώλιο ισχύος; Αυτό είναι το...

Αισιόδοξη η Γαλλία για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Η Γαλλία τείνει να αναπτύσσεται προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, με την οικονομία της να καταγράφει αξιοσημείωτη πρόοδο

Ευρύς ανασχηματισμός στη Γαλλία – Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Νέους υπουργούς Γεωργίας, Πολιτισμού και Εσωτερικών έχει πλέον η Γαλλία μετά από ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Στα χαρτοφυλάκιά τους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι μεταρρυθμίσεις της ΚΑΠ, ο νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας και το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου.

Συσπείρωση της Αριστεράς μετά τις Ευρωεκλογές επιδιώκουν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές

Τη συσπείρωση της ευρωπαϊκής αριστεράς ενόψει Ευρωεκλογών επιδιώκει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει εσωκομματικές τριβές και διαιρέσεις.

Ανησυχίες ΔΝΤ για κλιμάκωση της εμπορικής έντασης

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,9% για το 2018, αλλά η αύξηση των εμπορικών εντάσεων εξακολουθεί να εγείρει έντονες ανησυχίες.

Η αγροτική βιομηχανία στρέφεται στη διαστημική τεχνολογία

Η πρόσβαση σε δεδομένα έχει καταστεί βασικό ζήτημα για τον αγροτικό τομέα, καθώς θα μπορούσε να επωφεληθεί από τα ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα. Η EURACTIV Γαλλίας μεταδίδει.

Γερμανία: Ισχυρές αντιδράσεις ενάντια στην μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Την αντίθεσή τους στην προσφάτως υπογραφείσα συμφωνία για τη δημιουργία κοινού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης το 2021 εξέφρασαν οι επικριτές της Καγκελαρίου Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι δεν προσδιορίζεται το μέγεθος του εν λόγω προϋπολογισμού.
Οικονομία 19-06-2018

Η πολιτική αστάθεια στη Γερμανία επηρεάζει την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Προπαρασκευαστική συνάντηση ενόψει της Συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο τέλος Ιουνίου, πρόκειται να πραγματοποιήσουν ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με επίκεντρο τις μεταρρυθμίσεις της Ευρωζώνης.

Γαλλία: τρίτη σε αιτήσεις ασύλου, 26η σε εγκρίσεις

Η Γαλλία είναι η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα που λαμβάνει τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου, αλλά παράλληλα αποτελεί την 26η από τις συνολικά 28 χώρες όσον αφορά στο ποσοστό έγκρισης.

Συμμαχία για τον προϋπολογισμό της ΚΑΠ προτείνει η Γαλλία

Την πρόθεσή του να δημιουργήσει συμμαχία κρατών προκειμένου να αποφευχθούν οι περικοπές κατά 5% της χρηματοδότησης στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που προβλέπεται στην πρόταση προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας.
Μεταφορές 13-03-2018

Βρετανία: Απαγόρευση διαφήμισης για μετεγκατάσταση επιχειρήσεων στη Γαλλία

Το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών του Λονδίνου αποφάσισε να απαγορεύσει διαφήμιση που είχε ως στόχο να δελεάσει τις επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στη Γαλλία μετά το Brexit. Η EURACTIV Γαλλίας μεταδίδει.

Η ατζέντα Μακρόν για την άτυπη Σύνοδο κορυφής

Παρόλο που η ιδέα διεθνικής λίστας στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 δεν φαίνεται να υλοποιείται, όπως ήλπιζε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει πλέον να αποκτήσει προβάδισμα με στόχο να αναδειχθεί ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η EURACTIV...

Κατάργηση της θερινής ώρας ζητά το ΕΚ

Υπέρ της κατάργησης της θερινής ώρας ψήφισαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λέγοντας ότι οι ισχύουσες ρυθμίσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία, τον τομέα της γεωργίας ακόμη και στην οδική ασφάλεια. Η EURACTIV Γαλλίας μεταδίδει. Ειδικότερα, σε ψήφισμα που...
Οικονομία 07-02-2018

Κατάργηση του geo-blocking στις online αγορές ψήφισε το ΕΚ

Η νέα νομοθεσία που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο απαιτεί από τους ιστότοπους να πουλούν τα προϊόντα τους σε ολόκληρη την ΕΕ ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία διαμένει ο αγοραστής. Η EURACTIV Γαλλίας μεταδίδει. Ο νέος κανονισμός που ψηφίστηκε από...

«Όχι» στην επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ από τη Γαλλία

Τη συνέχιση των άμεσων πληρωμών για τους αγρότες ζήτησε ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας, Stephane Travert, από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Φιλ Χόγκαν, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ στο Παρίσι. Η EURACTIV Γαλλίας...