Εφημερίδα Ο Πολίτης

Έργα 160.000.000 ευρώ στην Ημαθία από το προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007-2013

Πώς τα κονδύλια της Ε.Ε. και της Πολιτικής Συνοχής αλλάζουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών

Η Νάουσα αναβαθμίζει το εμπορικό της κέντρο με τη βοήθεια της Πολιτικής Συνοχής

Καλά τα νέα για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Νάουσας με προϋπολογισμό 1.766.580 €

Η αποτελεσματικότητα των Ευρωπαϊκών έργων εξαρτάται και από τη στήριξή τους από τις δημοτικές αρχές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί πάμπολλα έργα ανά την επικράτεια και φυσικά το ίδιο γίνεται στην Ημαθία αλλά και στο Δήμο της Αλεξάνδρειας.

Προχωρά το σύστημα τηλε-ελέγχου και παρακολούθησης διαρροών πόσιμου νερού σε Πλατύ, Μελίκη και Αντιγονίδες

Ένα ακόμα μεγάλο και σημαντικό έργο πραγματοποιείται στο Δήμο της Αλεξάνδρειας με τη στήριξη και τη συγχρηματοδότηση της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ενεργειακές αναβαθμίσεις Σχολείων της Νάουσας με τη στήριξη της Ε.Ε. και της Πολιτικής Συνοχής

Ο Δήμος Νάουσας με τη βοήθεια της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής ανάτπυξης προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην ενεργειακή αναβάθμιση μιας σειράς από σχολικά κτίρια.

Διαρκής η στήριξη της Ε.Ε. και της Πολιτικής Συνοχής στις υποδομές Υγείας της Ημαθίας

Μια από τις σημαντικότερες συνεισφορές της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κοινοτικών κονδυλίων αποτελεί η στήριξη που παρείχαν στα Νοσοκομεία της χώρας μας και γενικότερα στην υγειονομική περίθαλψη των πολιτων.

Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ για τους πολίτες Βέροιας και Κατερίνης μέσω του WIFI4EU

Ο Δήμος Βέροιας και ο Δήμος Κατερίνης κάνουν ένα ακόμα ψηφιακό βήμα, αξιοποιώντας την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή δωρεάν wi-fi σε δημόσιους χώρους Δήμων ανά την Ευρώπη.

Την εγκατάσταση συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων σχεδιάζει ο Δήμος Αλεξάνδρειας

Οι μικρές επαρχιακές πόλεις σαν την Αλεξάνδρεια μπορούν να προσφέρουν υψηλή ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της αν αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Αλεξάνδρεια: Έξυπνοι κάδοι για καθαριότητα και οικονομία με τη βοήθεια της Πολιτικής Συνοχής

Φυσικά υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν, όπως η κατασκευή ενός σύγχρονου Σταθμού Μεταφόρτωσης, όπου θα μαζεύονται όλα τα σκουπίδια, θα θα συμπιέζονται και θα μεταφέρονται με πρες κοντέινερ στους Χώρους υγειονομικής Ταφής.

Ο Δήμος Νάουσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα προώθησης Δημιουργικού Τουρισμού

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης χρηματοδοτεί το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας για την προώθηση ενός νέου τύπου Τουρισμού που επικεντρώνεται στην ενεργή συμμετοχή των επισκεπτών σε Πολιτσιτικές εκδηλώσεις και στην απόκτηση ουσιαστικών εμπειριών

Αποκατάσταση παλιάς Μητρόπολης Βέροιας: Ένα ακόμα έργο Πολιτισμού με την στήριξη της Ε.Ε. και της Πολιτικής Συνοχής

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 430.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Μεγάλα έργα Αποχέτευσης και Ύδρευσης στο Δήμο Χαλκηδόνας με Ευρωπαϊκά κονδύλια της Πολιτικής Συνοχής

Μεγάλα έργα ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιεί ο Δήμος Xαλκηδόνας με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Πολιτικής Συνοχής.

Σιδηροδρομική ένωση Ελλάδας – Αλβανίας με τη βοήθεια της Ε.Ε. και του προγράμματος INTERREG

Η Ελλάδα και η Αλβανία αποτελούν ίσως τη μοναδική περίπτωση γειτονικών χωρών που δεν συνδέονται μεταξύ τους με σιδηρόδρομο.

996.000 ευρώ από την Πολιτική Συνοχής για το Σπήλαιο των Πετραλώνων

Στο σπήλαιο των Πετραλώνων βρέθηκαν επίσης πλήθος ευρημάτων της Παλαιολιθικής Εποχής τα οποία χρονολογούνται πριν από περίπου 600.000 με 300.000 χρόνια.

Η Ε.Ε. αναβαθμίζει τα Κέντρα Υγείας της Ημαθίας με σύγχρονα μηχανήματα

Άλλη μια σημαντική παρέμβαση στο χώρο της υγείας έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Πολιτική Συνοχής.

Έργα ύψους 10.000.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ στο Δήμο Βέροιας

Τα 10.000.000 ευρώ δεν είναι ένα απλό νούμερο, αλλά μεταφράζονται σε έργα που αφορούν τις ζωές των 60.000 κατοίκων της Βέροιας.

Πόλεις με περιβαλλοντική συνείδηση και εθελοντική κουλτούρα προάγει η Ευρώπη

Στην έκδοση Περιβαλλοντικού Οδηγού και Οδηγού Καλών Πρακτικών για τον Εθελοντισμό προχώρησε ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου με τη συγχρηματοδότηση της Πολιτικής Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

INTERREG: Η Ευρώπη ενισχύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μέσω Δήμων

Με τη συγχρηματοδότηση της Πολιτικής Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών καινοτομεί κάνοντας προληπτικές εξετάσεις  και δημιουργώντας ψηφιακούς ιατρικούς φακέλους για τους δημότες του.

1.896.000 ευρώ για ενεργειακές και βιοκλιματικές αναβαθμίσεις Σχολείων του Δήμου Βέροιας με τη βοήθεια της Πολιτικής Συνοχής

Σε μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις ενεργειακής και βιοκλιματικής αναβάθμισης σε οκτώ σχολικές μονάδες και αύλειους χώρους προχωρά ο Δήμος Βέροιας

Πρόσληψη διαπολιτισμικού διαμεσολαβητή για Αλβανούς μετανάστες, στο Κέντρο Κοινότητας Αλεξάνδρειας

Με τη συχρηματοδότηση της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων με τη συγχρηματοδότηση της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Η προώθηση της απασχόλησης, η εύρεση εργασίας ή καλύτερης εργασίας και η διασφάλιση δικαιότερων ευκαιριών διαβίωσης για όλους είναι ένα από τους σημαντικότερους στόχους της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλάζει η όψη των εμπορικών καταστημάτων της Αλεξάνδρειας με κονδύλια της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Θα αλλάξει η όψη του Εμπορικού κέντρου της Αλεξάνδρειας μετά τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα από το έργο του Ανοικτού κέντρου εμπορίου, το οποίο χρηματοδοτείται από την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.

Αλεξάνδρεια: Πώς θα γίνει η Πλατεία του ΟΣΕ μετά την ανάπλαση

Ένας ιστορικός χώρος της Αλεξάνδρειας αναγεννάται με τη συγχρηματοδότηση της Πολιτικής Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Προμήθεια Ηλεκτρικού Λεωφορείου σχεδιάζει ο Δήμος Αλεξάνδρειας

Μπορεί να αναμορφώσει τις μετακινήσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης και να αποτελέσει μεγάλη βοήθεια για ηλικιωμένους συμπολίτες μας και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες