EURACTIV.com with Reuters

Η ΕΕ καταλήγει σε συμφωνία την καταπολέμηση του «πράσινου ξεπλύματος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με τις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων εταιρικής βιωσιμότητας για τις μεγάλες εταιρείες από το 2024.
Μεταφορές 21-06-2022

Κρίση των αεροπορικών εταιρειών: Το καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης σηματοδοτεί μια κλήση αφύπνισης

Για ορισμένους εργαζόμενους που αποχωρούν το καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης σηματοδοτεί μια κλήση αφύπνισης τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργοδότες.
Εμπόριο 20-06-2022

Λιθουανία: Σε ισχύ οι κυρώσεις για τα εμπορεύματα προς το Καλίνινγκραντ

Οι λιθουανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η απαγόρευση της διέλευσης των εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ μέσω του εδάφους τους προς το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ θα ετίθεντο σε ισχύ από το Σάββατο (18 Ιουνίου).

Μια νέα κρίση χρέους στην ΕΕ παραμονεύει – η ΕΚΤ υπόσχεται νέο εργαλείο αντιμετώπισης κρίσεων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποσχέθηκε νέα στήριξη για το υπερχρεωμένο νότιο άκρο της Ένωσης την Τετάρτη (15 Ιουνίου), στην προσπάθεια να αντισταθμίσει την αγορά που απειλείται από μια νέα κρίση χρέους.
Ενέργεια 16-06-2022

Ρωσία: H Δύση «αυτοπυροβολήθηκε» με τις ενεργειακές κυρώσεις

Η Ρωσία δήλωσε την Τετάρτη (16 Ιουνίου) ότι η Δύση ουσιαστικά «αυτοπυροβολήθηκε» προσπαθώντας να περιορίσει τις εισαγωγές ενέργειας από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Σιβηρίας.
Διεθνή 09-06-2022

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Η Ισπανία πιέζει να αναγνωριστεί η μετανάστευση «υβριδική απειλή»

Η Ισπανία θα πιέσει για τη συμπερίληψη «υβριδικών απειλών» όπως η παράτυπη μετανάστευση, η επισιτιστική ανασφάλεια και η τρομοκρατία στον νέο οδικό χάρτη της Συμμαχίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες σε συνέντευξή του.
Διεθνή 01-06-2022

Η καλλιέργεια σιταριού στις ΗΠΑ πλήττεται από τον ξηρό χειμώνα, την υγρή άνοιξη, και την παγκόσμια στενότητα

Ο αγρότης της Βόρειας Ντακότα Dwight Grotberg ήθελε να φυτέψει περισσότερο σιτάρι αυτή την άνοιξη για να επωφεληθεί από την άνοδο των τιμών.
Διεθνή 01-06-2022

Μετά την Ουκρανία, «όλος ο κόσμος» είναι πελάτης για το τουρκικό drone, λέει ο κατασκευαστής

Η καταστροφή των ρωσικών συστημάτων πυροβολικού και τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία με τα τουρκικά εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 έκανε «όλο τον κόσμο» πελάτη.
Διεθνή 27-05-2022

Πούτιν και Ντράγκι συζητούν τρόπους για την επίλυση της επισιτιστικής κρίσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι συζήτησαν την Πέμπτη (26 Μαΐου) τρόπους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της διεθνούς επισιτιστικής κρίσης.
Ενέργεια 24-05-2022

Εμπάργκο πετρελαίου της ΕΕ «εντός των ημερών»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιθανότατα θα συμφωνήσει σε εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου «εντός των ημερών», σύμφωνα με τη Γερμανία, καθώς η Μόσχα δήλωσε ότι βλέπει τους οικονομικούς της δεσμούς να αυξάνονται με την Κίνα.
Διεθνή 24-05-2022

Τέσσερις χώρες της ΕΕ ζητούν τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Η Λιθουανία, η Σλοβακία, η Λετονία και η Εσθονία θα ζητήσουν την Τρίτη την κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν δεσμευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να χρηματοδοτηθεί η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
24-05-2022

Ρώσος διπλωμάτης στην Ελβετία παραιτείται εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία

Ένας Ρώσος διπλωμάτης στη μόνιμη αποστολή της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη δήλωσε τη Δευτέρα (23 Μαΐου) ότι αποχωρεί από τη θέση του λόγω της διαφωνίας του με την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Διεθνή 19-05-2022

Πώς η Τουρκία χάλασε την ιστορική στιγμή του ΝΑΤΟ με Φινλανδία-Σουηδία

Όταν η Φινλανδία και η Σουηδία έκαναν γνωστό ότι σκέφτονταν να πάρουν την ιστορική απόφαση να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η συμμαχία περίμενε μια σκληρή απάντηση από τη Μόσχα, όχι από έναν δικό της.
Ενέργεια 19-05-2022

Η εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου στη Φινλανδία μπορεί να τερματιστεί άμεσα

Η φινλανδική κρατική εταιρεία ενέργειας Gasum ανακοίνωσε την Τρίτη (17 Μαΐου) προειδοποίηση ότι οι εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία ενδέχεται να σταματήσουν ήδη από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την προσπάθεια του ΟΗΕ να επιστρέψουν τα σιτηρά της Ουκρανίας στην παγκόσμια αγορά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να επιστρέψει το ουκρανικό σιτάρι στη διεθνή αγορά εν μέσω πολέμου.
Διεθνή 17-05-2022

Αλλαγές στα σύνορα; Η Γερμανία κατά της «δικτατορικής ειρήνης» στην Ουκρανία

Η Ρωσία δεν θα τη γλιτώσει προσπαθώντας να επανασχεδιάσει τα σύνορα της Ουκρανίας δημιουργώντας γεγονότα στο έδαφος και περιμένοντας το Κίεβο και τους συμμάχους του, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.
Ενέργεια 13-05-2022

Η ΕΕ ετοιμάζει σχέδιο ύψους 195 δισ. ευρώ για να εγκαταλείψει τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα σχέδιο ύψους 195 δισεκατομμυρίων ευρώ για να σταματήσει την εισαγωγή ρωσικών ορυκτών καυσίμων έως το 2027.

Η Ελβετία απελευθερώνει ορισμένα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη (12 Μαΐου) ότι ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 6,3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (6,05 δισεκατομμυρίων ευρώ) που έχουν δεσμευτεί στο πλαίσιο κυρώσεων, σημείωσαν μείωση από τις αρχές Απριλίου.
Ενέργεια 12-05-2022

Η Ρωσία επιβάλλει κυρώσεις σε θυγατρικές της Gazprom στην Ευρώπη

Η Μόσχα έχει επιβάλει κυρώσεις σε 31 εταιρείες. Μεταξύ αυτών τον ιδιοκτήτη του πολωνικού τμήματος του αγωγού Yamal που μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη.
Ενέργεια 11-05-2022

Σταματά η Ουκρανία τη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

Η Ουκρανία δήλωσε την Τρίτη (10 Μαΐου) ότι θα αναστείλει τη ροή φυσικού αερίου μέσω ενός σημείου διέλευσης, το οποίο, όπως είπε, παραδίδει σχεδόν το ένα τρίτο του καυσίμου που διοχετεύεται από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.
Διεθνή 11-05-2022

Η Ουγγαρία «σκύβει το κεφάλι» για το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να στηρίξει την Ουγγαρία στην ενίσχυση των πετρελαιαγωγών, της αποθήκευσης και της ικανότητας διύλισης του ανατολικοευρωπαϊκού κράτους.
Ενέργεια 10-05-2022

Προσπάθεια προσέγγισης των περίκλειστων κρατών- η ΕΕ εξετάζει την παροχή επιπρόσθετης βοήθειας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει στα περίκλειστα κράτη της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Ένωσης περισσότερα χρήματα για την αναβάθμιση των πετρελαϊκών υποδομών.
Ενέργεια 10-05-2022

Η Γερμανία θα αναλάβει κρίσιμες εταιρείες σε περίπτωση απότομου τερματισμού του ρωσικού φυσικού αερίου

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται αθόρυβα για τυχόν ξαφνική διακοπή των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου με ένα πακέτο έκτακτης ανάγκης.
Διεθνή 06-05-2022

Σολτς: Η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει τα περίκλειστα κράτη της ΕΕ να αποκτήσουν πρόσβαση σε υγροποιημένο φυσικό αέριο

Η Γερμανία θα επιδείξει αλληλεγγύη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο.