Εφημερίδα Ηχώ Φλώρινας

Η Πολιτική Συνοχής αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΤΕΛ Φλώρινας

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την πιστοποίηση όλων των ανωτέρω υπηρεσιών ή/και διαδικασιών.

Η Πολιτική Συνοχής χρηματοδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Η κλιματική αλλαγή και η ραγδαία υποβάθμιση του περιβάλλοντος συνιστούν σοβαρές απειλές για το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

Η Πολιτική Συνοχής χρηματοδοτεί την αποκατάσταση λειτουργίας του αποστραγγιστικού δικτύου του τέως έλους Χειμαδίτιδας

Η Χειμαδίτιδα είναι λίμνη της βόρειας Ελλάδας που βρίσκεται στα νότια της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κοντά στα σύνορα με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Η Πολιτική Συνοχής χρηματοδοτεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας που επλήγησαν από την πανδημία του Covid-19

Αναμφίβολα η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα, επηρεάζοντας ριζικά την καθημερινότητα σχεδόν του συνόλου του πληθυσμού του πλανήτη.

Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας αναβαθμίζει τον εξοπλισμό του με τη συμβολή του ΕΤΠΑ

Αναμφισβήτητα, η πανδημική κρίση που πλήττει την ανθρωπότητα τα τελευταία δύο χρόνια έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

ACCEL: Ένα έργο για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας

Η Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία είναι το εργαλείο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα συνοχής που αποσκοπεί στην επίλυση διασυνοριακών προβλημάτων και στην από κοινού ανάπτυξη των δυνατοτήτων των διαφόρων εδαφικών περιοχών.

Το Ταμείο Συνοχής δίνει ώθηση στον Δήμο Πρεσπών για την ορθολογική διαχείριση βιοαποβλήτων

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη περιβαλλοντικής πολιτικής από το σύνολο των κρατών – μελών αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Πολιτική Συνοχής «ανοίγει δρόμους ζωής» για τα Άτομα με Αναπηρία στον Δήμο Αμυνταίου

Η Πολιτική Συνοχής δίνει τη δυνατότητα στις τοπικές αρχές να εκμεταλλευτούν χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πρόσβαση στα άτομα που βιώνουν μέχρι σήμερα την αδυναμία συμμετοχής και τον αποκλεισμό σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής.

Αναβαθμίζονται οι υποδομές ύδρευσης σε περιοχές του δήμου Φλώρινας

Η παροχή καθαρού τρεχούμενου νερού κατάλληλου για κατανάλωση και λοιπές χρήσεις αποτελεί μία από τις βασικές υποχρεώσεις και προτεραιότητες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βεύης: Ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς που αποκαθίσταται με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βεύης χρονολογείται στον 15ο αιώνα και αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Εντός του Ναού διασώζεται πλούσια τοιχογραφική διακόσμηση ιδιαίτερης καλλιτεχνικής ποιότητας.

Η Πολιτική Συνοχής συμβάλλει στη διάσωση της Ελληνιστικής Πόλης των Πετρών

Στα πλαίσια της μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας καλείται σε σύντομο χρονικό διάστημα να απεμπλακεί από τη μονοκαλλιέργεια της ΔΕΗ και να αναζητήσει διαφορετικά παραγωγικά μοντέλα και εναλλακτικούς τρόπους στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κοντά στις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας

«Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη»: Αυτό είναι το σύνθημα που πλαισιώνει τη δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας (Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών), που δραστηριοποιείται στον Δήμο Φλώρινας από το 2014.

Πρακτική Άσκηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας ανέκαθεν αποτελούσαν πυλώνα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Φλώρινα: «Βοήθεια στο Σπίτι» με τη συμβολή του ΕΣΠΑ

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» αφορά κυρίως άτομα της τρίτης ηλικίας και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν πλήρως την καθημερινότητά τους.

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φλώρινας: Με το νέο ΕΣΠΑ μπορούμε να πετύχουμε πολλά αρκεί να υπάρχει πλαίσιο συνεργασίας και συνεννόησης

Την ανάγκη για ένα ορθολογικό, στοχευμένο, με σωστές κατευθύνσεις και χωρίς αγκυλώσεις πλαίσιο σχεδιασμού και αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης

Το ΕΣΠΑ σώζει την τηλεθέρμανση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αμυνταίου

Οι συνέπειες της συγκεκριμένης μετάβασης για τις τοπικές κοινωνίες –και μάλιστα σε ιδιαίτερα περιορισμένο χρονικό πλαίσιο – είναι πολυεπίπεδες και θα αλλάξουν ριζικά τον κοινωνικό, εργασιακό και οικονομικό “χάρτη” της ευρύτερης περιοχής.