EurActiv.de

Διεύρυνση 24-11-2022

Αυστρία: Ναι στην Κροατία, όχι σε Βουλγαρία και Ρουμανία για την Σένγκεν

Ο καγκελάριος Καρλ Νέχαμερ εξέφρασε την υποστήριξή του για την ένταξη της Κροατίας στον χώρο Σένγκεν, αλλά τόνισε ότι ούτε η Βουλγαρία, ούτε η Ρουμανία είναι έτοιμες να ενταχθούν.

Ανησυχία των Γερμανών εργοδοτών για την αύξηση των παροχών προς τους ανέργους

Η πρόταση του γερμανικού συνασπισμού για την αναμόρφωση του συστήματος παροχών ανεργίας έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στη χώρα.

Σε αδιέξοδο η Αυστρία για την στέγαση των προσφύγων

Ο υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ, ο οποίος συναντήθηκε αργά την Τετάρτη με τους εννέα κυβερνήτες των κρατιδίων της χώρας δεν κατάφερε να παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Διεθνή 10-11-2022

Υποστήριξη στην ενταξιακή πορεία της Μολδαβίας υπόσχεται η γερμανική κυβέρνηση

Τα τρία κυβερνητικά κόμματα της Γερμανίας ζήτησαν συνεχή υποστήριξη για την υποψηφιότητα της Μολδαβίας στην ΕΕ σε πρόταση που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο την Τρίτη.
Ενέργεια 02-11-2022

Πρωθυπουργός Σαξονίας: Μετά τον πόλεμο, επιστροφή στο ρωσικό φυσικό αέριο

Η Γερμανία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το ρωσικό φυσικό αέριο μόλις τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να διατηρήσει τα πυρηνικά εργοστάσια σε λειτουργία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Οικονομία 24-10-2022

Ο Ντίτριχ Μάτεσιτς, ιδρυτής της Red Bull πέθανε σε ηλικία 78 ετών

Ο Ντίτριχ Μάτεσιτς, διάσημος για την ίδρυση της εταιρείας ενεργειακών ποτών Red Bull, πέθανε σε ηλικία 78 ετών το Σάββατο, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.
Διεθνή 24-10-2022

Οι δαπάνες για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία διχάζουν τη γερμανική κυβέρνηση

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Γερμανίας ζήτησαν να τριπλασιαστεί το ποσό που δαπανάται για στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο σε σχέση με αυτό που προβλέπεται στον ετήσιο προϋπολογισμό.

Περισσότερες σκηνές για πρόσφυγες και μετανάστες στήνει η Αυστρία

Εν μέσω οργής για την επιθυμία να στεγαστούν οι πρόσφυγες σε σκηνές και έκκληση στις ΜΚΟ να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, η κυβέρνηση θα στήσει επιπλέον σκηνές ακόμη και στη Δυτική Αυστρία, όπου φθάνουν συγκριτικά λιγότεροι πρόσφυγες.
Ενέργεια 14-10-2022

Παράταση λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων συζητά η γερμανική κυβέρνηση

Οι ηγέτες των κομμάτων του γερμανικού συνασπισμού συνήλθαν αργά το βράδυ της Πέμπτης σε συνάντηση για την κρίση ώστε να διευθετήσουν τη διαφωνία τους σχετικά με την παράταση της λειτουργίας αρκετών πυρηνικών σταθμών.

Γενική απεργία στη Γαλλία μετά από ημέρες ταραχών στα διυλιστήρια

Αρκετά συνδικάτα κάλεσαν επίσημα σε γενική απεργία την επόμενη εβδομάδα, μετά από ημέρες αναταραχής στα διυλιστήρια και τις αποθήκες πετρελαίου σε όλες τις χώρες.
Διεθνή 23-09-2022

Αναλύοντας τις διαφορές στην πίεση που ασκείται σε Γαλλία και Γερμανία για το Ουκρανικό

Ενώ οι πιέσεις προς τη γερμανική κυβέρνηση αυξάνονται για να εντείνει τη στρατιωτική της υποστήριξη και να παραδώσει σύγχρονα άρματα μάχης στην Ουκρανία, η γειτονική Γαλλία έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό ανενόχλητη για τη δική της διστακτικότητα. Εκτός από τις...
Διεθνή 21-09-2022

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει τα δημοψηφίσματα για προσάρτηση στην Ρωσία ουκρανικών εδαφών

Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει τα δημοψηφίσματα για την προσχώρηση στη Ρωσία που θα διεξαχθούν στις περιοχές τεσσάρων κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών.
Ενέργεια 29-08-2022

Η Αυστρία επιδιώκει λύση σε επίπεδο ΕΕ για την «τρέλα» στις αγορές ενέργειας

Με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στα ύψη, ως συνέπεια των τιμών ρεκόρ του φυσικού αερίου, η αυστριακή κυβέρνηση ζητά μια λύση σε επίπεδο ΕΕ για την αποσύνδεση των τιμών του φυσικού αερίου από τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ενέργεια 24-08-2022

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εμποδίζουν το νόμο για την εξοικονόμηση φυσικού αερίου στο αυστριακό κοινοβούλιο

Η κυβέρνηση της Βιέννης δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων για να θέσει σε ισχύ τον «κανονισμό για την καθοδήγηση του φυσικού αερίου».

Η Αυστρία θα ξεκινήσει εκστρατεία αρνητικού μάρκετινγκ για την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών

Η κυβέρνηση σκοπεύει να διεξάγει εκστρατείες «αρνητικού μάρκετινγκ» σε ασφαλείς χώρες όπου υπάρχουν υποψίες ότι οι πρόσφυγες μεταναστεύουν για οικονομικούς λόγους.

Αυστρία: Οι πολίτες καλούνται να πάρουν τον καύσωνα «στα σοβαρά»

Αντιμέτωποι με θερμοκρασίες σταθερά άνω των 30 °C σε ολόκληρη τη χώρα, ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας κάλεσε τους πολίτες να λάβουν το θέμα σοβαρά υπόψη τους.
Ενέργεια 18-07-2022

Διαφωνίες στην Αυστρία για το ανώτατο όριο του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας

Η πολιτεία της δημοκρατίας των Άλπεων συζητά έντονα τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες ενός ανώτατου ορίου τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την εξέταση μιας τέτοιας πολιτικής.

Αυστρία απαιτεί αναθεώρηση των μεταναστευτικών κανόνων της ΕΕ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ τόνισε ότι το ισχύον μεταναστευτικό σύστημα δεν λειτουργεί και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει άμεσα μέτρα, καθώς η Αυστρία θα επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος από άλλα κράτη μέλη.
Ενέργεια 12-07-2022

Η ενεργειακή κρίση προκαλεί πονοκέφαλο για τη μετάβαση των περιοχών άνθρακα

Η προσπάθεια της ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία έχει εκτροχιάσει τα σχέδια των μελών της ένωσης για τη σταδιακή κατάργηση της ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα.
Ενέργεια 11-07-2022

Ο Αυστριακός Καγκελάριος επισκέπτεται το Ισραήλ για να εμβαθύνει τις «στενές σχέσεις» και να συζητήσει για φυσικό αέριο

Ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ θα επισκεφθεί τη Δευτέρα το Ισραήλ μαζί με δύο υπουργούς για να συζητήσουν για την ασφάλεια, την ενεργειακή συνεργασία.
Ενέργεια 07-07-2022

Οι γείτονες της Γερμανίας παρακολουθούν με προσοχή την κατάσταση με το φυσικό αέριο, φοβούμενοι περικοπές στην προμήθεια

Καθώς η Ευρώπη οδεύει προς έναν δύσκολο χειμώνα, η αλληλεγγύη των χωρών μεταξύ τους θα δοκιμαστεί για δεύτερη φορά αυτή τη δεκαετία, μετά τη σχεδόν παντελή έλλειψη αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Το συμβούλιο πολιτών για το κλίμα σηματοδοτεί το «άνοιγμα για αλλαγές»

Το συμβούλιο πολιτών της Αυστρίας για θέματα κλίματος παρουσίασε τα συμπεράσματά του στην κυβέρνηση, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο για μεγαλύτερη λαϊκή υποστήριξη των μέτρων προστασίας του κλίματος.
Ενέργεια 04-07-2022

Το ακροδεξιό FPÖ ζητά συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς επιδεινώνεται η κατάσταση εφοδιασμού της Αυστρίας με φυσικό αέριο

Το ακροδεξιό FPÖ ζήτησε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς το ποσοστό πλήρωσης των αποθηκών φυσικού αερίου είναι σχεδόν μηδενικό.

Η Αυστρία καταργεί το σύστημα υποχρεωτικού εμβολιασμού COVID-19

Η αυστριακή κυβέρνηση κατήργησε το μοναδικό σύστημα υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ΕΕ, επικαλούμενη την αλλαγή των συνθηκών με την κυρίαρχη πλέον παραλλαγή Όμικρον.