Εφημερίδα Αργολική Ανάπτυξη

Η Μαρία Σαρίδη εντείνει τις προσπάθειες της για την απορρόφηση πόρων – Μέσω ΕΣΠΑ η αναβάθμιση των δύο Νοσοκομείων στην Αργολίδα

Η αρχή έγινε με την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013 και συνεχίσθηκε με προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το ΕΣΠΑ έδωσε τα χρήματα και η πολιτική βούληση του Π. Νίκα και Γ. Μαλτέζου τη λύση

Ένα από τα σημαντικότερα έργα για την Αργολίδα αποτελεί η ένταξη στο ΠΕΠ του συνδετήριου δρόμου Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, έργο προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ.

Αποχετευτικό Κρανιδίου: Αν δεν υπήρχε το ΕΣΠΑ δεν θα τελείωνε ποτέ

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, το συνολικό δίκτυο αποχέτευσης σε λειτουργία θα είναι 49.433,00 μ.μ

Αντίστροφη μέτρηση για το νερό του Αναβάλου- Στις 3 Αυγούστου ανοιγουν οι προσφορές για τα 6.750.000 ευρώ από το ΠΑΑ 2012-2020

Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή δικτύων μεταφοράς νερού μήκους 9,1 χλμ., τεσσάρων (4) αντλιοστασίων, τα οποία θα τροφοδοτούν τους αντίστοιχους αγωγούς μεταφοράς, και την κατασκευή οκτώ (8) δεξαμενών αποθήκευσης νερού σε περιοχές του Νομού Αργολίδας.

Πύλη τουρισμού ο αρχαιολογικός χώρος της Λέρνας με τα νέα έργα μέσω ΕΣΠΑ

Η ένταξη του έργου «Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Λέρνας, Δ.Δ. Μύλων Δ. Άργους – Μυκηνών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» αποτελεί μία από τις τελευταίες ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Άγιος Νικόλας Ναυπλίου: Ένα ιστορικό μνημείο που το ΕΣΠΑ έσωσε από την καταστροφή

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρέθηκε ένας από τους ιστορικότερους ναούς που βρίσκονται στο Ναύπλιο αφού στο πέρασμα του χρόνου αλλά και η αμέλεια των ανθρώπων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις κατάρρευσης .

Δημοπρατήθηκε η ανάπλαση για το έργο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στο Ναύπλιο – Η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δίνει ανάσα στο εμπόριο της πόλης

Οι κινήσεις του Δήμου Ναυπλίου για την αναβάθμιση της πόλης και την στήριξη των επαγγελματιών μέσα από την δράση «ΑΝΟΙΚΤΌ ΚΈΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ» συνεχίζονται και από εχθές δημοπρατήθηκε το κομμάτι των αναπλάσεων που προβλέπεται να γίνουν .

Σε εξέλιξη οι εργασίες για την ανάδειξη του μεσαιωνικού κάστρου της Πιαδάς

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο που αφορά την ανάδειξη του μεσαιωνικού κάστρου της Πιαδάς που βρίσκεται στη Νέα Επίδαυρο με δεδομένο ότι από τον Οκτώβρη του 2020 οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη

ΕΣΠΑ: Στήριξη στην Παιδεία με την κατασκευή των σχολείων στο Κουτσοπόδι και στον Ιναχο

Δύο δημοτικά σχολεία έδωσε το ΕΣΠΑ στην Αργολίδα και ειδικότερα στον Δήμο Αργους Μυκηνών αναβαθμίζοντας το επίπεδο των υποδομών στον χώρο της παιδείας

Δημοτικό σχολείο Λυγουριού: Άλλο ένα έργο για την παιδεία με υπογραφή ΕΣΠΑ

Κουτσοπόδι, Ιναχος ,Αγία Τριάδα και τώρα Λυγουριό. Μία διαδρομή που έχει την υπογραφή του ΕΣΠΑ και την ουσιαστική συμβολή του στον χώρο της παιδείας.

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανάπλαση της περιοχής Ψαρομαχαλά – Με την συνταγή ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση του έργου

Η έναρξη των εργασιών είναι θέμα λίγων ημερών και αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του έργου προβλέπεται η αστική ανάπλαση μέρους του άνω τμήματος του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου.

Έργο 2.253.074,83 ευρώ για το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Το έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και αναμένεται να ξεκινήσει είναι εγκεκριμένο από το ΠΕΠ Πελοποννήσου και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ αποτελούσε για πολλά χρόνια αίτημα των κατοίκων της περιοχής  

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το νέο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Μουσικό σχολείο Αργολίδας Το απόλυτο success story της Αργολίδας που μετρά πλέον τον χρόνο αντίστροφα ώστε να δικαιωθεί ουσιαστικά με την  απόκτηση κτιριακών υποδομών που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών.

Προχωρά σε ανάπλαση του ιστορικού κέντρου το Άργος – «Κλειδί» η χρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ

H «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Άργους»,, που είναι εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου, συνολικού ύψους €7.316.948,11 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα στον μεγαλύτερο Δήμο της Αργολίδας

Αποχετευτικό Δρεπάνου: Ένα έργο για την ποιότητα ζωής με υπογραφή ΕΣΠΑ

Το αποχετευτικό δίκτυο Δρεπάνου πέρασε από πολλές φάσεις και δυσκολίες μέχρι να φθάσει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί για χρήση στους κατοίκους.

Η Ευρωπαϊκή ανάπλαση της Αιγίου και η αλλαγή των οικονομικών δεδομένων

Η οδός Αιγίου ,ένας από τους σημαντικούς δρόμους για το Ναύπλιο με εμπορική κίνηση και πληθυσμιακά αξιοπρόσεκτος μέχρι τώρα αποτελεί ένα κακό παράδειγμα για το πώς μία σειρά γεγονότων μπορούν να επηρεάσουν άσχημα μία περιοχή.

Ακρόπολη Ασίνης: Ένα έργο κόσμημα που άλλαξε την περιοχή με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

Οι εργασίες διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου «Ασίνη-Ακρόπολη Αρχαίας Ασίνης Αναμόρφωση Αρχαιολογικού Χώρου Καστράκι» χρηματοδοτήθηκαν από το Ε.Π. «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων 2007-2013» και ολοκληρώθηκαν το 2015 με προϋπολογισμό 933.000 €.

Η ευρωπαϊκή διέξοδος για την σωτηρία της Αγίας Μονής Ναυπλίου

Με διπλή παρέμβαση και χρηματοδότηση μπόρεσε να διασωθεί ένα από τα πιο σημαντικά Βυζαντινά Μοναστήρια της Πελοποννήσου που βρίσκεται στο Ναύπλιο και ιδρύθηκε το 1144 από τον επίσκοπο Άργους και Ναυπλίου Λέοντα.

Φάμπρικα πολιτισμού με Ευρωπαϊκή στήριξη στην Κυνουρία

Ενα προβιομηχανικό κτίριο συνυφασμένο άρρηκτα με την οικονομικά και κοινωνικά ζωή της περιοχής του Λεωνιδίου στη διάρκεια του 19ου και του 20ου αιώνα, γνωστό και ως κτίριο της φάμπρικας, μετατράπηκε σε εργαλείο γνώσης και προστασίας της αγροτικής ιστορίας της περιοχής.

Λεωνίδιο: Ενας Βοτανικός σταθμός με φόντο την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η στήριξη του εγχειρήματος από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» του ΕΣΠΑ ήταν αρκετή για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του χώρου του «παλιού» Δημοτικού σχολείου της Βασκίνας στον Δήμου Κυνουρίας

Αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη της Επιδαύρου μέσω ΕΣΠΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη και προστασία του αρχαιολογικού χώρου Ασκληπιείου φαίνεται ότι έχει πλέον αρχίσει και το μεγάλο όνειρο για την δημιουργία ενός αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού πάρκου είναι πλέον έτοιμο να ξεκινήσει.

Μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος η αναβάθμιση και επέκταση του δημοτικού σχολείου Ανυφίου

Ο Δήμος Ναυπλίου πέτυχε την επέκταση και την αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Ανυφίου καταφέρνοντας να το εντάξει για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.