ergasia-press.gr

Υιοθέτηση μοντέλου Κυκλικής Οικονομίας με αξιοποίηση δυνατοτήτων της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Η στροφή σε ένα οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης με κυρίαρχα τα «πράσινα» χαρακτηριστικά φαντάζει μονόδρομος για την ανθρωπότητα, δεδομένων των περιβαλλοντικών ζητημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει, σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο, ο σύγχρονος άνθρωπος.

Προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε Δράμα και Καβάλα μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι η εγκατάλειψη προσπαθειών, παρά τις προοπτικές επιτυχίας που υπήρχαν, και εν συνεχεία η μετανάστευση κυρίως του νέου ηλικιακά πληθυσμού για αναζήτηση νέων προοπτικών είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας είτε στο εξωτερικό.

Ανάδειξη της λαογραφικής ταυτότητας της Προσοτσάνης μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Ο λαϊκός πολιτισμός μιας κοινωνίας και οι αλλαγές που επέρχονται σε αυτόν με σταδιακό τρόπο μέσα από το διάβα των χρόνων αποτελούν την ταυτότητα ενός τόπου και των κατοίκων του.

Ενθάρρυνση συμμετοχής στην Κοινωνική Οικονομία μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Το ενδιαφέρον για την κοινωνική επιχειρηματικότητα τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αυξανόμενο ενδιαφέρον, καθώς, όπως φαίνεται έχει αναγνωριστεί ο ρόλος που διαδραματίζει σε μια σειρά τομέων της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας.

Στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου +RESILIENT («Mediterranean Open REsouRcEs for Social Innovation of SociaLly ResponsIve ENTerprises»), στο πλαίσιο του INTERREG MEDITERRANEAN 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους. 

Ένα πρωτοποριακό θεματικό πάρκο στο Οχυρό Λίσσε χάρη στην Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Τα προβλήματα για την πλήρη λειτουργία του και η σθεναρή βούληση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και του Δημάρχου Γ. Κυριακίδη για τη συνολική ανάδειξη και αξιοποίησή του

Αναβάθμιση του σπηλαίου των πηγών του ποταμού Αγγίτη μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Στην ενίσχυση σπηλαιολογικού τουρισμού και στον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του φημισμένου σπηλαίου των πηγών του ποταμού Αγγίτη στοχεύει ο Δήμος Προσοτσάνης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε. 

Ο Δήμος Δοξάτου με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής εκτός προγράμματος INTERREG

Το πρόγραμμα INTERREG εδώ και δεκαετίες αποτελεί μια επιτυχημένη πρωτοβουλία της Ε.Ε., προωθώντας δραστηριότητες που φέρνουν τους λαούς διασυνοριακών περιοχών πιο κοντά, επιλύοντας παράλληλα κοινά προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται και από τις δύο πλευρές των συνόρων. 

Αναβαθμίζονται ενεργειακά έξι κτίρια του Δήμου Προσοτσάνης

Oι αρχικοί πόροι που διέθετε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη σχετική πρόσκληση για ενεργειακές αναβαθμίσεις κτηρίων ανέρχονταν στο ποσό των 15 εκ. ευρώ, που επαρκούσαν μόνο για τις πρώτες 11 από τις συνολικά 33 θετικά αξιολογημένες προτάσεις.

Εκπαίδευση και επιμόρφωση κυνηγών με την αρωγή της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για δημιουργία ενός χώρου για την ολοκληρωμένη και πιστοποιημένη εκπαίδευση υποψηφίων κυνηγών, αλλά και για την επιμόρφωση όσων έμπειρων ασχολούνται ήδη με το κυνήγι, ολοκληρώνεται στο αγρόκτημα του Οχυρού του ακριτικού Κάτω Νευροκοπίου.

Ανάδειξη και αξιοποίηση σημείων του ορεινού όγκου του Δήμου Δράμας μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Περιοχές ιδιαίτερου περιβαλλοντικού κάλλους, η αναμόρφωση των οποίων μπορεί να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη, μέσω της προαγωγής θεματικών μορφών τουρισμού, επιχειρεί να αξιοποιήσει ο Δήμος Δράμας

Μαμούθ και άλλα ζώα της παλαιολιθικής περιόδου στο Παλαιοντολογικό Πάρκο του Αγγίτη

Τη δημιουργία ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος τουριστικού πόλου ολοκληρώνει ο Δήμος Προσοτσάνης, με την πλήρη αναβάθμιση του Παλαιοντολογικού Πάρκου Αγγίτη το οποίο βρίσκεται πλησίον του Σπηλαίου των πηγών του ποταμού Αγγίτη.

4,23 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. για τη διευθέτηση του χειμάρρου Καλλιφύτου

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας το έργο της διευθέτησης του χειμάρρου Καλλιφύτου, προϋπολογισμού ύψους 4.230.000 ευρώ.

Τα άγρια άλογα στο Μενοίκιο συνεχίζουν τον καλπασμό τους με τη βοήθεια της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Μενοικίου όρους, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα των Νομών Δράμας και Σερρών, με υψόμετρο 1.963 μέτρα, είναι τα άγρια άλογα που ζουν στην περιοχή, συνεχίζοντας μια παράδοση αρκετών δεκαετιών.

Παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους του Δήμου Παρανεστίου μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Ο Δήμος Παρανεστίου είναι ένας μικρός, ορεινός και απομονωμένος Δήμος της ακριτικής Ελλάδας.

Τρία έργα από το ΕΣΠΑ αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Πρόκειται για τρία έργα, τα οποία υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε. Και τα τρία έργα πλέον έχουν ως χρόνο ολοκλήρωσης τις 31-12-2023.

Ορθολογική αξιοποίηση του υδάτινου στοιχείου στο αστικό περιβάλλον του Δήμου Δράμας

Δύο Δήμοι της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Δράμας, και ένας Δήμος της Βουλγαρίας, με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων, προχώρησαν σε εφαρμογή καλών πρακτικών για την ορθολογική και συστηματική αξιοποίηση του υδάτινου στοιχείου κάθε περιοχής.

Δήμος Δοξάτου: Βελτίωση της λειτουργικότητας δημοτικών κτηρίων και εξοικονόμηση πόρων μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Κ. Παπαζώτου, Αντιδήμαρχος Δήμου Δοξάτου: «Στα επόμενα χρόνια ο Δήμος μας θα έχει μειώσει σημαντικά τα έξοδά του και θα είναι μεγάλο το όφελος για τους δημότες μας».

Παρανέστι: Η Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε. στο πλευρό ακόμη και των μικρότερων πληθυσμιακά Δήμων της χώρας

Ο Δήμος Παρανεστίου είναι ένας από τους μικρότερους πληθυσμιακά Δήμους της χώρας, παρά τη μεγάλη έκταση που έχει. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, αριθμεί 3.901 κατοίκους.

Δράμα: Ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας με συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια

Για τις ενισχύσεις της Πολιτικής Συνοχής στην επιχείρηση του μιλά ο Στ. Σταυρόπουλος της εταιρείας ΤΕΧΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΜΑΣ.

Δράμα: Τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ χάρη στην Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Πρόκειται για 3 δομές, οι οποίες κατασκευάστηκαν, κατά το παρελθόν, με την τότε Διοίκηση να λειτουργεί με οραματικό τρόπο, και πλέον ήρθε η ώρα της πλήρης λειτουργίας τους.

Η ιστορία του πολύπαθου νέου Δημοτικού Σχολείου στο Κ. Νευροκόπι

Με σύγχρονο γεφύρι της Άρτας θα μπορούσε να παραλληλιστεί το νέο, υπό κατασκευή, Δημοτικό Σχολείο στο Κ. Νευροκόπι, το οποίο πριν ακόμη, όχι μόνο τη λειτουργία του, αλλά την ολοκλήρωσή του έχει ήδη μια πολύπαθη ιστορία.

Δράμα: Σύγχρονος βιολογικός καθαρισμός στη Χωριστή με αξιοποίηση προηγμένης τεχνολογίας

Σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Χωριστής, ενώ στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα από τον Δήμο Δράμας.
X