EurActiv.de

Το συμβούλιο πολιτών για το κλίμα σηματοδοτεί το «άνοιγμα για αλλαγές»

Το συμβούλιο πολιτών της Αυστρίας για θέματα κλίματος παρουσίασε τα συμπεράσματά του στην κυβέρνηση, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο για μεγαλύτερη λαϊκή υποστήριξη των μέτρων προστασίας του κλίματος.
Ενέργεια 04-07-2022

Το ακροδεξιό FPÖ ζητά συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς επιδεινώνεται η κατάσταση εφοδιασμού της Αυστρίας με φυσικό αέριο

Το ακροδεξιό FPÖ ζήτησε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς το ποσοστό πλήρωσης των αποθηκών φυσικού αερίου είναι σχεδόν μηδενικό.

Η Αυστρία καταργεί το σύστημα υποχρεωτικού εμβολιασμού COVID-19

Η αυστριακή κυβέρνηση κατήργησε το μοναδικό σύστημα υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ΕΕ, επικαλούμενη την αλλαγή των συνθηκών με την κυρίαρχη πλέον παραλλαγή Όμικρον.
Ενέργεια 24-06-2022

Γερμανία: Φόβοι για μπλόκο εξαγωγών φυσικού αερίου λόγω έλλειψης

Η Γερμανία έχει κλιμακώσει στο «επίπεδο συναγερμού» την ασφάλεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο και τα κυβερνητικά σενάρια προβλέπουν μια δύσκολη επιλογή για τη γερμανική κυβέρνηση το χειμώνα.
Ενέργεια 21-06-2022

Η Αυστρία διπλασιάζει την ταχύτητα εξάπλωσης των ηλιακών συλλεκτών

Περισσότερο από το διπλάσιο της δυναμικότητας των ηλιακών συλλεκτών του 2020 είχε εγκατασταθεί το 2021, γεγονός που καθιστά το περασμένο έτος μακράν το καλύτερο της αυστριακής ηλιακής βιομηχανίας.
10-06-2022

Η απαγόρευση των συμβατικών αυτοκινήτων «δώρο» στην Κίνα

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υποστηρίξει την de facto απαγόρευση της πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035.

Αυστρία: Οι εκκλήσεις να εγκαταλειφθεί η «αποτυχημένη» μεταρρύθμιση του στρατού αυξάνονται

Επιβεβαιωμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ο γενικός υφυπουργός Άμυνας της Αυστρίας Dieter Kandlhofer θα παραιτηθεί, προκάλεσαν εκκλήσεις να εγκαταλειφθεί η «αποτυχημένη» μεταρρύθμιση του στρατού στην οποία πρωτοστατούσε.
Ενέργεια 06-06-2022

Η αυστριακή κυβέρνηση διαθέτει αποθέματα πετρελαίου μετά από βλάβη σε διυλιστηρίου

Μια δυσλειτουργία στο διυλιστήριο Schwechat του πετρελαϊκού κολοσσού OMV το Σάββατο ανάγκασε την κυβέρνηση να διαθέσει ποσότητες από τα στρατηγικά της αποθέματα βενζίνης, ενώ η OMV παλεύει με τις επενδύσεις της στη Ρωσία.

Αυστρία: Να μην δημιουργήσει πρόσθετο ευρωπαϊκό χρέος η βοήθεια στην Ουκρανία

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ δήλωσε ότι θα ήταν «σημαντικό» να διασφαλιστεί ότι ένα ταμείο αλληλεγγύης για την Ουκρανία δεν θα οδηγούσε σε πρόσθετο κοινό χρέος της ΕΕ.

Ο Αυστριακός πρόεδρος θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος ανακοίνωσε την Κυριακή τη βούλησή του να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή το φθινόπωρο, θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αδιαμφισβήτητος.
Διεθνή 23-05-2022

Η Αυστρία δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ύψους 254 εκατ. ευρώ.

Οι αυστριακές αρχές δέσμευσαν συνολικά 254 εκατ. ευρώ σε ρωσικό πλούτο σε 97 λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων πέντε ακινήτων που συνδέονται με Ρώσους ολιγάρχες που βρίσκονται στο στόχαστρο των κυρώσεων.
Διεθνή 18-05-2022

Φινλανδία και Σουηδία ανοίγουν συζήτηση για την ουδετερότητα της Αυστρίας

Μετά την υποψηφιότητα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η αποχή από την ουδετερότητα της Αυστρίας αποτελεί και πάλι θέμα συζήτησης.
Διεύρυνση 16-05-2022

Η διεύρυνση ως διαπραγματευτικό χαρτί για την ενεργοποίηση της μεταρρύθμισης της ΕΕ

Ενώ οι εκκλήσεις για μεταρρύθμιση της ΕΕ κερδίζουν έδαφος, αρκετά κράτη-μέλη αντιτίθενται στην πρόταση για αλλαγή της Συνθήκης.

Ομόφωνη έγκριση για την προεδρία του ÖVP έλαβε ο Νεχάμερ

Όλοι οι αντιπρόσωποι του συντηρητικού κόμματος ÖVP της Αυστρίας ενέκριναν το Σάββατο τον καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ ως επικεφαλής του κόμματος, παρά την τρέχουσα αναταραχή στην κυβέρνηση και τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Δύο έμπιστοι Υπουργοί του Κουρτς παραιτήθηκαν

Παραιτήθηκαν οι συντηρητικοί Υπουργοί Γεωργίας Ελισάβετ Κέστινγκερ και Οικονομίας Μαργκαρέτα Σράμποκ, οι οποίες είχαν εμπλακεί λόγω των στενών δεσμών τους με τον ατιμασμένο πρώην καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η Αυστρία υπερδιπλασιάζει την οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία με δωρεές πολιτών

Η αυστριακή κυβέρνηση συγκέντρωσε 42 εκατ. ευρώ σε δωρεές πολιτών, υπερδιπλασιάζοντας την οικονομική της στήριξη προς την Ουκρανία.
Διεθνή 13-04-2022

Ουκρανία: Λάθος επιλογές Στάινμαγερ και Νεχάμερ

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του στο Κίεβο, καθώς οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν την Τρίτη (12 Απριλίου) ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος λόγω των υποτιθέμενων στενών δεσμών του με το Κρεμλίνο.
Διεθνή 06-04-2022

Ο καγκελάριος της Αυστρίας μεταβαίνει στο Κίεβο

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ θα μεταβεί στο Κίεβο για να δείξει την υποστήριξή του στην Ουκρανία μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ενέργεια 06-04-2022

Ο Πούτιν απειλεί με αντίποινα για την εθνικοποίηση της θυγατρικής της Gazprom στη Γερμανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απείλησε να περιορίσει τις εξαγωγές τροφίμων και ενδεχομένως να εθνικοποιήσει δυτικές εταιρείες μετά την ανακοίνωση της Γερμανίας τη Δευτέρα.
Διεθνή 21-03-2022

Η ουκρανική βιομηχανία πληροφορικής συνεχίζει να λειτουργεί εν μέσω πολέμου

Η βιομηχανία πληροφορικής της Ουκρανίας λειτουργεί σήμερα με δυναμικότητα περίπου 80% σε σύγκριση με τα προπολεμικά επίπεδα.
Διεθνή 04-03-2022

Η Ρωσία απειλεί να μπλοκάρει την πρόσβαση στη Wikipedia

Η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των μέσων ενημέρωσης απειλεί να αποκλείσει την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia λόγω του λήμματός της για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ενέργεια 22-02-2022

Στον αέρα οι γερμανικές επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ουκρανία

Η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα έχει θέσει σε κίνδυνο τα σχέδια της Γερμανίας να επενδύσει στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας και να βοηθήσει την πράσινη μετάβαση στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα (21 Φεβρουαρίου) το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γερμανία θα προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη γεωργία

Η γερμανική γεωργία πρόκειται να αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συμφωνία Ευρωπαίων για το μεταναστευτικό: Υποδοχή προσφύγων ή οικονομική στήριξη

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν να καταστήσουν υποχρεωτική τη λεγόμενη αρχή της «αλληλεγγύης» για τα μεταναστευτικά ζητήματα.