Εφημερίδα Το ΒΗΜΑ της Κω

Σύγχρονος εξοπλισμός και ενίσχυση προσωπικού στο Νοσοκομείο Σύρου με Eυρωπαϊκούς πόρους

Το συνολικό ύψος της δαπάνης για τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Σύρου ανέρχεται σε 1.774.000,00 ευρώ

Το Νοσοκομείο Ρόδου απέκτησε υπερσύγχρονα μηχανήματα με Ευρωπαϊκούς πόρους

Eνα νέο υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο και έναν αγγειογράφο προηγμένης τεχνολογίας, απέκτησε το Νοσοκομείο Ρόδου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω του επιχειρησιακού της προγράμματος.

Με ευρωπαϊκούς πόρους νέο ασθενοφόρο και αξονικός τομογράφος στην Κάλυμνο

Στην Κάλυμνο έφθασε το νέο, πλήρως εξοπλισμένο, ασθενοφόρο, το οποίο αποκτήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω ευρωπαϊκών πόρων του ΕΣΠΑ

Ακόμη ένα σημαντικό έργο στην Αντίπαρο με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Aκόμη ένα σημαντικό έργο δρομολογείται στην Αντίπαρο, δίνοντας σημαντικές λύσεις αλλά και προοπτικές ανάπτυξης σε πολλές περιοχές του Νησιού, όπου δεν υπήρχε δίκτυο ύδρευσης.

Με ευρωπαϊκούς πόρους η ανέγερση και αναβάθμιση σχολικών κτιρίων στη Σύρο

Την δημιουργία νέων αλλά και την αναβάθμιση υφιστάμενων σχολικών κτιρίων στη Σύρο, δρομολογεί η Περιφέρεια με συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

Χάλκη: Λύση μετά από δεκαετίες στο πρόβλημα επεξεργασίας λυμάτων

Στο τελικό στάδιο επίλυσής του, βρίσκεται το πρόβλημα της διάθεσης και επεξεργασίας λυμάτων στη Χάλκη.

Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών με αναπηρία από ευρωπαϊκούς πόρους

Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr από τις 05/05/2021 έως και τις 16/07/2021.

Με ευρωπαϊκούς πόρους ενισχύονται τα κέντρα πρόληψης στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Με Ευρωπαϊκούς Πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ενισχύονται τα Κέντρα Πρόληψης των Νησιών στο Νότιο Αιγαίο με επιστημονικό προσωπικό για την υλοποίηση δράσεων πρόληψης εστιασμένων στις ανάγκες της τοπικής κοινότητας.

Με ευρωπαϊκούς πόρους η Σύμη αποκτά πλήρες σύστημα διαχείρισης λυμάτων

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δρομολόγηση ενός τεράστιου προβλήματος, που ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους της Σύμης.

Προμηθεύονται 38 ασθενοφόρα τα νησιά του Ν. Αιγαίου με ευρωπαϊκούς πόρους

Σημαντική ενίσχυση για τις δημόσιες δομές υγείας των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί η προμήθεια 38 συνολικά ασθενοφόρων, με ευρωπαϊκούς πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος "Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020" στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Ενισχύθηκαν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις σε ελληνικά νησιά με νέα οχήματα από ευρωπαϊκούς πόρους

Στα νησιά μας έφτασαν προ ημερών, τα νέα οχήματα για την ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων και τον εκσυγχρονισμό των στόλων τους, μέσω του προγράμματος Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με ευρωπαϊκούς πόρους επεκτείνεται η τηλεϊατρική σε περισσότερα νησιά του Ν. Αιγαίου

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου, σχεδίασε και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τηλεϊατρικής που έχει σαν στόχο την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας υφιστάμενων δομών του ΕΣΥ (Περιφερειακά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΠΠΙ & ΠΙ).

Με ευρωπαϊκούς πόρους ολοκληρώνεται η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ στην Κάλυμνο

Στο τελικό της στάδιο βρίσκεται η παράδοση του έργου «Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ στην Κάλυμνο προϋπολογισμούς 1,1 εκ. ευρω, με συγχρηματοδότηση κατά 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 50% από Εθνικούς Πόρους.

Σημαντική βοήθεια για γονείς και ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους

Ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τους γονείς, όσο και για τους ιδιοκτήτες παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, για τη δωρεάν πρόσβαση των παιδιών στις δομές αυτές.

Με 600.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ η κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων στο Ν. Αιγαίο

Το πρόγραμμα ανέργων, έχει ως στόχο την κατάρτιση των μακροχρόνιων ανέργων της βασικής εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής υποστήριξης, όπως ενημέρωσε η κα. Αγάπη Αδαμοπούλου στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής στη Σύρο.

Μέσω ΕΣΠΑ τα έργα προστασίας των ακτών της Κω από τη διάβρωση

Το είδος του έργου είναι ένας συνδυασμός τεχνικών διατάξεων με κατασκευή ύφαλων προβόλων, τεχνητό εμπλουτισμό και ήπια ανάπλαση της ακτής, στην κατηγορία LCS (Low Crest Structures).

Αυξάνεται μέσω ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Κω, αποτελεί έναν χώρο υποστήριξης και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών. Η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός μα πάνω από όλα η εχεμύθεια, αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους του κέντρου.

Έπαρχος Κω: Στηρίζουμε τις δομές Υγείας αυτή τη δύσκολη περίοδο

Επιπλέον 5,7 εκατ. ευρώ, από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου μέσω του ΕΣΠΑ για την πρόσληψη προσωπικού στις δομές υγείας των νησιών.