EurActiv.com

Στήριξη από ΕΕ για Σκριπάλ, επιφυλακτικός ο Μπορίσοφ

Την πλήρη υποστήριξή τους στη Βρετανία για την υπόθεση Σκριπάλ εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία ενδέχεται να είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου και της κόρης του.
Εμπόριο 23-03-2018

Στάση αναμονής από τους Ευρωπαίους ηγέτες για τους δασμούς των ΗΠΑ

Την προσωρινή αναστολή της επιβολής πρόσθετων δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ ενέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με το συγκεκριμένο ζήτημα να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ολοκληρώνονται σήμερα.

Oettinger: 5% με 10% οι περικοπές στην περιφερειακή πολιτική

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το γεγονός ότι τα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής της ΕΕ δεν θα περικοπούν στον επόμενο επταετή προϋπολογισμό. Ωστόσο, οι περικοπές θα είναι «κάτω από 10%, πιθανόν κοντά στο 5%», δήλωσε την Πέμπτη (22 Μαρτίου) ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ.
Οικονομία 22-03-2018

Υψηλά πρόστιμα στις ψηφιακές εταιρείες προτείνει η Κομισιόν

Οι ψηφιακές υπηρεσίες που συλλέγουν τα δεδομένα των χρηστών, όπως το Facebook και το Gmail, θα υπαχθούν στους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον επόμενο μήνα. Οι πιθανές κυρώσεις θα...
Ενέργεια 21-03-2018

ΕΚ: Διαφωνία Ευρωβουλευτών για τα έργα φυσικού αερίου

Κατά της πρότασης που υπέβαλε η Ομάδα των Πρασίνων αναφορικά με «έργα κοινού ενδιαφέροντος» που βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα ψήφισαν κατά πλειοψηφία οι Ευρωβουλευτές την περασμένη εβδομάδα.

«Όχι» της Σερβίας σε ΗΠΑ για δημιουργία στρατού από το Κόσοβο

Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Βελιγράδι κατέστησε σαφές ότι το ζήτημα του Κοσόβου παραμένει «αγκάθι» για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2025.

Κομισιόν σε ΗΠΑ: Η στήριξη στη γεωργία δεν στρεβλώνει το εμπόριο

Η χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ στους αγρότες, συμπεριλαμβανομένων των Ισπανών ελαιοπαραγωγών δεν στρεβλώνει το εμπόριο, ανέφεραν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη EURACTIV εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Βρυξελλών και ΗΠΑ.

Ο Steve Bannon απειλεί την Ευρώπη

Ένας «provocateur» έχει εισέλθει στην ευρωπαϊκή πολιτική και το όνομα αυτού: Steve Bannon.
Οικονομία 15-03-2018

Η στρατηγική της Κομισιόν για μείωση των «κόκκινων δανείων»

Νέα μέτρα που ζητούν από τις τράπεζες να αντλήσουν περισσότερα κεφάλαια από τα δάνεια που απεδείχθησαν «τοξικά» πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη (14 Μαρτίου).

Οι Ιταλοί αγρότες συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις της αγοράς

Τον «αδύναμο κρίκο» της κατακερματισμένης τροφικής αλυσίδας ισχυρίζονται ότι αποτελούν οι Ιταλοί αγρότες, αναζητώντας τρόπους αποτελεσματικής οργάνωσης, για να αυξήσουν τη διαπραγματευτική ισχύ τους στην αγορά.
Οικονομία 15-03-2018

Αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού στο 1,3 του ΑΕΠ ζητά το Κοινοβούλιο

Αύξηση 1,3% του ΑΕΠ για τη χρηματοδότηση νέων προτεραιοτήτων με ταυτόχρονη μετατροπή της ΚΑΠ και της Πολιτικής Συνοχής, οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της κοινοτικής χρηματοδότησης, ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη (14 Μαρτίου).

Χάνουν την πατέντα τα Crocs στην Ευρώπη

Η πατέντα των αμερικανικών υποδημάτων Crocs δεν θα χρησιμοποιείται πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που στήριξε την απόφαση του στην επιχειρηματολογία του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), επικαλούμενο έλλειψη «καινοτομίας» .
X