Εφημερίδα Άποψη του Νότου

Νέο Μουσείο Χανίων: Ένα υπέροχο «ένδυμα» για την ιστορική μνήμη

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ.

Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου

Το έργο προϋπολογισμού 1.253.235,43 ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2014-2020».

Σητεία: η γενέτειρα του Βιτσέντζου Κορνάρου αναπλάθεται και αναδεικνύει τη γοητεία της

Η Σητεία, η πατρίδα του ποιητή του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντζου Κορνάρου αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό όχι μόνον για την ομορφιά της ευρύτερης περιοχής αλλά και για την ιδιαίτερη αύρα της.

Νέα μονάδα απορριμμάτων Αμαρίου Ρεθύμνου με προδιαγραφές μέλλοντος

Οι νέες υποδομές που δημιουργούνται στο Αμάρι θα συμβάλλουν τα μέγιστα -με προδιαγραφές «νέας εποχής» που σέβονται το περιβάλλον, τη φύση και τον άνθρωπο- στον εκσυγχρονισμό διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο νησί μας.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο… νέας εποχής – Οι αλλαγές χάρη στο ΕΣΠΑ και την Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Η κατασκευή προσθήκης τριώροφου βιοκλιματικού κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο», περιλαμβάνει Λειτουργικά Τμήματα που συμπληρώνουν την κτιριακή του υποδομή, ώστε να καλύψει τις σημερινές απαιτήσεις εξυπηρέτησης των Κρητικών.

Ρέθυμνο: Η αναγέννηση μιας ιστορικής πόλης με βιοκλιματική ανάπλαση 7 κεντρικών δρόμων της

Η πόλη, παρά την αδιαμφισβήτητη «προσωπική της γοητεία» είχε άμεση ανάγκη για έργα ανάπλασης στους δρόμους της, με προδιαγραφές του σήμερα.

Νέα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας της Κρήτης

Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής του Κρητικού νότου -με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες τους- είχαν άμεση ανάγκη από ασθενοφόρα, εξ ου και ήταν ιδιαίτερα καλοδεχούμενη η είδηση για την προμήθεια τους.

Άγιος Γεώργιος Επανωσήφη: «αναγέννηση» του παλαιού Ηγουμενείου της Ιστορικής Μονής

Στόχος της αποκατάστασης είναι η αντιμετώπιση των οικοδομικών προβλημάτων του κτηρίου, η λειτουργική  αξιοποίησή του, και η αισθητική αναβάθμιση αυτού και του περιβάλλοντος χώρου του.

«Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου»: Σύγχρονες Αγορές που στηρίζουν την τοπική οικονομία

Κύριος στόχος των παρεμβάσεων που αλλάζουν την όψη της αγοράς είναι να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες  και να αναγεννηθεί το κέντρο των πόλεων που αποκτά… εικόνα μέλλοντος, καθώς γίνεται πιο σύγχρονο και πιο φιλικό για τους επισκέπτες του.

Ένα Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργίας για Άτομα με Αναπηρία στο Ηράκλειο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου που θα φιλοξενήσει το πρώτο Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης, που προορίζεται για άτομα με αναπηρία στο Δήμο Ηρακλείου.

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Γόρτυνας: Τρίτη ηλικία με ενέργεια και αντοχές

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στην Πάνω Ρίζα, στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Ρούβα, έχοντας αντοχές και πολλή ενέργεια… «σαν τα ψηλά βουνά»

Παγκρήτιο Στάδιο: «Πρωταθλητής» στην ενεργειακή και… όχι μόνο αναβάθμιση

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ.

Πάρκο Γεωργιάδη: Μια αναβαθμισμένη όαση πρασίνου στην καρδιά του Ηρακλείου

Το Πάρκο Γεωργιάδη αποτελεί ένα αγαπημένο πάρκο όχι μόνο για τους Ηρακλειώτες αλλά και για τους πολυάριθμους καθημερινά επισκέπτες της πόλης που πραγματικά χάρηκαν για την αναγέννηση του, μετά από τις εργασίες που έγιναν για την περιβαλλοντική του Αναβάθμιση.

Το ΕΣΠΑ… «ζεσταίνει» τους επαγγελματίες και την πελατεία τους

Ένταξη και των ξενοδοχείων στην επιχορήγηση για προμήθεια θερμαντικών εξωτερικού χώρου

ΕΣΠΑ: Αναβάθμιση υποδομών και Στατική Ενίσχυση Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Πύργο

Ο εκσυγχρονισμός και η στατική ενίσχυση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Πύργου Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων είχε στόχο την αναβάθμιση την παρεχόμενων υπηρεσιών.

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Κρήτης

Δύο ακόμα σημαντικά έργα στον τομέα του πολιτισμού εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Κρήτης με υπογραφή του Σταύρου Αρναουτάκη.

«Αναγεννιέται» η Άρβη – Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός αλλάζει όψη

Ο Δήμος Βιάννου πέτυχε την ένταξη της περιοχής στο Τοπικό Πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και χρηματοδοτείται με το ποσό των 327.500 ευρώ για τη βελτίωση των δρόμων του οικισμού.