ergasia-press.gr

Προστασία και διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς της Δράμας μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Καθοριστική συμβολή στην προστασία και διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς της Δράμας διαδραμάτισε η Πολιτική Συνοχή της Ε.Ε., μέσω των πόρων και των δυνατοτήτων που παρέχει.

CohesionGR Vlogs – Μαμσάκος: «Πράσινη Γέφυρα» χάρη στην πολιτική συνοχής της Ε.Ε. στο κέντρο της Δράμας

Ο κ. Μαμσάκος τόνισε πως η ετοιμότητα του δήμου να αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. παρέχουν δυνατότητες για τους πολίτες.

Δράμα: Ανάδειξη της τοπικής ιστορίας με αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Μέσω των δυνατοτήτων της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. αποκαθίσταται ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας, στο ιστορικό κέντρο της Δράμας, και αναδεικνύεται παράλληλα η βυζαντινή ιστορία της Δράμας.

Στον «αέρα» η Πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης του Δήμου Δράμας με την αρωγή της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Tα δεδομένα που συλλέγονται αναρτώνται σε πραγματικό χρόνο σε είναι προσβάσιμα από τους πολίτες σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, την Πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης του Δήμου Δράμας.

Πρακτικές κυκλικής οικονομίας και επιχειρηματικότητα φιλική προς το περιβάλλον μέσα από πόρους της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Με στόχο την ανάπτυξη ενός νέου πρότυπου συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης σε αγροτικές διασυνοριακές περιοχές και αξιοποιώντας πόρους της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Με διπλή χρηματοδότηση της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. προσφέρει τις υπηρεσίες του το ΚΗΦΗ του Δήμου Δράμας

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Δράμας αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως η Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση πόρων χάρη στην Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Σημαντικές υποδομές για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων δημιουργούνται στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, μέσω πόρων που παρέχονται από την Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Δράμα: Οικονομία σε υδάτινους και ενεργειακούς πόρους στη διαχείριση και στη διανομή του νερού

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΥΑΔ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχονται από την Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε., υλοποιεί το έργο «Επέκταση συστήματος ελέγχου διαρροών Δήμου Δράμας», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης», με συνολικό προϋπολογισμό 1.859.752 ευρώ.

Ανάδειξη της χρυσής εποχής του καπνού στη Δράμα μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Η ιστορία της Δράμας, ιδίως το δεύτερο μισό του 18ου, είναι συνυφασμένη με την καλλιέργεια του καπνού, και την οικονομική άνθηση που αυτή επιφέρει, αλλά και με τους αγώνες των καπνεργατών για τα δικαιώματά τους.

Ποιοτικό νερό για τους κατοίκους του Δήμου Προσοτσάνης μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Σημαντικά έργα σε δίκτυα ύδρευσης σε πλήθος κοινοτήτων του Δήμου Προσοτσάνης βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης ή θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται το επόμενο χρονικό διάστημα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δημιουργώντας υποδομές που θα χρησιμοποιούνται για τις επόμενες δεκαετίες.

Σύγχρονος Βιολογικός Καθαρισμός στο Κ. Νευροκόπι μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

H Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνει ίσες ευκαιρίες αξιοποίησης των δυνατοτήτων της, ενώ πολλές φορές μάλιστα λειτουργεί ευεργετικά για την κάλυψη ανισοτήτων, δίνοντας έμφαση σε περιοχές που μειονεκτούν.

Προστασία της βιοποικιλότητας στην Οροσειρά της Ροδόπης και στους ποταμούς Νέστο και Άρδα μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Τα σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας βρίσκονται στην Οροσειρά της Ροδόπης, με το 83% της έκτασής της να φιλοξενείται στη νότια Βουλγαρία και το υπόλοιπο στη βορειοανατολική Ελλάδα.

Έργα τα οποία έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινότητα των Δραμινών υλοποιήθηκαν χάρη στην Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Αναγέννησης του Δήμου Δράμας περιελάμβανε συνολικά 16 πράξεις, εκ των οποίων με πόρους από το ΕΣΠΑ υλοποιηθήκαν οι 14, ενώ για τις 2 δεν κατέστη δυνατή η χρηματοδότηση λόγω λήξης του προγράμματος.

Το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης στο… πάρκο της Αγίας Βαρβάρας της Δράμας!

Αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες περιοχές στο Νομό Δράμας, ιδίως από άποψη φυσικού κάλλους, έχοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συναρπάζουν τους επισκέπτες τους, οι οποίοι μαγεύονται από τις πραγματικά ανεξάντλητες ομορφιές της φύσης.

Καταλυτικός ο ρόλος της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. στην ανάπτυξη της Α.Μ.Θ.

Στον καθοριστικό ρόλο της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. για την πραγματοποίηση μιας σειράς έργων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στάθηκε και ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Μέτιος στην ομιλία του.

Υιοθέτηση μοντέλου Κυκλικής Οικονομίας με αξιοποίηση δυνατοτήτων της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Η στροφή σε ένα οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης με κυρίαρχα τα «πράσινα» χαρακτηριστικά φαντάζει μονόδρομος για την ανθρωπότητα, δεδομένων των περιβαλλοντικών ζητημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει, σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο, ο σύγχρονος άνθρωπος.

Προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε Δράμα και Καβάλα μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι η εγκατάλειψη προσπαθειών, παρά τις προοπτικές επιτυχίας που υπήρχαν, και εν συνεχεία η μετανάστευση κυρίως του νέου ηλικιακά πληθυσμού για αναζήτηση νέων προοπτικών είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας είτε στο εξωτερικό.

CohesionGR Vlog: Η χρηματοδότηση των έργων στη Δράμα από το ΕΣΠΑ

O δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εργασία... Συν» και του ergasia-press.gr, Σπύρος Λάτσας, συζητά με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Δράμας, Γιώργο Παπαδόπουλο, για τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται στην περιφέρεια από κοινοτικούς πόρους μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Ανάδειξη της λαογραφικής ταυτότητας της Προσοτσάνης μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Ο λαϊκός πολιτισμός μιας κοινωνίας και οι αλλαγές που επέρχονται σε αυτόν με σταδιακό τρόπο μέσα από το διάβα των χρόνων αποτελούν την ταυτότητα ενός τόπου και των κατοίκων του.

Ενθάρρυνση συμμετοχής στην Κοινωνική Οικονομία μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Το ενδιαφέρον για την κοινωνική επιχειρηματικότητα τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αυξανόμενο ενδιαφέρον, καθώς, όπως φαίνεται έχει αναγνωριστεί ο ρόλος που διαδραματίζει σε μια σειρά τομέων της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας.

Στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου +RESILIENT («Mediterranean Open REsouRcEs for Social Innovation of SociaLly ResponsIve ENTerprises»), στο πλαίσιο του INTERREG MEDITERRANEAN 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους. 

Ένα πρωτοποριακό θεματικό πάρκο στο Οχυρό Λίσσε χάρη στην Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Τα προβλήματα για την πλήρη λειτουργία του και η σθεναρή βούληση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και του Δημάρχου Γ. Κυριακίδη για τη συνολική ανάδειξη και αξιοποίησή του

Αναβάθμιση του σπηλαίου των πηγών του ποταμού Αγγίτη μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Στην ενίσχυση σπηλαιολογικού τουρισμού και στον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του φημισμένου σπηλαίου των πηγών του ποταμού Αγγίτη στοχεύει ο Δήμος Προσοτσάνης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε. 

Ο Δήμος Δοξάτου με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής εκτός προγράμματος INTERREG

Το πρόγραμμα INTERREG εδώ και δεκαετίες αποτελεί μια επιτυχημένη πρωτοβουλία της Ε.Ε., προωθώντας δραστηριότητες που φέρνουν τους λαούς διασυνοριακών περιοχών πιο κοντά, επιλύοντας παράλληλα κοινά προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται και από τις δύο πλευρές των συνόρων.