EurActiv.fr

Διεθνή 18-10-2021

Μακρόν: «Ασυγχώρητο έγκλημα» η σφαγή των Αλγερινών το ’61

Ως «ασυγχώρητο έγκλημα» αναγνώρισε τη σφαγή των Αλγερινών το 1961 ο Εμανουέλ Μακρόν.
Πολιτικά 16-10-2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Το γαλλικό ΥΠΑΜ επιβεβαιώνει ότι η ΑΟΖ είναι εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας

Η συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας άμυνας που αφορά στην επικράτεια των δύο χωρών, αλλά όχι τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, δήλωσε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας στην EURACTIV Γαλλίας.

Υπουργός Οικονομικών Γαλλίας: Το «France 2030» θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας

Την πεποίθηση ότι το το «France 2030» θα βοηθήσει στη δημιουργία «δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, εξέφρασε ο γάλλος υπουργός οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ.
Εκλογές 07-10-2021

Νέα δημοσκόπηση προκαλεί ακροδεξιό σοκ στη Γαλλία

Μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη τη Γαλλία, με τον Γάλλο ακροδεξιό δοκιμιογράφο Ερικ Ζεμούρ να έρχεται δεύτερος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές με ποσοστό 17%, μπροστά από την επίσης ακροδεξιά Μαρίνε Λεπέν.

Η αντιπολίτευση πιέζει για αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ

Ξανά στο προσκήνιο της Γαλλικής επικαιρότητας μπαίνει η συζήτηση για την έξοδο από το ΝΑΤΟ μετά από διαφωνία για υποβρύχια AUKUS.
Οικονομία 24-09-2021

Οι ΜΚΟ παροτρύνουν τη Γαλλία να αρνηθεί τη χορηγία της προεδρίας της Ε.Ε.

Οι ΜΚΟ, Corporate Europe Observatory, Observatoires des Multinationales και το foodwatch ζήτησαν από τη Γαλλία να αρνηθεί οποιαδήποτε προσφορά ή χορηγία όταν αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2022.

Μη υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία της Γαλλίας, σε συναυλίες και νυχτερινά κέντρα

Η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στα σχολεία από τις 4 Οκτωβρίου σε τμήματα όπου το ποσοστό διασποράς ήταν κάτω από 50 ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Η πρόταση της Γαλλίας για την ενίσχυση των ανεξάρτητων δημοσιογράφων

Ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι των οποίων η δραστηριότητα και το εισόδημα επλήγησαν από την πανδημία θα λάβουν ενίσχυση ύψους 29.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θέλει το Παρίσι

Για να ανταποκριθούμε στις φιλοδοξίες της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα «οι προσπάθειες θα πρέπει να είναι πιο έντονες και τα μέτρα πιο αυστηρά».
Οικονομία 28-04-2021

Γαλλία και Γερμανία ανακοινώνουν Πράσινα Σχέδια Ανάκαμψης

«Ήταν σημαντικό για εμάς να κάνουμε αυτήν την παρουσίαση μαζί, επειδή Γερμανία και η Γαλλία συνεργάζονται στενά από την αρχή της κρίσης», δήλωσε ο Le Maire

Πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου θα φυτεύει ένα δέντρο για κάθε νίκη

Ο τρεις φορές Γάλλος πρωταθλητής ράλι Yoann Bonato ανακοίνωσε ότι θα φυτεύει ένα δέντρο κάθε φορά που θα καταφέρνει τον καλύτερο χρόνο γύρου σε κάθε αγώνα.
Διεθνή 12-01-2021

Υπεκφυγές από τους Ευρωπαίους δεξιούς λαϊκιστές σχετικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο

«Υπάρχουν “Τραμπ” παντού, οπότε ο καθένας πρέπει να υπερασπιστεί το Καπιτώλιό του», ανέφερε σε tweet ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, σχετικά με τα εσωτερικά προβλήματα της Ευρώπης.

Ευρωβουλευτής σε απεργία πείνας για περισσότερους πόρους σε υγεία, κλίμα και δουλειές

Απίστευτο! Γάλλος ευρωβουλευτής, ο Πιερ Λαρουτουρού, σε απεργίας πείνας για να διασφαλίσει ότι ο επόμενος προϋπολογισμός της ΕΕ θα έχει περισσότερους πόρους για την υγεία, το κλίμα και την απασχόληση, μέσω της φορολογίας των χρηματοοικονομικών συναλλαγών
Ενέργεια 07-11-2020

Ανακαινίσεις για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων: Μία Γάλλο – Γερμανική πρόκληση

Πως προωθούν την ενεργειακή εξοικονόμηση στα υφιστάμενα κτίρια Γερμανία και Γαλλία, οι χρηματοδοτήσεις στις ανακαινίσεις του κτιριακού τομέα και πόσο απέχουν από τους στόχους μείωσης κατανάλωσης ενέργειας και εκπομπών ρύπων

Η γαλλική δασική βιομηχανία δεν επωφελείται από τα συνεχώς αναπτυσσόμενα δάση

Τα δάση συνεχίζουν να αυξάνονται στη Γαλλία, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανίας, αλλά η βιομηχανία δεν αξιοποιεί το μεγαλύτερο μέρος τoυ, μεταδίδει η EURACTIV France.

Φθηνότερος ο φόρος άνθρακα της ΕΕ από τον φόρο Μακρόν

Η ευρωπαϊκή εναλλακτική θα ήταν τρεις φορές φθηνότερη και πολύ πιο δίκαιη από την αντίστοιχη γαλλική πρόταση, σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε το Γαλλικό Οικονομικό Παρατηρητήριο
Διεθνή 04-11-2019

Ο Μακρόν προκαλεί διπλωματικό επεισόδιο με Βουλγαρία και Ουκρανία

Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, μετά από συνέντευξη συνολικής έκτασης 12 σελίδων με το ακροδεξιό μέσο «Valeurs actuelles».

Η ΚΑΠ έχει καταστροφικές επιπτώσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με αναφορά

Ενώ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει περισσότερα μέτρα για την Πράσινη αγροτική βοήθεια, το γενικό σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, παραμένει αμετάβλητο. Εκεί εντοπίζεται και το πρόβλημα.

Σύγκρουση Μακρόν-Πολωνίας για την κλιματική αλλαγή

Μετά από την πρώτη κλιματική σύγκρουση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ το 2017 και τη διάσημη υπόσχεσή του να «κάνουμε τον πλανήτη μεγάλο ξανά», ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έχει στοχοποιήσει τώρα την Πολωνία

Η ξηρασία απειλεί την πορεία της Γαλλίας προς την αειφόρο ανάπτυξη

Η φετινή ξηρασία στη Γαλλία έχει ήδη οδηγήσει στην εξάλειψη των εδαφών σε αγρανάπαυση. Δημιούργησε επίσης εντάσεις που δεν είναι τόσο ευνοϊκές για τις διαπραγματεύσεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Παρίσι ζητά εξηγήσεις για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του Σχοινά

Έντονες αντιδράσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες έχει προκαλέσει η νέα ονομασία «Προστατεύοντας τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας» του μεταναστευτικού χαρτοφυλακίου της Επιτροπής, το οποίο η Ursula von der Leyen έχει αναθέσει στον πρώην εκπρόσωπο τύπου της ΕΕ, Μαργαρίτη Σχοινά.

Η Ευρώπη αναμένει τις βρετανικές «διαβεβαιώσεις» για την αποφυγή ενός εμπάργκο στα τρόφιμα

Οι εξαγωγείς του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, δεν θα είναι σε θέση να πουλήσουν ζωικά προϊόντα στο μπλοκ.
Διεθνή 28-08-2019

Ο Μακρόν καθιστά τη Ρωσία κορυφαία διπλωματική προτεραιότητα

Ο Πρόεδρος Emanuel Macron έδωσε μεγάλη έμφαση στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του ενώπιον γάλλων διπλωματών την Τρίτη (27 Αυγούστου), λέγοντας στους πρεσβευτές ότι «η Ευρώπη θα εξαφανιστεί» εάν δεν ξανασκεφτεί τη στρατηγική της απέναντι στη Ρωσία, αναφέρει η EURACTIV Γαλλίας.
Διεθνή 26-08-2019

Ignácio Ybáñez: η συμφωνία της Mercosur δεν επηρεάζεται από τις πυρκαγιές του Αμαζονίου

Μια εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρώπης και των χωρών της Mercosur (Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη) αποτελεί μια σαφή δέσμευση στη συμφωνία του Παρισιού και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο νέος πρεσβευτής της ΕΕ στη Μπραζίλια, Ignácio Ybáñez.