EurActiv.com

Οικονομία 24-09-2021

Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στην Φινλανδία περιορίζει την ανάπτυξη

Η Φινλανδία χρειάζεται 130.000 νέους ειδικούς κατά την επόμενη δεκαετία.

Τελεσίγραφο Ε.Ε. στην Αυστρία για τον αντιτρομοκρατικό νόμο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε διαδικασίες κατά της Αυστρίας για το δίκαιο της τρομοκρατίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα κινήσει διαδικασίες επί παραβάσει κατά της Αυστρίας, της Φινλανδίας, του Λουξεμβούργου και της Κροατίας για την παράλειψη μεταφοράς των...
Πολιτικά 21-09-2021

Οι ΗΠΑ έστειλαν μήνυμα στη Γερμανία, όχι στη Γαλλία

Με την πρόσφατη αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Μεγάλης Βρετανίας-Αυστραλίας για την περιοχή του Ειρηνικού που στοίχησε το συμβόλαιο προμήθειας υποβρυχίων στη Γαλλία, οι Αγγλοσάξονες θέλησαν να στείλουν μήνυμα στο Βερολίνο και όχι στο Παρίσι, σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη.

Η Ε.Ε. πρέπει να μείνει μακριά από τα δάση της Φινλανδίας

Η δασοκομία θα πρέπει να είναι τοπική υπόθεση και βάσει της ιδιαίτερης τεχνογνωσίας κάθε κράτους μέλους- όπως δήλωσε πρόσφατα η υπουργική επιτροπή της φινλανδικής κυβέρνησης για θέματα Ε.Ε.
Διεθνή 20-09-2021

Ακυρώθηκε η σύνοδος κορυφής Γαλλίας – Βρετανίας μετά τις εξελίξεις με τα υποβρύχια

Η αμυντική σύνοδος Βρετανίας - Γαλλίας που είχε προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα ακυρώθηκε μετά τη διαμάχη για την αμφιλεγόμενη συμφωνία Aukus.
Πολιτικά 20-09-2021

Σχοινάς στο EURACTIV: Ευρωφοβική ακροδεξιά και αριστερά «πολεμούν» το μεταναστευτικό σύμφωνο

Οι πιο ξεκάθαροι αντίπαλοι στην πρόταση της Κομισιόν για μια νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό δεν είναι μόνο η ευρωφοβική ακροδεξιά αλλά εξίσου και η ευρωφοβική αριστερά, είπε σε αποκλειστική συνέντευξη στο EURACTIV.gr ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Λουξεμβουργιανός ΥΠΕΞ: «Λάθος» να λύσει η Κεντρική Ασία το πρόβλημα του Αφγανιστάν

Είναι λάθος να ισχυριζόμαστε ότι εναπόκειται στις χώρες της Κεντρικής Ασίας να λύσουν την κρίση του Αφγανιστάν και να διαχειριστούν τις επακόλουθες μεταναστευτικές ροές, είπε σε συνέντευξη στο EURACTIV στη Βουδαπέστη ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.

Αντιμέτωποι με μεταπανδημική διαταραχή στρες νέοι στο Βέλγιο

Οι νέοι (18-29) εξακολουθούν να υποφέρουν περισσότερο από άγχος (27%) και από συμπτώματα κατάθλιψης (24,5%), ενώ οι ηλικιωμένοι (65 ετών και άνω) επηρεάζονται λιγότερο (7% και 6% αντίστοιχα).

Ο κλάδος της φιλοξενίας ζητά την κατάργηση των μασκών

Πριν από τη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής την Παρασκευή, ο φλαμανδικός κλάδος της φιλοξενίας έκανε έκκληση προς τη βελγική κυβέρνηση να άρει την υποχρεωτικότητα των προστατευτικών μασκών σε εστιατόρια και μπαρ.

#SOTEU: Τα Βασικά θέματα της καθιερωμένης ετήσιας ομιλίας της von der Leyen

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η καθιερωμένη ετήσια ομιλία της προέδρου της Κομισιόν «για την κατάσταση της Ένωσης».

Το σχέδιο των ευρωβουλευτών για ένα βιώσιμο μέλλον για τη γεωργία πυροδοτεί αντιπαραθέσεις

Νομοθέτες των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη γεωργία και το περιβάλλον έχουν ήδη πάρει θέση σχετικά με τις φιλοδοξίες της Ε.Ε. για την πράσινη γεωργία, ψηφίζοντας υπέρ ενός σχεδίου που περιλαμβάνει μια σειρά αμφιλεγόμενων τροπολογιών.

Οι ευρωπαϊκές πόλεις πρέπει να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ε.Ε. για το κλίμα

Οι ευρωπαϊκές πόλεις πρέπει να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη επιδεινώνεται με αποτέλεσμα περισσότερες πλημμύρες και πυρκαγιές- σύμφωνα με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ε.Ε.

«Στον αέρα» κοινοτικά κονδύλια – Η Κομισιόν ζητά από την Αθήνα διαφάνεια για τις επαναπροωθήσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Ελλάδα να δημιουργήσει έναν «ανεξάρτητο» μηχανισμό για την παρακολούθηση και την αποφυγή επαναπροωθήσεων (pushbacks) μεταναστών στα σύνορά της, ως προϋπόθεση για να απελευθερώσει επιπλέον 15.83 εκ ευρώ κοινοτικά κονδύλια που έχει ζητήσει η Αθήνα,...
Εμπόριο 09-09-2021

Οι πυρκαγιές «έκαψαν» και τον κλάδο του μελιού στην Ελλάδα

Αποδεκατίστηκε ο τομέας της μελισσοκομίας της Ελλάδας εξαιτίας των πυρκαγιών που σάρωσαν τη χώρα, αφήνοντάς τον κλάδο εκτεθειμένο σε εισαγωγές μελιού αμφιβόλου ποιότητας- όπως προειδοποιεί η Επιτροπή Επαγγελματικών Αγροτικών Οργανώσεων στην Ε.Ε. (Copa Cogeca).
Εκλογές 01-09-2021

Οι συντηρητικοί ζητούν σαφήνεια για συνεργασία σοσιαλδημοκρατών- ‘φιλορωσικής’ αριστεράς

Οι Γερμανοί συντηρητικοί ασκούν πιέσεις στον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Όλαφ Σολτς να καταστήσει σαφές πριν από τις εκλογές αυτού του μήνα εάν θα συνεργαστεί σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με το αριστερό φιλορωσικό κόμμα Die Linke.
Ενέργεια 13-07-2021

Οι γίγαντες ηλεκτρικής ενέργειας απαιτούν δασμούς άνθρακα στις εισαγωγές υδρογόνου της ΕΕ

Ένας συνασπισμός ευρωπαϊκών ομίλων ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών EDF, Enel, Iberdrola και Ørsted κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει δασμό άνθρακα στις εισαγωγές υδρογόνου που εισέρχονται στην Ευρώπη.
Ενέργεια 09-07-2021

Ξεκίνησε ο μεγαλύτερος ηλεκτρολύτης της Ευρώπης, σχεδιάζει να δεκαπλασιάσει χωρητικότητα έως το 2024

Καθαρό, πράσινο υδρογόνο: το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Γερμανίας φιλοξενεί τον μεγαλύτερο ηλεκτρολύτη του είδους του στην Ευρώπη, που κατασκευάστηκε από τη Shell και την ΕΕ.
Ενέργεια 22-06-2021

Έργα «κοιλάδας υδρογόνου» εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη

Έργα για τη δημιουργία μιας πλήρους αλυσίδας αξίας υδρογόνου που συνδυάζει παραγωγή, υποδομή και χρήση, όλα σε μια περιοχή, αναπτύσσονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα για να επιταχυνθεί η ανάπτυξή τους, σύμφωνα με τους υποστηρικτές.
Ενέργεια 11-05-2021

ΕΕ: Αδύνατη η Πράσινη Μετάβαση χωρίς την Γαλάζια Οικονομία

Η μετάβαση σε μια πιο Πράσινη, βιώσιμη οικονομία θα καταστεί αδύνατη χωρίς την υποστήριξη των επιχειρήσεων, που σχετίζονται με τη θάλασσα και τις ακτές – και που συνθέτουν τη Γαλάζια Οικονομία – όπως τόνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ελλάδα “σβήνει” την τελευταία λιγνιτική μονάδα έως το 2025

«Αποχαιρετούμε την εποχή των λιγνιτών», δήλωσε στην EURACTIV η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.
Πολιτικά 16-04-2021

Επίτροπος Γιούροβα για τον Γιώργο Καραϊβάζ στην EURACTIV: να μην υποτιμούμε τις απειλές κατά των δημοσιογράφων

«Τραγική υπόθεση» η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. «είναι μια προειδοποίηση για να μην υποτιμούμε τις απειλές κατά των δημοσιογράφων. Οι αρχές πρέπει να ενεργούν όταν κινδυνεύουν οι δημοσιογράφοι», λέει σε συνέντευξη στην EURACTIV η Βιέρα Γιούροβα, Αντιπρόεδρος της ΕΕ
Ενέργεια 13-04-2021

ΣΚΑΝΔΑΛΟ με ΑΠΕ – Κύπριος καταγγέλλει «κλοπή» της επιχείρησης του στη Βουλγαρία – Ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα ερευνήσει

Η κλοπή μιας επιτυχημένης επιχείρησης στη Βουλγαρία είναι συνηθισμένη, αν και αυτή η μαφιόζικη πρακτική είναι ελάχιστα τεκμηριωμένη. Ένας Κύπριος επιχειρηματίας είπε την ιστορία του στην EURACTIV με την ελπίδα ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) θα ερευνήσει περαιτέρω.
Ενέργεια 12-04-2021

Υδρογόνο: υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ προτρέπουν για κανονιστικό πλαίσιο

Μιλώντας στο συνέδριο «Υδρογόνο στις κοινωνίες μας - Οικοδόμηση γεφυρών», οι υπουργοί τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού κανονιστικού πλαισίου για το υδρογόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πανδημία «βοήθησε» τη Γερμανία να κατακτήσει τους κλιματικούς της στόχους

Η Γερμανία δήλωσε την Τρίτη ότι κατάφερε να επιτύχει τον εθνικό της στόχο για το κλίμα για το 2020, επιτυγχάνοντας 40,8% λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με το 1990.
X