Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ

Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στην Πανεπιστημιούπολη Δυτικής Μακεδονίας

Ένα εμβληματικό έργο Εκπαίδευσης με την στήριξη της Ε.Ε. και της Πολιτικής Συνοχής, προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ

Δήμος Καστοριάς : Ενεργειακές αναβαθμίσεις στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό με τη στήριξη της Ε.Ε. και της Πολιτικής Συνοχής

Την ένταξη δύο σημαντικών έργων Ενεργειακής Αναβάθμισης το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

Μέσω πολιτικής συνοχής η αξιοποίηση του Ιερού Ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου

Τον δρόμο της αξιοποίησης και της ανάδειξης του μνημείου παίρνει ο ιστορικός Ναός του Αγίου Ζαχαρία στην περιοχή του Γράμμου Καστοριάς.

570.000 ευρώ με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Καστοριάς

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, υπήρξε «τρομακτική αύξηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19»

Μέσω ΕΣΠΑ η κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στους δήμους Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Γρεβενών

Ταυτόχρονα, όμως, το έργο έχει έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία και την απασχόληση, με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας”.

Άργος Ορεστικό: Oλοκληρώνεται η αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης με πόρους της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε.

Με πόρους της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο, χάρη στο οποίο θα επιτευχθεί η επέκταση και η αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης της πόλης. 

Δήμος Νεστορίου: Έργο πνοής η κατασκευή αποχέτευσης ακάθαρτων υδάτων – Ρεκόρ προετοιμασίας και υποβολής προτάσεων στο ΕΣΠΑ

Η χρηματοδότησή του γίνεται με ευρωπαϊκά κονδύλια από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο προϋπολογισμός είναι περίπου 800,000 ευρώ.

Θωρακίζεται ενεργειακά ο Δήμος Βοΐου με 5+2 έργα από πόρους της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών μονάδων και τριών Κοινοτικών-Δημοτικών Καταστημάτων με έργα συνολικού ύψους 3,1 εκατ. ευρώ, που «θωρακίζουν» ενεργειακά τα κτίρια και τα κάνουν φιλικά προς το περιβάλλον, προχωράει ο δήμος Βοΐου.

Ποσό 2 εκ. ευρώ μέσω πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Το ποσό των 2.054.725,70 €.  μέσω πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. εγκρίθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για το έργο "Ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς".

Σε ανοδική πορεία το ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας

Σε ανοδική πορεία κινούνται οι επιμέρους δείκτες που σηματοδοτούν την πορεία του Π.Ε.Π. Δυτ. Μακεδονίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διαχειριστικής Αρχής.

«Πράσινο» φως για την ένταξη της σήραγγας της Κλεισούρας στο ΕΣΠΑ

Υπήρξε το όνειρο και το πάγιο αίτημα των πολιτών της Καστοριάς και της Εορδαίας αλλά και προεκλογική εξαγγελία «σημαία» πολλών αυτοδιοικητικών εδώ και τρεις δεκαετίες - πήρε τελικά «σάρκα και οστά» μέσω πολιτικής συνοχής και χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Άργος Ορεστικό: ενεργειακή αναβάθμιση σε 11+1 σχολικά κτίρια

Σε πλήρη σχεδόν εξέλιξη είναι ο οργανωμένος και λεπτομερής σχεδιασμός του Δήμου Άργους Ορεστικού για την ενεργειακή αναβάθμιση 11 σχολικών κτιρίων που θα συμβάλλει δραστικά στην εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Άργος Ορεστικό: στο 20% η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στην περιοχή, τί λέει ο Δήμαρχος

Έναν σύντομο απολογισμό για την απορροφητικότητα των κονδυλίων ΕΣΠΑ στον Δήμο Άργους Ορεστικού την περίοδο 2014-2020, έκανε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου.