Εφημερίδα Εορδαϊκός Παλμός

ΕΣΠΑ: 17 δράσεις, προϋπολογισμού 11,7 εκ. ευρώ για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και έκτακτων αναγκών στη Δυτική Μακεδονία

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχοντας στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση αλλά και τη διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων, ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 17 σχετικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 11.728.255,20 ευρώ.

Δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των φωτισμών δημόσιων χώρων στους Δήμους Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών – Με χρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ

Δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης θα προχωρήσουν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Δυτικής Μακεδονίας.

Προς παράδοση το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας στην ΚΕΠΤΣΕ – Προγραμματίζεται λαμπρή τελετή εγκαινίων το Σεπτέμβρη

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων και σίγουρα πριν την αρχή του νέου σχολικού έτους, θα παραδοθεί η νέα σχολική μονάδα που κατασκευάστηκε στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ στην Πτολεμαΐδα.

ΠΔΜ: Ο σχεδιασμός για να γίνει το Πρώτο Πανεπιστήμιο Μηδενικής Εκπομπής ρύπων της χώρας – Στα σκαριά έργο ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων διοίκησης στα Κοίλα, μέσω χρηματοδότησης ΕΤΠΑ

Προχωράει ο σχεδιασμός των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να γίνει το Πανεπιστήμιο να γίνει το πρώτο Πανεπιστήμιο Μηδενικής εκπομπής στη χώρα.

Ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών της Δ. Μακεδονίας με οχήματα, ραντάρ και ασυρμάτους – Έργο προϋπολογισμού 1.7 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση μέσω ΕΤΠΑ

Σημαντικό έργο εξοπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών στη Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο δράσεων ενεργητικής ασφάλειας των πολιτών, προχωράει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3,1 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του σχολικού εξοπλισμού στη Δ. Μακεδονία- Με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ)

Με σύγχρονο εξοπλισμό που συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό, καλύπτονται πλέον οι ανάγκες των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία.

6,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την ανέγερση νέου Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου

Τι θα περιλαμβάνει το νέο κτήριο, η κατασκευή του οποίου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας

Αναβάθμιση εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας μέσω ΕΤΠΑ

Το έργο εντάσσεται  στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της  φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία».

4.5 εκ. ευρώ για δίκτυο λυμάτων αποχέτευσης σε Πεντάβρυσο και Ανατολικό, με κονδύλια ΕΣΠΑ – Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας 2014-2020

Ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 4.5 εκατομμυρίων ευρώ, που με την ολοκλήρωσή του θα δώσει λύση σε ένα πολύ μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα διαχείρισης των λυμάτων των οικισμών Πενταβρύσου και Ανατολικού Εορδαίας, δρομολογείται.

Σε δημοπράτηση με 16,3 εκατ. ευρώ νέα πτέρυγα στο “Μαμάτσειο” Νοσοκομείο – Θα δημιουργηθεί νέα πτέρυγα Χειρουργικού και Παθολογικού Τομέα, με κονδύλια ΕΣΠΑ

Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε η περίληψη διακήρυξης της διενέργειας ηλεκτρικού διαγωνισμού προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση για την προσθήκη νέας πτέρυγας Χειρουργικού και Παθολογικού τομέα, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ στον Δήμο Βοΐου – Αναβατόρια στα δημοτικά κτίρια-σχολεία

Προσβάσιμα και από άτομα με προβλήματα κινητικότητας θα είναι τα δημοτικά κτίρια του Δήμου Βοΐου, αλλά και σχολικές μονάδες της περιοχής, καθώς εντός του Μαρτίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει το έργο προμήθειάς τους με ειδικά αναβατόρια.

Ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Γρεβενών με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας

Ένα μεγάλο και εμβληματικό έργο για την περιοχή των Γρεβενών, που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου της περιοχής

Ο Δήμος Εορδαίας σχεδιάζει δράσεις διαχείρισης αποβλήτων με κονδύλια του ΕΣΠΑ

Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων, με ευρωπαίκά κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ, προχωράει ο Δήμος Εορδαίας, καθώς εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με προϋπολογισμό 592.823,60 €.

Φράγμα Πραμόριτσας: Έργο πνοής που υδροδότησε τα χωριά του Βοΐου -Προϋπολογισμού 50 εκ. ευρώ με ευρωπαϊκά κονδύλια

Ένα έργο πνοής, που υδροδότησε τα χωριά του Βοΐου και αποτέλεσε εκ των μεγαλυτέρων σε προϋπολογισμό για την ευρύτερη περιοχή του Ν. Κοζάνης, αποτέλεσε και το Φράγμα της Πραμόριτσας.

«Η συνοχή δίπλα μας»

Πρόκειται για μία από τις κεντρικές ευρωπαϊκές πολιτικές με στόχο να μειωθούν οι ανισότητες μεταξύ των ευρωπαϊκών περιφερειών και να προωθηθεί μια ισορροπημένη βιώσιμη ανάπτυξη για όλες τις περιοχές της Ευρώπης.

Πως ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έλυσε το καθημερινό πρόβλημα φύλαξης παιδιών για χιλιάδες οικογένειες- «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Δίχως αυτή την οικονομική διευκόλυνση χιλιάδες οικογένειες δεν θα είχαν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, μιας και οι εποχές που ζούμε είναι οικονομικά δύσκολες.

Ο ρόλος του σχολικού ψυχολόγου στα ΕΠΑΛ – Από την βελτίωση της σχολικής επίδοσης μέχρι και περιστατικά κακοποίησης

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2017-2018 και συνεχίζεται έκτοτε, περιλαμβάνοντας παρουσία σχολικού ψυχολόγου στα ΕΠΑΛ, από εφέτος, μάλιστα, έναν ξεχωριστό ψυχολόγο για κάθε σχολείο.

Η Εγνατία Οδός, ένα κεφαλαιώδες έργο που ωφέλησε τις κοινωνίες και ενίσχυσε τη Συνοχή

Η απόφαση για μια νέα Εγνατία Οδό, στα πλαίσια του σχεδιασμού του νέου χάρτη ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων, έμελλε να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα και τις υποδομές της, και να διευκολύνει πολύ τη ζωή όλων των Ελλήνων.

Δ. Μακεδονία: 40 εκατ. ευρώ «ζεστό χρήμα» στις επιχειρήσεις που έπληξε η πανδημία, με ευρωπαϊκά κονδύλια

Το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις με πρόσφατη τροποποίηση του προϋπολογισμού του θα φτάσει συνολικά στα 40 εκατομμύρια ευρώ, από 10 εκατομμύρια ευρώ που προβλεπόταν αρχικά.

Μεταλλεία Αμιάντου Β. Ελλάδας: Το μεγαλύτερο έργο περιβαλλοντικής αποκατάστασης στα Βαλκάνια, με τη συνδρομή της ΕΕ

Η αποκατάσταση του χώρου των πρώην Μεταλλείων Αμιάντου Βόρειας Ελλάδας (ΜΑΒΕ) στο Ζιδάνι Κοζάνης, που ξεκίνησε το 2005 και συνεχίστηκε μέχρι και το 2019 με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο έργο περιβαλλοντικής αποκατάστασης στα Βαλκάνια.

«Δεύτερη ευκαιρία» στη χρήση αντικειμένων το Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Καστοριάς – Χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG

Παρουσία του Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, κ. Εμμανουήλ Γραφάκου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΕΥ) Καστοριάς, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας: Το καινοτόμο έργο που άλλαξε τη ζωή του πολίτη με τη βοήθεια της ΕΕ

Ένα σύστημα ομαδικής αστικής θέρμανσης, το οποίο είχε εκτεταμένη εφαρμογή σε ευρωπαϊκές (κυρίως ανατολικές) χώρες, και στην Ελλάδα αρχικά αντιμετωπίστηκε με επιφυλάξεις και σκεπτικισμό.